מיתוס המתאמן הותיק

מיתוס המתאמן הותיק

מצחיק שאני נתקל בזה, עם פחות מעשור של אימונים, אבל ככה זה כשאתה לומד בבי"ס צעיר. על מה אני מדבר? אני מדבר על היחס המיוחד שיש כלפי מתאמנים ותיקים יותר מצד מתאמנים מתחילים - גם כלפי אלו שמאמנים אותם וגם כלפי אלו שלא. אמת, אנחנו עושים דברים קצת קיצוניים מבחינה פיזית, אבל זה פתוח לכולם; אנחנו מתאמנים כמה וכמה שנים אבל זה פשוט עניין של כרונולוגיה. (אני לא מדבר על יחס מיוחד מצד המורה, זה משהו אחר שאפשר לדבר עליו במקום אחר) הדיעות שאני שומע מתחלקות לשתיים: אחת אומרת שזה טוב בשבילם, זה מועיל שיש להם "דמות לחיקוי" שהיא לא המורה, שעצם האמונה שלהם ביכולת של המתאמנים הותיקים נותנת להם משהו לשאוף אליו (אם להשתמש במילים של khammel, אפילו עוזרת להם לבנות את הסיפור האישי שלהם כהולך למקום מוצלח). השניה (הדיעה שלי) טוענת (מתוך השקפה שונה על המיקום של המתאמן בא"ל) שדווקא האמונה הזו "מסוכנת" בשבילם, גם כי היא יכולה ליצור חוסר רצון להעז (הותיקים יכולים אבל אני לא) וחוסר פרופורציה לגבי המיקום שלהם, כשהם חושבים שהותיקים כל יכולים וכל עניין ה"ותיקוּת" נתפס כדבר בלתי מושג. לנוכח משפטים (שאני שמעתי או שנאמרו לי) כמו "אבל אתם פלאיים, אתם לא יכולים להיות חולים" או "אתה ברמה רוחנית כל כך גבוהה שאתה חושב שאתה לא רוחני בכלל" אני לפעמים חושב שמתאמן ותיק ואחראי צריך להפקיד להיכשל מדי פעם בצורה בולטת, רק כדי לאפשר התנתקות מאמונה מסרסת כזו (מזכיר לי את הצבא, כשחייל שלי אמר "חוץ מזה שאין לך קרניים קטנות לא הייתי אומר שאתה אנושי", עוד מקום שבו נותנים קרדיט מוגזם ללא קשר לאישיות). מה דעתכם? מה צריך להיות היחס למתאמנים ותיקים ואיך הם צריכים להתנהג?

ננדין

New member
אני תמיד הייתי רואה בותיקים דמות

לחיקוי. אפילו יותר מהמורה עצמו. כי המורה היה נתפס אצלי כמשהו בלתי אפשרי להגיע אליו בשבילי. כמובן שהתבגרתי מאז (להפתעם כולם לא הרבה...) ואני רואה דברים אחרת! אבל, לדעתי, זה טוב לראות ותיקים ברמה טובה ככה אתה יודע באמת שהמורה הוא טוב ולא רק עפ"י היכולת האישית של המורה.

הרבה מזה גם מגיע מהאווירה במקום

ישנם מקומות, אשר מטפחים במודע מעמד של "וותיקים", לטוב או לרע. באקב"ן, למשל יש את מוסד ה "וותיקים", אשר לא רק מוכרים ומוקרים, אלא גם זוכים לעשות כל מני דברים "משוגעים" ומעוררי הערצה כמו ללכת מכות במדבר במשך המון זמן. אצלינו זה קצת שונה - גם בגלל שהדוג'ו עדיין צעיר (רק שלוש שנים), וגם בגלל שאנחנו מאגדים בתוכינו המון אמני לחימה שמגיעים אלינו ל"סיבוב שני". לכן גם אני כ"מתאמן וותיק", עם וותק של שלוש שנים, תמיד מדגיש עד כמה אין לי את התשובות, ואני רק מפרש. יצא לי פעם לעבוד עם מישהו במשך כעשרים דקות ולהעיר לו פה ושם, בעדינות ובנימוס. לאחר כמה דקות נוספות, כשראיתי שבאמת יש לו את זה, שאלתי אותו אם יש לו רקע. קצת הופתעתי כשהוא אמר שהוא מתאמן בסגנון "שלו", ופחות הופתעתי כשאמר לי את שמו, והסתבר לי שהוא ראש שיטה די בכיר כאן... הרגשתי מטופש מאוד לפתע על כך שאני מתקן מישהו עם 25 שנות נסיון יותר ממני...

amir_aikido

New member
לבוא לאימון בתחפושת

הרבה פעמים אני מצטער שאי אפשר לבוא לאימון בתחפושת, בלי שהמתאמנים ידעו מי אתה וכמה ותק יש לך, ולקבל שיפוט שלי רק לפי מעשי באותו הרגע, בלי שהמעיר יחשוב על "מעמדי במועדון". אמיר

