מיתון תגובת המצערת

uvluni

New member
מיתון תגובת המצערת

אני רוכב DRZ, ודבר שמאוד מציק לי מחוץ לכביש הוא תגובה אגרסיבית מידי (לטעמי) של הגז, שמביא אותי לטלטלה לא נעימה. אני מקווה ששיפור טכניקת הרכיבה וקבלת טאץ' טוב יותר על האופנוע יבואו עם הזמן... אבל הייתי שמח לאיזשהו פתרון יעיל עד שאלו יבואו. יש כזה?

uvluni

New member
על זה אני עובד

חיפשתי משהו יותר כמו קפיץ מצערת חזק יותר, שינויי דיזה או אלוהים יודע מה. אתה יודע, ככה עד שאני אלמד להיות עדין.

Spondylus

New member
עדיף שתלמד להיות עדין עם הגז מההתחלה...

כך תפתח לך הרגל טוב ומיומנות שליטה בגז. אם יש לך באמת בעיה מהותית עם האופנוע אז זה סיפור אחר. אבל לפי מה שנשמע והאופנוע המדובר (שהוא אופנוע עם מספיק מומנט בטורים הנמוכים ומשקל יחסית קל) נראה שאתה צריך ללמוד איך לשלוט במצערת. כך זאת לתשומת ליבך שלמידה מוקדמת ככל היותר על שליטה במצערת יכולה לתת לך המון, וכלים שתשמש בהם בעתיד, גם אם בוא בימים תרצה לקנות אופנוע ספורטיבי או מוטוקרוס או whatever. בהצלחה

yarivos

New member
../images/Emo45.gif

רוכבים רבים מחפשים את הפתרון הטכני-חיצוני במקום עבודה על הטכניקה, דוגמא נוספת היא כיוונים ושיפורים של המתלים עם קניית האופנוע. יצא לי לרכב על DRZ ולדעתי תגובות המצערת שלו די מתונות, חבל שתעשה שינוי עכשיו ועוד חודש תתרגל לאופנוע ולכח שלו ואז תעיף את השינוי שעשית קיבינימט. תחשוב על אופנועים עם פי שתיים-שלוש כח מנוע ועל תגובות המצערת שלהם..

yoman321

New member
נכון אבל

תמיד כדאי לבדוק שכבלי המצערת מכוונים כמו שצריך

C O L T

New member
יש פתרון, שינוי יחס העברה סופי

זה מנוע שופע מומנט ואת המומנט הזה אתה מרגיש כמכה חזקה. אם תחליף לגלג"ש אחורי קטן יותר, יהיה לאופנוע פחות כח מתפרץ ויותר מהירות סופית.

uvluni

New member
זה DRZ SM

כך שהיחס העברה הסופי כבר יותר מוכוון למהירות ופחות לכח

סטפן 297

New member
../images/Emo108.gif טיפ

תמקם את יד ימין כמה שיותר החוצה כך שיהיה מגע חלקי במשקולת הכידון, ובכך תוכל למתן את התגובות ולשלוט טוב יותר בפעולת המצערת. אם יש לך מגיני ידיים, כנ"ל: הזז את יד ימין ימינה כך שיד ימין תתחכך קלות בעת תפעול המצערת בחלק הפנימי של המגן הימני. יחד עם זאת, תחבר את עצמך לאופנוע חזק יותר בפלג גופך התחתון (לחץ על הרגליות וחבק עם הרגליים חזק האופנוע) ובכך תוכל להפחית את עוצמת האחיזה בכידון ולקבל יותר רגש בתפעול.

ב ו Z י

New member
../images/Emo45.gif לאחרונה התחלתי לרכב ככה כשהידיים בקצה

ובאמת מרגיש שיפור בשליטה במצערת.

Wile Coyote

New member
קיימים פתרונות לשינוי פרופיל תגובת המצערת

ע"י החלפת חלק ידית המצערת שמושך את הכבלים. ב-CycleWorld האחרון הייתה ביקורת בדיוק על מעין ידית עם שלושה פרופילים להחלפה לתגובות מצערת שונות עברו הונדה CRF אני מנייח שקיים גם לדגמים נוספים.

עוד פיתרון

אצבעות יד שמאל תמיד על ידית המצמד, כך שברגע שאתה חושב שאתה עומד לפתוח מצערת באופן אגרסיבי, תשתמש מעט בהחלקה של המצמד. כך בעצם יד שמאל תהיה אחראית על מעבר הכח, ולא ידית חזיר הגז.

45degrees

New member
../images/Emo45.gif - הכי פשוט. בנוסף בדוק שיש חופש קטן

בידית המצערת, כך שתוכל לדעת מתי פתיחת הגז מתחילה בדיוק. אם הכבל מתוח מדי התגובה תהיה עצבנית מדי.

CBash

New member
הרבה?

אני עושה את זה כבר לא מעט זמן, ובינתיים אין בעיות עם הקלאץ'...

למעלה