מישה ניסה את....

shelycat

New member
מישה ניסה את....

הדיאטה של חרמון-מן ויכו ספר לי קצת חוויות והתרשמויות?

Talia E

New member
אני רק שמעתי עליה

וממה ששמעתי - היא בלתי בריאה בעליל. כוונתי לא רק מבחינת התזונה הננקטת (שגם היא נראית די זוועה), אלא גם הטיפול בדיקור - יש עליו בקורת רבה מצד מומחים ברפואה סינית (אני איני מומחית ברפואה סינית, ולכן אוכל רק להביא את הדברים בשם אומרם); לפי גישות מסוימות, הדיקור באוזן "לוקח" מהמאגרים העמוקים ביותר, אלה שאנו נולדים אתם ולא ניתן להוסיף עליהם אלא רק לשמרם. כאשר המאגרים העמוקים בשלבי התכלות, מתחילים סימני הזדקנות וכאשר הם מתכלים לגמרי (ומדובר אצל כל אדם, גם אצל בן 90, נניח), האדם מת. מומחה לרפואה סינית תאר את האנשים שדוקרים באוזן בשביל דיאטה: "או שהם לא יודעים מה הם עושים, או שלא אכפת להם - ואני לא יודע מה יותר גרוע". הוא תאר את הדיקור באוזן כ"פצצת אטום כדי להרוג חייל בודד", בעוד יש דרכים בריאות הרבה יותר לעזור להרזיה באמצעות דיקור ושינויי תזונה (למשל, לאנשים מסויימים ההמלצה תהיה לא לאכול סלטים חיים, מוצרי חלב דלים - שהם הרכיבים הנפוצים ביותר בדיאטות למיניהן - או כל משקה או מזון קר כי אלו מזונות בעלי אנרגיה קרה, אשר "מקררים" את מע´ העיכול, מאטים את חילוף החומרים וכיו"ב ולכן בלתי מתאימים למי שרוצה לרזות! כן ימליצו על מאכלים חמים מסויימים והשתדלות לשתות מים בטמפ´ חדר ולא קרים והמלצות שונות נוספות). בקיצור - לא בריא. ולסיכום, מה שיעניין אותך ודאי עוד יותר; מישהי בעבודה שלי עשתה את זה, סבלה, ולא רזתה כלל...

Aאלינור

New member
טליה, הפחדת אותי לגמרי ../images/Emo5.gif

במיוחד עכשיו כשאמא שלי חזרה אל הדיאטה הזו בפעם השנייה. אני ברב טיפשותי גם עשיתי את הדיאטה הזו לתקופה מוגבלת. אמנם ירדתי אך סבלתי והתקשיתי מאוד לשמור על התפריט לאורך זמן. בנוסף, במקום שתרגישי מלאת אנרגיות חדשות בעקבות שיפור תזונה, התחושה היא הפוכה. (כי זה לא שיפור...). בקיצור, לדעתי לא מומלץ. גם ככה אי אפשר להקפיד עליה לאורך זמן ואז עולים הכל (עם תוספות). הכי טוב תפריט מאוזן.

Talia E

New member
זו לא היתה הכוונה... אפשר להרגע!

ראשית כל, הקפדתי לומר ואני אדגיש - שזו דעתם של חלק מהמומחים, יש כנראה מומחים שדעתם שונה. ובכל מקרה, גם אם זה אכן כך, אמך אינה בסכנת חיים מיידית... זה פשוט לא בריא ולא מומלץ... כן מומלץ אורח חיים רגוע יותר עם תזונה נכונה לגוף ולנפש וגם מנוחה...

למעלה