מיתון ביפן

tals56

New member
מיתון ביפן

זה נכון שיש מיתון ביפן? ואם כן,הוא כאילו ברמה של המיתון כאן בארץ או אפילו יותר גרוע? ולמי שיודע,ממה נגרם שם המיתון?

tals56

New member
הקפצה

ללבללגללגלבלגלגלגלגלגלגלגלגלגלגלגללגלגלגלג

tals56

New member
למה לא הקפיץ?

מצטער על הנוביות בפורומים של תפוז ^^

Obake

New member
אני יודעת שזה התחיל-->

בתחילת שנות התשעים... וגם שמעתי שבזמן האחרון המצב דווקא משתפר =) אבל יותר מזה אני לא יודעת :X

tals56

New member
גם בארץ המצב משתפר מרגע לרגע

אבל איך המיתון שם? כאילו הוא קשה או קל מאוד? יש ויש...ואני רוצה לדעת איזה יש ואיזה אין... אבל בכל זאת תודה על התגובה!

Obake

New member
המיתון ביפן היה קשה מאוד-->

בעשר השנים האחרונות, ואחוז המתאבדים ביפן עלה בצורה משמעותית.... המון אנשים פוטרו ואחוז האבטלה היה ממש גבוה, אבל בשנים האחרונות המצב ממש משתפר... וצופים שהוא ימשיך ככה גם בטווח הרחוק =) הינה כמה כתבות על ספר בנושא המיתון ביפן שנכתבו בשנת 2001, כשהמיתון היה בעיצומו :X

GnomeBubble

New member
נראה לי שהיו פה שני מיתונים

אחד בתחילת שנות התשעים, ואחריו עוד מיתון (פחות טראומטי אם אני לא טועה) שפקד את כל מזרח אסיה בשנת 2000 (או משהו קרוב?), והשתלב גם עם המיתון הגדול של התפוצצות בועת ההיי-טק ב-2001 שהשפיע בעצם על כל העולם. אני מניח שהמיתון הראשון היה הכי מורגש, כי עד אליו יפן נמצאה בקפיצה כלכלית חסרת מעצורים. גם החברות היפניות הגדולות נחשבו למקומות עבודה בטוחים שהיו כמו משפחה בשביל העובד, ואנשים היו עובדים בחברה אחת כל החיים (ואני חושב שעד היום רוב עובדי הצווארון הלבן היפני עובדים רוב או כל חייהם בחברה אחת), והחברה מצידה היתה גומלת על נאמנות בנאמנות והבטיחה להם ביטחון סוציאלי מוחלט - אין פיטורים.

tals56

New member
וואו בנות יורדות לזנות בגיל 14?

עד כדי כך היה שם קשה? טוב לא שאני לא אומר שכאן זה לא קרה,אבל זה כמעט ולא ומשהו שם לא ממש הסתדר לי,בנות יורדות לזנות ועם הכסף שהרוויחו קונות פריטים של גוצ'י (כאילו כמעט ואין להן מה לאכול והן קונות פריטים של גוצ'י?אף אחד לא מספיק מטומטם בשביל לעשות דבר כזה)

GnomeBubble

New member
זאת תופעה לא קשורה

יש תופעה מדאיגה ביפן של נערות צעירות שיוצאות עם גברים מבוגרים תמורת תשלום. וכמו שרשמו שם - התשלום הוא בשבילהן דמי כיס. לא מדובר דווקא בנערות עניות, אלא בכאלה שרוצות לקנות יותר ממה שההורים נותנים, וזאת הדרך שהן בוחרות בה. לדעתי שורש הבעיה נעוץ בשובינזם של החברה היפנית (ואין מה לעשות - בהשוואה לחברה המערבית בת-זמננו החברה היפנית היא שוביניסטית למדי), ובזה באמת צריכים לטפל, אבל אפשר לומר שדווקא המשבר הכלכלי פגע, כנראה, בשוביניזם שהתבסס, כמו בכל חברה מודרנית בעולם, על מעמד הבעל כמפרנס יחיד במשפחה, בעוד האישה דואגת לילדים.

למעלה