מישפחת מילרמן

מישפחת מילרמן

אני חוקר אחרי עקבותיו של סבי ,מילרמן. נאמר ,שנהרג במלחמה בשנת 1919 לערך, תתכן סטיה של שנה, לדעתי. . היה נשוי וגר בבסרביה , בעיירה וואדראשקוב, באידיש ראשקב { ק' בסגול} .על שפת הנהר בבסרביה, בגבול אוקראינה. אשתו נשאה בשנית, ונרצחה בשואה, כנראה, עם בעלה השני.נאמר לאימי ,שכל יהודי העיירה רשקב נלקחו ליער ונורו שם.לא היו לה צאצאים מבעלה השני.
מעניין אותי איזו מלחמה היתה אז באזור ? האם גייסו אנשים נשואים לצבא ? הרוסי ? האם יש רשימות של נספי מלחמה ? מי שלט שם באותם שנים ?
ידוע ,שאדם אחד ,לפחות, מהמשפחה היגר לאמריקה . כך נאמר לי.
יש למישהו הערכה ? תשובה ? כיוונים ?

soring

New member
האם מדובר במקום הזה?

http://en.wikipedia.org/wiki/Vadul-Raşcov

ב1918 בסרביה אוחדה עם רומניה. מזרחית לנהר הדנייסטר, הוקמה הרפובליקה הסובייטית מולדובה. באיזור (רוסיה) השתוללה מלחמת האזרחים בין הלבנים לאדומים.

משפחת מירמן מואד רשקוב.

רב תודות. כן , ממש. פעם ראשונה ,שאני רואה צילומים מהאזור. ונהר הנייסטר ,ששמעתי עליו כ"כ הרבה. הוא הגבול בין מולדובה לאוקראינה. עולה בי מחשבה ,שסבי נרצח בפוגרומים , במלחמת האזרחים הרוסים הלבנים נגד האדומים.יהיה כמעט בלתי אפשרי לאמת או לשלול זאת.האם יש רשימות היכן שהוא על הקורבנות ?
שוב תודה לכל העוזרים.

soring

New member
עקרונית

צבא רומניה השתלט על בסרביה ב 1918. האם זה קרה לפני כן, או האם היו מקומות שבכל זאת נערכו קרבות, אינני יודע.

אברום מילרמן - כל פרט עליו, היכן ובאיזו מלחמה

לובה יקרה, האם תוכלי לכתוב בשמי לארכיון. אין לי השפות. תודה ויום טוב לך.

לובה,מבקש עזרתך האדיבה

שלום לובה, מודה מאוד על עזרתך
האם אוכל להעזר בך בפניה לארכיון שהזכרת. יש לי בעיית תקשורת איתם , בגלל קשיי שפה. מה שמעניין אותי :
1.גורלם של יהודי העיירה במולדובה ,וואדראשקוב-- vadrashkov, ראשקב באידיש { ברומנית וברוסי, יש שנוי קטן בשם העיירה. היא שוכנת על שפת נהר ,שהוא הגבול בין מולדובה לאוקראינה.
2. אם יש מידע על האנשים מאותה עיירה הנ"ל , איידל {אדלה ? } פיימן , ואיידל מילרמן , או אנשים אחרים מאותן משפחות ,גורלם במלחמת העולם השניה.
3. האם יש מיידע על אברום -אבשקה מילרמן ,שנעלם במלחמה בין 1918--1920 . היה נשוי ,כנראה בשנותיו העשרים.
אעריך מאוד עזרתך
אביב

למעלה