פגשנו את הפטריות האלה בפעם הראשונה לפני כעשרים שנים על איזה הר באירלנד. זה היה לפני כניסה למסלול שעבר על כמה פסגות וצפה על המפרצים בים. בכניסה למסלול היתה עמדת מודיעין עם מפות של הדרך והסברים. שאלנו את הגברת שאיישה את העמדה אם הפטריות הללו רעילות או אכילות, היא לא ידעה. ספוילר- הן רעילות ומכילות חומרים שעובדים כסם הזיה. שאלנו אם המקומיים לא מלקטים אותן? לא, היא ענתה. הגמדים מתגוררים מתחת לפטריות, והם לא אוהבים שלוקחים להם את הבית. פולקלור... מצרפת אחת מהתמונות מאירלנדהכרתי פטריות לבנות, וחומות,
חשבתי שפטריות אדומות עם נקדות לבנות יש בסרטים ובספרים
. כלתי בטיול בגרמניה ושלחה לי תמונת טבע, ועיני קלטה,פטריה כמו בסרטים, ואההה פטריה מבטון שיש לי בגינה
צפה בקובץ המצורף 137790 צפה בקובץ המצורף 137791

באמת בארץ?פגשנו את הפטריות האלה בפעם הראשונה לפני כעשרים שנים על איזה הר באירלנד. זה היה לפני כניסה למסלול שעבר על כמה פסגות וצפה על המפרצים בים. בכניסה למסלול היתה עמדת מודיעין עם מפות של הדרך והסברים. שאלנו את הגברת שאיישה את העמדה אם הפטריות הללו רעילות או אכילות, היא לא ידעה. ספוילר- הן רעילות ומכילות חומרים שעובדים כסם הזיה. שאלנו אם המקומיים לא מלקטים אותן? לא, היא ענתה. הגמדים מתגוררים מתחת לפטריות, והם לא אוהבים שלוקחים להם את הבית. פולקלור... מצרפת אחת מהתמונות מאירלנד
במשך השנים יצא לנו לפגוש אותן גם בארץ, בכרמל.
צפה בקובץ המצורף 137794
הזכרת לי נשכחות מילדותי, כשהיינו יוצאים עם הורי ז"ל לחפש פטריות ביערות בתקופת הסתיו כמדומניהכרתי פטריות לבנות, וחומות,
חשבתי שפטריות אדומות עם נקדות לבנות יש בסרטים ובספרים. כלתי בטיול בגרמניה ושלחה לי תמונת טבע, ועיני קלטה,
פטריה כמו בסרטים, ואההה פטריה מבטון שיש לי בגינה
הזכרת לי נשכחות מילדותי, כשהיינו יוצאים עם הורי ז"ל לחפש פטריות ביערות בתקופת הסתיו כמדומני. אחח... אלו היו ימים
.
אנחנו מלקטים פטריות כל השנים. מיד אחרי הגשמים יש אורניות, מאוחר יותר בינואר אנחנו מתמקדים באחלמיות (פטריות בצבע סגול בהיר שטעמן נפלא). מכירים עוד כמה סוגים, אבל הם פחות טעימים. היסעוריות תפלות יותר, ונלקט אותן רק אם יש מעט אחלמיות, כדי להגדיל את הנפח בסיר. פקועת השדה (סוג של שמפיניון) מאד טעימה גם היא, אבל אם היא בת יותר מכמה שעות לרוב יהיו בה חרקים קטנטנים.הזכרת לי נשכחות מילדותי, כשהיינו יוצאים עם הורי ז"ל לחפש פטריות ביערות בתקופת הסתיו כמדומני
. אחח... אלו היו ימים
.
זו פיטריה מאוד רעילההכרתי פטריות לבנות, וחומות,
חשבתי שפטריות אדומות עם נקדות לבנות יש בסרטים ובספרים. כלתי בטיול בגרמניה ושלחה לי תמונת טבע, ועיני קלטה,
פטריה כמו בסרטים, ואההה פטריה מבטון שיש לי בגינה
נראת כך.זו פיטריה מאוד רעילה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.