NomadSoul

New member
../images/Emo45.gif יצא לי לחוות את זה

כשהתחלתי שוב קראטה, לפני כשנתיים וחצי, באתי עם חגורה לבנה. לא סיפרתי על הנסיון הקודם - לא כי רציתי להסתיר, פשוט לא ידעתי מה הצורה הנכונה להעלות את הנושא, זה לא נראה לי כ"כ חשוב כדי להסתכן בלעשות רושם לא טוב, ומי ששאל אותי (ולאט לאט התחילו לשאול...) קיבל תשובה. זה היה ממש תענוג
- לראות את עצמי במראה עם חליפה לבנה לגמרי, לעבוד מאחורה עם המתחילים, ללמוד את הבסיס כמו שצריך, לקבל את כל התיקונים שצריך, גם מאנשים שנמצאים במועדון "רק" ארבעה חודשים, בלי "דעות קדומות". זה עשה את הכניסה שלי לסגנון קראטה שונה - הרבה יותר חלקה (לפחות זו הרגשתי).

ש מים

New member
../images/Emo13.gif אין, אין כמו חגורה לבנה!

נסיתי להביר את זה לבודוקאן, כשהייתי אצלם באימונים (שמעתי שם הערות "למה אני עם לבנה). לכן, כשאני מגיע להתאמן במקום אחר (לא אצל המורה שלי) אני משתדל תמיד להסתיר את הדרגה. אני בא כתלמיד, "דף חלק".

ש מים

New member
דברי הסבר

ההערות לגבי "למה אתה עם לבנה" (באימון של יונה סנסיי) היו לאחר כמה פעמים שהתאמנתי איתם בעבר, וכנראה שהתחילו לשים לב שהתרגילים שלי "לא כל כך מתאימים" לרמה של חגורה לבנה. בקיצור: התחילו לחשוד בי שאני מתחזה... מסקנה: אני צריך לעבוד יותר קשה על תרגילי התסוות והסתרת כוונות!

lironmarko

New member
ותיקים מושא להערצה ../images/Emo163.gif

השאלה מה זה ותיק ..? מי שמתאמן 3 שנים ומעלה? אני 10 אז אני ותיק? מכיר ילדים שמתאמנים 3 שנים ואני עוד לומד מהתנועה שלהם איך לשפר את שלי ותיק לדעתי זה ניסיון זה חביבות זה מדריך ללא תעודה.... זה סוג של אח גדול ששומר עלי ושיודע מה זה כח ומה זה האפקט של המכה שהוא יכול להוציא על החבר שלו... זה מישהו שמלמד אותך שבלי עבודה קשה אין התקדמות + טריקים :) זה מישהו שמנצח איתך כשאתה מנצח ושכואב איתך כשאתה מפסיד זה מישהו שחשובה לו הצורה שהוא מייצג את הג'ים שלו מבפנים-בנקיון ובסדר ומבחוץ - בהתנהגות. לסיכום ותיק אצלי = טכניקה טובה + חוש אחריות ואהבה לתחום שבוא הוא עוסק אהבה לקבוצה ולצעירים שבאים ושהוא נהנה מהאימון כאומנות ובטכניקה ולא בא רק לשרוף שומנים.. וכמובן שכל זה אחרי מספר של שנים ונאמנות לג'ים ,גודל המספר תלוי בגודל החיידק. לירון

lironmarko

New member
פייייייייייייייייי מחמאה מסמט ????

להתחיל עם הקולולולולו ?

תתחיל מלשים עלי ז*ן

ממתי אכפת לך מה מישהו שאתה לא מכיר חושב עליך? לטוב ולרע?

ש מים

New member
"מתאמן וותיק"

צריך להיות בן-אדם. איך צריך להיות היחס אליהם? אשים עצמי לרגע בקבוצה וותיקה, בה אני אורח/חדש (אני מניח שהמעמד זהה לזה של "טירון", אליו אתה מתכוון). אני "עומד בצד": שותק, עובד ומנסה לקלוט, ככל האפשר, הן את התרגילים והן את האנשים שמהם כדאי ללמוד.

broccoli

New member
נקודה טובה

הגדרת את הנושא בצורה שסידרה לי דברים בראש. מסכים עם גוטמן שהעיקר זו האווירה. שחדשים לא "יתפסו" ממני ושותיקים לא יצפו ש"אתפוס" מהם זה חשוב לתחושת הנינוחות שלי באימונים. הייתי הרבה זמן עם תפיסה מעמדית ברורה. היום אני משתדל להיות חפ"ש, וטוב לי הרבה יותר. גם מצאתי מקומות שבהם כולם חפ"שים, ובכלל כיף שם.

אחחח, מקומות שבהם כולם חפ"שים

עד היום מצאתי רק מקום אחד כזה, ואני לא מתאמן בו. זה דורש, לפי דעתי, מורה עם נוכחות והבנה מעמיקות מאוד.

למעלה