"מיתון שמיתון"?

Fun Fair

New member
"מיתון שמיתון"?

נו, אז איך מרגישים אצלכם את המיתון? אני שומעת מכל כך הרבה אנשים סביבי על צימצומים ופיטורים וכו' וגם מאלה שיושבים בבטחה במקום עבודתם, אני שומעת על הידוק החגורה וחסכנות. אז אמנם לי עדיין אין משפחה גדולה לפרנס ואני אדון לעצמי (ה"יחידה המשפחתית" אצלנו כוללת אותי, את הזוגי ואת החתולים
) כך שטפו-טפו-טפו, אנחנו לא מרגישים מאוד את סימני המיתון ההולך וקרב, אבל עדיין... פתאום אני מקפידה יותר לקנות את מה שבמבצע, מחפשת את ההנחות, משווה מחירים. כל אלה הם דברים שעשיתי קודם לכן, אבל עכשיו מבלי לשים לב- אנחנו מקפידים עליהם יותר למשל- לתכנן מראש את סדר היום שלנו כדי לחסוך בנסיעות ובהסתובבויות מיותרות, לפצל את הקניות שלנו למקומות הזולים יותר, לתכנן מראש מה אנחנו הולכים לבשל השבוע כדי לעשות קניות ממוקדות וכו'. בנוסף- פתאום בכל החנויות (כמעט ללא יוצא מהכלל) יש סופעונה, מבצעים, הנחות וקד"מים. אין ספק שעכשיו, למרות ש"מצב" קצת יותר קשה לי לעמוד בפיתוי. פתאום החולצה שרציתי שעלתה 200 ש"ח (ולא קניתי כי הלכתי "לישון על זה"
), עולה 120 ש"ח. ופתאום הנעלים ב 40% והסט ספלים המקסים שנורא רציתי ב 1+1... אז אני מרשה לעצמי "לחטוא" באיזו חולצה או פינוק שעכשיו הוא במחיר מצחיק, אבל עדיין- מחכה ל"ירידה הגדולה". ומה איתכם? מתפתים? חוסכים? אולי בגלל שפתאום כ"כ זול- קונים יותר?

foggy night

New member
המיתון הגיע אלי אישית, ממש דפק על הדלת

האמת היא שזה לא המיתון, כמו משכורת מאוד נמוכה (בגלל נסיבות מיוחדות, ימים שנאלצתי לא לעבוד בהם) יחד עם הוצאות גבוהות מאוד שחלקן לא היו מתוכננות. נוצר מצב שהיה לי ברור שאני חייבת לסגור מייד את כל הברזים. הרי ביננו - חלק לא מבוטל מההוצאות שלי הן לא הכרחיות בכלל... אז איך זה בא לידי ביטוי? 1. אני צריכה מגפיים. לא רוצה אלא צריכה. היחידות שיש לי הן כבר לא שמישות. למרות זאת אני לא קונה כרגע. ראיתי מגף מאוד יפה אבל היא עולה 450 ש"ח ואין עליה הנחה אז אני מחכה - או שתהיה הנחה משמעותית או שיגיע הקיץ והקנייה תידחה לחורף הבא. בכל מקרה, החודש אני לא קונה אותה. 2. מוצרי איפור וטיפוח אני לא קונה בכלל כי זו סתם מחלה שלי. יש לי המון. 3. אוכל - אם אני בעבודה או בלימודים - זה לא משנה, אני מכינה לי אוכל בבוקר בבית. אם פעם הייתי לפעמים מביאה ולפעמים קונה - היום אני תמיד מביאה, וגם קולה, דואגת להביא בקבוק גדול מהבית או קטן שמילאתי מגדול. הוצאה על אוכל בחוץ שהיא לא יציאה בערב לצורך העניין היא הוצאה מיותרת. 4. יש לי אירוע החודש. אני לחלוטין מתכוונת "למחזר" בגדים יפים שיש לי בבית ולא לקנות חדשים - זה סובל דיחוי. וכן הלאה... לעניין המבצעים - בהחלט שמתי לב. אנחנו רק באמצע דצמבר וההנחות כבר מאוד גבוהות. אחת מחנויות הבגדים נותנת 50% על הכל, חנות נעליים עושה 1+1 וכן הלאה. אני מודה - זה מאוד מפתה. מצד שני אני יודעת שאין לי ברירה ואני חייבת לעמוד חזרה על הרגליים - אז עד שאני לא אעשה את זה (וזה ייקח לי לפחות חודש-חודשיים) אין שום הוצאה אם היא לא בגדר חובה. הדברים היחידים שאני מרשה לעצמי לקנות כרגע, למרות העוצר, זה מוצרים שהם במבצע ממש טוב + לא מתקלקלים + אני צורכת אותם על בסיס קבוע והם נגמרים לי בפרק זמן סביר (ולא בחצי שנה או שנה, אלא בפחות מזה). גם אני בזמן האחרון מכינה לי בראש רשימת קניות ו"הולכת לישון על זה" ועם הזמן החשק לאותו מוצר יורד.

