אסטרטגיה נכונה, ביצוע מרושל
צימט, אני ממש לא מסכים איתך ונראה לי שאתה מפספס כאן משהו. המהלך האסטרטגי של בזק נכון, אבל הוא מגיע קצת באיחור לתחרות בשוק ועם ביצוע מעט מרושל: אני זוכר, לדוגמא כתבה בגלובס לפני שנתיים בערך שהכותב לא הבין איך זה יכול להיו שפריגת לא נכנסת לתחום המים בטעמים. הציגו את זה שם כטעות אסטרטגית לא מובנת והכל נבע מחוסר הבנה של השוק ושל התנהלות של קבוצה. לעניין פריגת - קבוצת קוקה קולה החליטה שתחום המים בטעמים ינוהל על ידי זרוע המים - נביעות (פריגת קיבלה את "צלול"). לענייננו אנו - לטוב ולרע מה שיש לבזק זה הבית ועם ה-FMC שיגיע בימנו אנו הביתיות הופכת לעוד יותר רלוונטית. זה גם לא עניין של לפחד או לא מהסלולר, בסופו של יום, בזק היא לא רק חברה אלא קבוצב תקשורת והסלולר, כמו שהוא פוגע בהכנסות של בעלי המניות מבזק החברה, מביא להם הרבה יותר הכנסות מזרוע הסלולר של החברה. ככה שלבעלי המניות אין מה לפחד מהסלולר - קבוצת תקשורת צריכה לדעת איך הכי נכון לבזר או לרכז את הפעילות שלה. מה שכן מפתיע הוא שרק עכשיו הבינו בבזק סוף סוף שבשביל לנצח במשחק הזה, צריך עוד דברים חוץ ממהלך המחיר שהיה במרכז בתקופה האחרונה (וגם הצליח לא רע) וצריך להכניס מעט רגש לסיפור. אולי זה הצרות מבית שהיו שם בהנהלה הבכירה, אבל נראה שהמהלך הזה צריך היה להגיע לפני חצי שנה או יותר ולא יומיים לפני כניסת חוק הניידות לתוקף. למרות האסטרטגיה הטובה, לדעתי, הביצוע הקריאייטיבי מרושל משהו. הלוגו (הרבה מילים שפכו כאן על הלוגו) מפספס את העניין. בית אמור לשקף חמימות ומשהו אישי. בבזק, משום מה, הלכו לפתרון בדמות הצבע הכחול הקריר... למה, בגלל שזה צבע של פלאפון? שילוט החוצות - מישהו ראה את השלט של האבא והבן שנרדמו? נראה שממש לא נוח להם לשכב ככה. גם בסרטון ב-TV, הסיטואציות נראות מאולצות או לא כאלה שמראות שהכי טוב בבית (כמו שאמר כאן מישהו), כמעט over acting. גם הסלוגן, שהוא הדבר הטוב ביותר בקריאייטיב יש משהו מתאמץ מידי עם ה"הכי טוב" הזה, אבל אולי אם הייתי רואה ויז'ואלים אחרים הייתי חושב אחרת על הסלוגן, אולי זה רק הקונטקסט שהוא מופיע בו.