מישר זרם

מישר זרם

רציתי לדעת באיזו תדירות הולך המישר זרם, ולמה? רק לפני שבועיים החלפתי מצבר ועכשיו ללא קשר (לדברי המוסך), הלך המישר זרם. נ.ב ברשותי KLE 96 חג אורים שמח

gray

New member
קורה לפעמים

יש כל מיני סיבות, לפעמים קורוזיה על המגעים (בעיקר ה-) עלולה לגרום לשרפה לאורך זמן, לפעמים לא מגלים את הסיבה. יש כאלה שמוותרים על הקונקטור ומלחימים את הכבלים ישירות לצמה (כמובן צריך לעבוד נכון וכו'). יש תחליפיים, יש עמידים יותר מהמקורי, אפשר להשתמש גם במשומש מאותו דגם או דגמים אחרים, בסך הכל לא מדובר ברכיב מתוחכם מידי.

h a j b i

New member
אני לא יודע אם יש לזה תדירות

כמו בהרבה רכיבים חשמליים, לפעמים הולך וזהו. לי למשל זה לא קרה באף אחד מהאופנועים, גם לא בזה שהיה בן 8 שנים. קשה לי להאמין שהחלפת מצבר יכולה לגרום לנזק כזה תוך שבועיים.

t d m 900

New member
ההפך ביז'ו

המצבר הוחלף כי התרוקן כי לא היתה טעינה. אולי ניתן היה לטעון את המצבר הישן ולהסתפק בתיקון או החלפת המיישר כדי לדאוג שהמצבר ימשיך להיטען. לפותח השרשור: האם בדקו לך טעינה או שישר ראו מצבר ריק והחליפו?

gray

New member
שבועיים? אולי יום, לא יותר

מצבר ללא טעינה לא יחזיק שבועיים, לא יחזיק אפילו יום.

t d m 900

New member
החיים זה לא רק שחור לבן. יש גם אפור

1. זה לא שאין טעינה אלא אולי הייתה טעינה מאד חלשה. 2. מאין אתה יודע כמה נסע באותם שבועיים? אני נשאר בדיעה שלי שהייתה בעייה בטעינה כבר לפני החלפת המצבר, אתה מאמין שהכל צירוף מקרים?

AVNER XR

New member
ההיפך ביז'ו כשהמיישר הולך הוא גורם לטעינת יתר

ולא חוסר טעינה כשהערכים מגיעים ל16 וגם ל17,מה שגורם להתנפחות המצבר,ובמקרים קיצוניים גם לפיצוץ. ולגריי נכון לא רכיב מתחוכם מידי,אבל תנסה להתקשר למטרו לקבל הצעת מחיר -מציע לך לשבת כשאתה עושה את זה. לבחור עם הKLE הרכיב מאד יקר,אני לקחתי מפירוק לבינתיים מחזיק העלות, לי עלה כשליש מהמקורי. אממה במוסך היו צריכים לבדוק גם טעינה ,ולא רק את הערכים של המצבר.

gray

New member
יש וסטים שגורמים ל0 טעינה

כנראה תלוי בווסט ובתקלה, נכון, טעינת יתר נפוץ יותר.

סינבד

New member
עברי דבר עברית

ווסת ידידי. הוסת מווסת את מידת הטעינה. ווסט הוא אותו חלק לבוש שנלבש מתחת למקטורן (מה שקוראים אותו ז'קט). בכל אופן מה שמווסת את הטעינה הוא הווסת, ובשמו המלא, ווסת הטעינה.

Vaderom

New member
יכול להיות פוקס של סטטיסטיקה אבל כנראה לא

סבירות גבוהה, כמו שכתבו לפני, שהמיישר היה במצב לא טוב ו"הרג" את המצבר ואז מת בעצמו. לחלופין, יכול להיות שהמצבר היה דפוק והעומס שהוא יצר על מערכת הטעינה שרפה את המיישר וכשהמצבר הוחלף כבר היה מאוחר מדי. בכל מקרה, זה כבר לא משנה, צריך להחליף וזהו. אם אתה מהמרכז - דבר איתי בפרטי, יש לי מיישר בשבילך.

תודה למגיבים

המצבר הוחלף במוסך לאחר בדיקת טעינה ובדיקת איבוד זרם האופנוע נוסע בערך כ-400-500 ק"מ לאחר החלפת המצבר במישר הוחלף באחד חלופי בעלות של 450 ש"ח +350 ש"ח עבודה. לדברי המוסכנית אחד חדש עולה בסביבות 1300 ש"ח, Vaderom אני לא מהמרכז, בכל זאת תודה על ההצעה.

biker34

New member
החלפת מיישר זרם - עלות העבודה נראית גבוהה

350 ש"ח (במידה וזו עלות עבור החלפת מיישר זרם לבדו) זה הרבה מידי...בתלות במחירון המוסך לשעת עבודה זה מגלם כשעתיים עבודה. מנסיוני ב KLE אין מדובר ביותר מחצי שעת עבודה. לגבי חלופי לעומת מקורי...מבין את השיקול הכלכלי, ועדיין באופן אישי מעדיף תמיד תיקון בחלק מקורי. בהרבה מקרים "זול עולה ביוקר" זה משפט שתופס בנושאים מסוג זה.

גם לי

מחיר העבודה נראה לא שפוי, (זמן העבודה אפילו לא חצי שעה). אני לא תמיד בעד ילקים מקוריים כי ידוע לכולנו שלא חברת האופנועים (קווסאקי) מייצרת את החלק הספציפי. השיקול היחידי היה לקבל את האופנוע באותו היום ולכן שולם הסכום המבוקש שוב תודה חג שמח ושבוע נעים לכולם

liquidspice

New member
כשמדובר במיישר זרם חליפי זה לא כזה פשוט

ולא תמיד "פלאג-אנד-פליי" לוקחים בד"כ מיישר זרם של קטנוע ומתאימים אותו לאופנוע: חיווט, מיקום, צמת טעינה מתאימה ואני מניח שהמיישר הקודם לא מת סתם ובטח נדרשה עבודה ממושכת על הקונקטורים והצמה. לעומת זאת, מיישר חלופי חסך לך הפרש ניכר ממחיר המקורי.

למעלה