נצל"ש הכתבה והתמונות מפנאי פלוס
נראלי זה מפנאי פלוס. מצאתי לי באיזה פורום שחיפשתי תמונות אז בקיצור זה הכתבה על יעל שרוני ואפרת הכתבה מלכות הסבון ליעל שרוני, ריקי מ"משחק החיים", הציעו להיות מיכאלה. היא סירבה, ואפרת כהן קטפה את התפקיד. לרגל ירידת "מיכאלה" נפגשו שתי הכוכבות לאכול שקשוקה וללבן סוגיות בוערות יעל שרוני ואפרת כהן נופלות זו על צוואר זו לעיני היושבים המשתאים בבית קפה תל אביבי. לא מדובר בשתי חברות טובות, גם לא בשתי קולגות נזעמות. הן פשוט מכירות באופן די שטחי, אבל מעריכות מאוד זו את זו. ויש עוד קשר: שתיהן למדו משחק בסטודיו של יורם לוינשטיין ושיחקו בטלנובלה. ועכשיו לדבר האמיתי. מסתבר שלאחר שתמה סאגת אקי אבני וסנדי בר בליהוק הראשוני ל"מיכאלה", התבקשה שרוני לגלם את גיבורת הטלנובלה. "היתה הצעה שעמדה על הפרק", היא משתפת. "בהתחלה היה לי ברור שאני לא הולכת על זה. אחר כך פנו אליי שוב, והפיתוי היה גדול מאוד, בעיקר מבחינה כלכלית, אף על פי שזאת עבודה מתישה מאוד. בסופו של דבר הבנתי שאני לא מוכנה לוותר על התיאטרון. בדיוק הציעו לי לשחק במחזה 'שירה' בתיאטרון באר שבע. בחרתי בתיאטרון. עכשיו אני משחקת בהצגה חדשה בשם 'לא כולל שינה', ובאוקטובר אתחיל חזרות בתיאטרון הרצליה להצגה חדשה שכתבה לאורה ריבלין". כהן ניגשה בשנה שעברה לאודישנים ל"משחק החיים" לתפקידים של ריקי ושל ליה - ולא התקבלה. "לדעתי, לא התאמתי מבחינת הטייפ קאסט", היא מתרצת. "אבל עובדה שהם זכרו אותי וקראו לי לאודישנים השנה". שרוני: "עכשיו אני נזכרת שנפגשנו באודישנים הסופיים ל'משחק החיים'. השנה, כשהבנתי שאני לא לוקחת את תפקיד מיכאלה, שמחתי שלפחות מישהי שאני מכירה תיקח את התפקיד. כהן: "זה לא שקיבלתי אותו מייד כי הכירו אותי. זה היה תהליך אודישנים ארוך". ידעת למה את נכנסת? יעל נתנה לך עצות ? כהן: "היא נתנה לי ברכות". שרוני: "שלחנו אחת לשנייה SMS 'בהצלחה, מזל טוב'". מאחורי הקלעים תוך כדי אכילת שקשוקה חולקות כהן, 29, ושרוני, 26, חוויות קשות מעולם הטלנובלות. "את שומעת על העבודה בטלנובלה מ-20 אלף אנשים", מסבירה כהן. "כולם מנסים להגיד לך שזה קשה, שאין חיים". שרוני מחזקת את כהן, "נכנסתי לזה בלי להבין באמת לתוך מה אני נכנסת. התייחסתי לזה כאל עבודה. רק באמצע העונה התחלתי להבין איזה נפח תפסה הדמות מבחינת המדיה. זה בא לי בהפתעה. החלפתי מספר טלפון, כי זה הפך להיות בלתי אפשרי עם כל הטלפונים של המעריצים". כהן: "אני לא החלפתי את מספר הטלפון, אבל חודש אחרי תחילת הצילומים אמרו לי מההפקה שכדאי שאהפוך אותו לחסוי". יעל, את לא מרגישה שנעלמת מהתודעה? עדיין מזהים אותך ברחוב? "לפעמים. במציאות אני נראית שונה מריקי, והצופים גם הספיקו לשכוח. קורה שבהצגות אני רואה בקהל נשים שמחייכות אליי כאילו הן מכירות אותי. אין ספק שהפופולריות ירדה, וברור לי שחשוב להישאר בתודעה, אבל זה עניין של איזון ומינון. אני משחקת בתיאטרון, שזה משהו שבאתי אליו עם תשוקה גדולה מאוד. אני כן הולכת לאודישנים וכן זוכרים אותי. 