אני לא מרגישה את המיתון

מבחינת משכורת כי בשל הלימודים גם כך היא מאוד נמוכה אבל כן יש לי ולזוגי פחד של פיטורים כי מסביבנו בחברה שאנו עובדים בה פיטרו מלא עובדים... מבחינת קניות- במצב אחר הייתי מחליפה שניים מהמגפיים שיש לי (עקב ושטוחות) בחדשות כיוון שבמגפיים עם העקב הסוליה עוד שנייה נפרדת מהמגף ובשטוחות, טוב... החתולים עשו מהם סוג של אומנות חזותית, פשוט שרטו אותם. זה נראה האמת כמו עיצוב שנקנה ככה (פיצושינה המוכשרת שלי!) ולכן הן נשארות בבית. במצב אחר, טוב יותר כלכלית, כבר הייתי קונה שני זוגות חדשים. מבחינת בגדים- כבר עשיתי את הקניות לחורף ולכן אין לי מה לקנות, למרות סוף העונה...

zivgolan

New member
הגיע הזמן לשינוי בתרבות הצריכה בישראל!!!

כיאה לישראלים - אנחנו אוהבים להתלונן - אך לא עושים דבר בכדי לשנות את המצב!!! (לדוגמא: מעלים את מחירי הדלק - כולנו מתחרים לתחנת הדלק בקרובה ע"מ לחסוך כמה שקלים - במקום לעשות הפגנות כמו באירופה...) אני טוען כי ניתן לשנות - על ידי שינוי תפיסה, ושינוי תרבות הצריכה של כולנו... ויש לנו כלי מדהים לטובת העניין - השוק החופשי הגדול בעולם - האינטרנט!!! במדינות רבות ברחבי העולם שוק האופנה באינטרנט רק הולך וגודל משנה לשנה - חוץ מישראל!!! ונראה לי שמה שטוב לאירופיים או לאמריקאים (צרכני אופנה אינטרנטים נלהבים) - יכול להיות טוב גם בשבילנו. מה היתרונות? 1 - הלחיצת כפתור ניתן "לטייל" באין סוף חנויות מבלי לבזמן כסף על חניה, דלק... ומבלי ל"שחוק" את סוליות הנעליים... 2- באינטרנט חושף אותנו לאין סוף סגנונות, מותגים שלא הכרנו, מותגים שלא הגיעו לארץ, ואפילו למעצבים צעירים משלנו שלא עלה בידם לפתוח חנות "אמיתית". 2- כתוצאה ממעלויות תפעול נמוכות (אין שכירות, אין ארנונה/ מים/ חשמל, כוח אדם מצומצם וכו') - ניתן למצוא באינטרנט אביזרי אופנה במחירים נמוכים ושווים לכל כיס... 3- כיום רכישה דרך האינטרנט באמצעות כרטיס אשראי -תחת הסטנדרטים המחמירים של חברות האשראי - הינו צעד בטוח יותר מאשר ביצוע רכישה בחנות, בית קפה או מסעדה... 4- המוצר אותו אנו רוכשים באינטרנט - מגיע ישירות לבית (תענוג!) 4- ובסופו של דבר - ירידה במכירות בחנויות האופנה (ולעומת זאת עלייה באחוזי המכירות באתרי האופנה באינטרנט), תגרום לירידת מחירים גם בחנויות האופנה עצמן - לשמחת כולנו האינטרנט הביא למהפיכה בחיינו בתחומים רבים כל כך - ואין סיבה שלא נשתמש כולנו בפלטפורמה הזאת גם בתחום האופנה! זאת צריכה להיות מהפיכה! ואם תצליח, נצא כולנו נשכרים...

