מישום מה...

אוטיס

New member
מישום מה...

מרבים לקשור פה בין רייקי ויהדות ולא שהרייקי והיהדות סותרים אחד את השני אבל... היהדות עלפי תפיסתה היא עבודת האלוהות הרייקי על פי מהותה היא השימוש באלוהות עלמנת להעביר אנרגית חיים על פי היהדות אדם צריך למלא מצוות מסוימות ברייקי האדם זקוק לכוונה בלבד להחלטה הרייקי אינו מותנה באמונה זו או אחרת הוא אינו מותנה באמונה כלל וכלל... כמובן שאפשר למצוא קשר להכל בכל אבל... הקשר הוא בראש בלבד... מי שמוצא אותו... שיחיה אותו... אבל הוא אינו מכורח המציאות הבסיס אותו בסיס אבל הרייקי אינו קשור ליהדות יותר מימה שקשור לאיסלם או לנצרות או לבודהיזם או להינדואיזם או או או.... וכן... בסופו של דבר...כולם קשורים לאלוהות... מה שגורם לכל הבלאגן מסביב להראות יותר טיפשי... כי בסופו ובתחילתו של דבר...אנחנו כולנו בני אותו המין... המין האנושי... יום קסום ... :)

אוטיס היקר

אור וטוב לדעתי היהדות אינה על פי תפיסתה עבודת האלוהות וזאת רואים לפי כמות המצוות שיש בין אדם לחברו (80%) לעומת בין אדם לאלוהים. ביהדות אינך ``צריך`` למלא אחר מצוות אלא מומלץ לך לקיימן ובדרך כלל הן לטובת הכלל והציבור שכל אדם מוסרי מקיימן ממילא. אתה אומר שהרייקי אינו קשור לדת ואני חושב שהוא קשור לכל הדתות מאותה סיבה, אנחנו כולנו בני אדם. לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון לגבי שברייקי זקוקים רק לכוונה ולא למעשה אשמח אם תפרט. אור וטוב אוריאל מעוז

אוטיס

New member
אוריאל :)

גם מצוות בין אדם ומחברו הם מצוות לאלוהות כולנו ניצוצות. לא צריך למלא מצוות אבל אל שופט הוא זה. אם הבנת שזקוקים רק לכוונה ולא למעשה, אני מתנצל, זו לא היתה הכוונה אבל המעשה מסתכם בהחלטה, בתודעה, בהקדשת הזמן, בהפיכתנו לצינור. כמובן שכמה שנעבוד יותר על פנימיותנו נהפוך לצינור נקי יותר... הקי קשור לא רק לכל הדתות כי אם לכל החי אדם או חיה או עץ השדה זוהי האנרגיה שמחייה הכל ללא קשר לאמונה, אבל מין הסתם, לאנשים שבאים מרקע דתי קל יותר להתחבר לאנרגיה ולו רק מישום שבאים הם מעולם הרוח אבל לשייך את הרייקי לדת או אמונה מסויימת זה לא מדרך הרייקי יום קסום שיהיה...:)

אוטיס...

הנני חולק על דעתך לגבי ``אל שופט`` אבל זה לא העניין. אתה צודק לגבי הקי שקשור לכל דבר חי, גם בקבלה זה כתוב. (תרצה מקור - אתן). בכל אופן מה שאני מנסה בכתיבתי ובחיבור למקורות זה לנסות להראות שביהדות זה גם (עם דגש על גם) נמצא. אומנם הרייקי לא קשור לדת אך אל תשכח כי דר` אוסואי מצא את הרייקי בכתבים של הוודות (ספרים מקודשים של ההינדים המיוחסים לבראמה). אני מאמין שאם נלמד ונחקור נגלה כי שיטת הריפוי הזאת היתה ידועה לכל העמים בכתביהם ללא הבדל דת וגזע. מכורח היותי בן לאומה היהודית אני מתייחס לעניין בראיה היהודית (לא דתית) אם יפנה אלי מישהו נוצרי או מוסלמי אפנה אותו למקורותיו. דרך הרייקי היא להביא את האור ואנרגיית הריפוי לכולם וכך אני משתדל לעשות על פי העקרון של ``חנוך הנוער על פי דרכו``. אור וטוב אוריאל מעוז

אוטיס

New member
אוריאל

שמח כי חולק על דעתי... יחי השוני... :) שאלה לי אליך אם יורשה. מה היא לדעתך תפקידה של היהדות באבולוציה האנושית ? האם לא חושב שתפקידה הוא הרבה מעבר ליהדות? רק טוב...:)

יחי השוני?

משל למה הדבר דומה: לשני אנשים שהיו ישובים אחד מול השני והחזיקו ספר אחד באמצע. אמר הראשון: יש כאן אמת אחת ברורה שם הסופר ושם הספר ותמונה. שח השני ואמר: שקרן ישנה אמת אחת! תולדות הסופר, פרסיו והשכלתו...ו...קוד מחיר! רבו השניים עד שבא שלישי ואמר: שניכם שקרנים! הרי אין כאן לא סופר ולא שמות ולא תמונות ולא תולדות אלא ערימה של דפים לבנים מעוכים בין שני כרכות קרטון חומות. זוהי האמת לאמיתה! רבו כולם ולא ראו כי על אותו הדבר מדברים הם. לו הפכו יחדיו את הספר וראו בו את כל צדדיו היו מבחינים כי כולם אמת מדברים! זה בערך משקף את דעתי, כל ה``דתות`` והאמונות צדדים של אותו הדבר. היהדות בסך הכול עוד צד שעדיין לא הפכנו עד הסוף ולעומק ולראות כי אמת אחת יש ופנים רבות יש לה. אין ספק שיש שכבות שעדיין לא קיפלנו והפכנו וזאת אני משתדל לעשות גם בפורום ובעיקר בחיי הפרטיים. אור וטוב אוריאל מעוז

אוטיס

New member
:)

יחי השוני אני אומר כל אחד בוחר את ההויה אותה רוצה לחיות כל אחד בוחר את הדרך אינני חושב שהאנשים אשר כתבו את התנ``ך היו צינור נקי לידע. תפיסות עולם וערכים נקבעו ע``י בני אדם וקביעת ערכים נעשית בדרך של השוואה. בגלל שאנחנו משתנים כל הזמן, התיחסותנו משתנה וגם קביעת הערכים שלנו נמצאת בשינוי מתמיד. יפה ומכוער, יש ואין, קשה וקל, ארוך וקצר, גבוה ונמוך, מקדימה ומאחור וכן האלאה את כולם צריך לקחת בקלות, לא לעשות מהומה על מאומה. עולם של אחדות נוצר פה, אחדות בניבדלות אותה כוס קפה, טעמה לא יהיה דומה למספר אנשים ועדיין, זו אותה הכוס קפה. השוני הוא חלק בלתי נפרד מהאחדות, מההויה האלוהית אחרת הכל היא אחד גדול, לא פרוס. אתה מתעמק במחקר דבריהם של אנשים מתקופות קדומות. אבל אנשים קדומים אלו כבר מתו, אפילו עצמותיהם כבר התפוררו וכל מה שנותר זה רק משפטים בודדים. אל לך לאחוז בהם בעקשנות ודבקות רבים מידי. האמת האחת, המון צורות לחיות אותה, מכיוון שלכל מקל יש שני צדדים והוא הדין כלפי הכל. כעס וחמלה הם אותו הרגש, אבל בהחלט לא אותו ביטוי לרגש. יום נפלא לך ...:)

למעלה