'משחק החיים' לא שודרה לפני מאה שנה". את מתגעגעת לטלוויזיה? "זה יגיע לאט לאט. גם שם צריך לשקול מה לעשות. אני לא אהיה בטלוויזיה בכל מחיר". חסרה לך ההערצה, ההופעה במדורי רכילות? "אני לא חושבת שהחיים הפרטיים שלי צריכים לעניין יותר מדי. גם בתקופת 'משחק החיים' התרחקתי מהקטע. זה עניין של אופי, והתפקיד שלי היה פופולרי ומקסים. אין לי קיק ממדורי רכילות. יותר מעניין שיהודה לוי ואפרת בוימולד ביחד". אפרת, ההערצה מציקה לך? "ברחובות תל אביב אני יכולה להסתובב, אבל מחוץ לתל אביב זה בלתי אפשרי. יש היסטריה סביב הטלנובלה, אבל אם אתה חי את המקצוע ואתה בנאדם עם רגליים על הקרקע, אתה יודע שזה חלק מהקטע ושזה לא יימשך כל החיים. יש את יחסי הציבור, השערים בעיתונים ומדורי הרכילות. כתבו שאני והחבר שלי טל מדינה נפרדנו. צחקנו. אני מכירה חברים מהמקצוע שכל חצי שעה כותבים עליהם שטות אחרת. יש כאלה ששכרו יחצנים כדי שיקדמו אותם דרך מדורי הרכילות. יש הבדל בין לעשות את הקריירה שלך דרך העיתון או דרך משחק ויצירה. יש גם תובנות של גיל ושנים במקצוע. לפני כמה שנים, למשל, כשהנחיתי עם ליאון רוזנברג את 'Y בלילה', כתבו שהתנשקנו. אז נלחצתי, היום אני צוחקת על זה". שרוני, מסתבר, לא התנתקה לגמרי מעולם הטלנובלות. למעשה, היא מקפידה לצפות באדיקות ב"מיכאלה". "אני רואה סצינות של כניסות שחקנים ונזכרת בשטויות שהיינו עושים מאחורי הקלעים", היא מספרת. כהן: "הדלתות עשויות מקרטון, והיו מלא פעמים שטרקתי דלת, ובום - נפלה תמונה מהקיר שליד". שרוני: "ואיזה ספרים יש בתפאורה? אלה שקונים בערימות בשקל. בשפות זרות". כהן: "והדיסקים? כולם של רבקה זוהר ושושנה דמארי. שישה דיסקים של רבקה זוהר בכל התקופות, והכל זה סתם עטיפות ריקות". מה אתן חושבות על תופעת הדוגמנים שמאכלסים טלנובלות? שרוני: "זה חלק מהנוסחה, להביא גם כאלה שהם יפים, מדליקים וצעירים. יש כאלה שמשחקים יפה, אבל יש תופעות שאני אומרת לעצמי 'נו, באמת'". כהן: "היום יש מגמה להביא שחקנים רציניים יותר. אני חושבת שבשנים האחרונות יותר ויותר שחקני תיאטרון עושים טלנובלות. זה לגמרי מקצועי. אין כבר את הגישה של 'טלנובלה עם דוגמנים'". לפני כחודש הסתיימו צילומי "מיכאלה", ומאז כהן אצה מאודישן לאודישן. היא עשתה פיילוט כמנחה למגזין תרבות בערוץ 10, ועסוקה בעיקר בהרצת מופע שירי ארץ ישראל לילדים, עם השחקן מתי רוזנצוויג. "יש היסטריה", היא מדווחת. "להסעה מוציאים ומחזירים אותי בליווי אנשי ביטחון. בתחילת המופע הילדים יושבים בהלם מול זאת שיצאה להם מהמסך, אבל אחר כך הם מתרגלים". למה את לא משתלבת בכל מיני מופעי חופש גדול? "זה לא אני. אני קצת במקום אחר, אבל אני אופיע במחזמר 'עלי באבא' בחנוכה". מה דעתכן על ההערצה למנחי תוכניות הנוער? כהן: "זה בכלל לא מקור להשוואה. כשאראה את החבר'ה של 'אקזיט' עובדים ועושים ש"י עגנון, אז יהיה לי למה להתייחס. הם חבר'ה צעירים ורעננים, שפונים לקהל צעיר. הם בחרו בדרך מסוימת וסבבה להם". שרוני: "נראה לך שזה מה שאני מחפשת? שיצרחו את השם שלי ויוציאו לי יומן? זה נחמד, אבל זה לא משהו שאני שואפת אליו, ממש לא".