MineraliT

New member
אכן צודק אתה..

אחותי נמצאת בארה"ב כרגע.. והיא שואלת אותי כל הזמן מה אני רוצה שהיא תביא לי.. אבל בגלל שגיליתי את האינטרנט לפני שנתיים, אני כבר לא צריכה כמעט כלום.. הכל אני קונה מהאינטרנט....

foggy night

New member
זה נכון באופן חלקי

1. אם אתה צורך מוצר מסוים על בסיס קבוע אז אין לך חשש שתזמין מוצר שלא יתאים לך, למשל: בגד במידה לא נכונה, מוצר איפור בצבע לא מתאים, בושם בריח שהוא לא לטעמך וכו'. מאידך, אם זו קניה ראשונה של המוצר - לעיתים אתה חייב למדוד אותו קודם בחנות. 2. שמעתי על מקרים (וגם חוויתי) בהם הכסף שולם והסחורה לא הגיעה או הגיעה פגומה. מה אז? אם מדובר בסוחר הגון, פנה אליו ואולי הוא יזכה אותך או ישלח מוצר חדש. אם לא... 3. לקניות באינטרנט מתלווים לא פעם דמי משלוח שהם גבוהים יותר מעלות דלק או כרטיס אוטובוס מהבית לקניון. בנוסף בקניות מאתרים מחו"ל של מוצרים מסויימים או מעל סכומים מסויימים תשלם מכס - ומה אז? האם הקנייה הייתה כדאית? אולי ואולי לא. 4. לרוב החבילות מגיעות לסניף הדואר הקרוב, כלומר דואר ישראל. הוא עובד בשעות משלו, בימים משלו, ושובת כשנוח לו. מה עושה אדם שלא יכול להגיע לדואר בדיוק בזמן? החבילה יכולה להמתין לו שם כמה ימים ואולי בסוף יחזירו אותה או יעבירו, לא ברור לאן. תבין, אני לא פוסלת קניות באינטרנט ועושה לא מעט קניות כאלו בעצמי, אבל השאלה היא מה אתה קונה, באיזה סכום ומאיפה. צריך לבדוק היטב את כל הפרמטרים לפני ביצוע ההזמנה.

zivgolan

New member
מסכים שלא הכל ורוד, אבל..

אני מדבר על העיקרון. נכון שיש נוכלים - כמו בכל מקום... ונכון שבקנייה ראשונה רוצים למדוד - לגיטימי.. ונכון שחלק גובים דמי משלוח - דרך אגב לא כולם... אבל בשורה התחתונה אני מדבר על אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות שיכולות לחולל שינוי אמיתי בתרבות הצריכה שלנו... אני לא רוצה להציף את הפורום בנושא - אבל יש לי חזון מאוד ברור בתחום... בקצרה אומר שיש לנו פלטפורמה נהדרת - ואני חושב שהגיע הזמן לקדם את התחום הזה בארץ. חג אורים שמח

Ocean Spirit

New member
נסי לקחת את מגפי העקב לסנדלר

אולי יש להם תקווה, ותוכלי גם לחסוך וגם ללכת עם מגפיים נורמליים

למעלה