מישהי

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif "מדינת עומרי שרון, מתגוננת".

בעזהי"ת מדינת ישראל הייתה לאורך שנים כמדינת רווחה סוציאלית. כך היו חוקיה, כה התנהלו מוסדותיה. ועכשיו הגיעו הימים בהם השלטון במדינה הזו אינו מעוניין יותר (ומרוב שחיתות, גם אינו יכול יותר), לקיים מדיניות חברתית שכזו. הצרה היא, שבמקום לפעול בהגינות וביושר, לומר לאזרחים: "אין אנו מעוניינים לקיים את מוסד הביטוח הלאומי כימים עברו, ולכן חובת המסים אליו תקוצץ בחצי, וכמו כן יהיה קיצוץ משמעותי במס ההכנסה", במקום זאת, עדיין השלטון בישראל גובה מסים משל היה מנהל מדינת רווחה, כשבפועל הוא מנהל "מדינת עומרי שרון". המסים, אינם נגבים כל כך בגלל הוצאות הביטחון, בגלל הוצאות הרווחה או החינוך. הם נגבים לא פחות בגלל שכבה שלמה שמנה ומסואבת של פקידות זוטרה ופוליטית שנמצאת לכל רוחב מוסדות השלטון בישראל (כולל הצבא, כמובן), שנהנית מתנאי עתק וניצול פרטי של הקופה הציבורית. אפשר להתחיל מעשרות המליארדים שעלו הקיבוצים למשק עד שהבועה הפרטית שלהם התפוצצה. אפשר לדבר על בנק ישראל ותנאי התעסוקה בו. ועל רשות השידור. אפשר לדבר על הבזבוז האינסופי ביחידות שונות של הצבא. אפשר לדבר (ואת זאת אני מכיר הרבה יותר מקרוב) על אלפי אלפי הג'ובים השמנים שזוכים מקורבים למפלגות השלטון. אפשר לדבר על הביטוח הלאומי ועל כמות השחיתות שבתוכו. וכו' וכו', תלאה המקלדת לספר, ולאט לאט השלטון במדינה ברת החלוף הזו, מתפרק מול העיניים. האם לנוכח המציאות הזו, עבריין מס הוא עבריין? האם מישהו שבעורמה מתחמק לשלם דמי חסות, הוא עבריין, או בר מזל מוסרי? שקלתי לא מזמן, מהלך של ויתור על אזרחות. בשביל מה אני צריך את הצרה הזו? אשאר עם האזרחות האמריקאית שלי, כיהודי בארץ הקודש שמאריך את הויזה שלו פעם בפעם. הרי בלאו הכי ביטוח רפואי מינימלי (משלים, קוראים לו... ), עולה כסף, ובלאו הכי המוסד לביטוח לאומי הפך להיות "תוכנית ויסקונסין" -ומוטב כבר להצטייד בביטוח במגזר הפרטי. וכו'. ובוודאי שעדיף להיות אזרח אמריקאי ותו לא, ביחסים עם השוטר הערס הממוצע. באמת אני צריך לברר את ההשלכות של מהלך כזה, ובמיוחד לנוכח ההבנה שמדינת ישראל היא רגע לפני קריסה, בתוך מרחב אנושי פונדמנטליסטי שישוש לעוט על הגוויה המדממת.

ש מים

New member
תשאיר את המפתחות מתחת לשטיח

אלישיר (ושכמותך), אם תוכל, רגע לפני שאתה בורח מ-"המדינה הקורסת", תשאיר בבקשה את המפתחות מתחת לשטיח בכניסה לבית, או בארון החשמל. אה, וכמובן ש-"שטח משוחרר לא יוחזר". מה שננטש כבר לא שייך לנוטש (ראה "חוק הנפקדים, 1953"). תודה. (האחד שמתכוון להשאר, בין היתר כי אין לו לאן ללכת, אבל גם מפני שהוא מבין שאין לו לאן ללכת)

אלישיר

New member
אה, שי, תודה. אפשר לשלוח לך בדואר?

בעזהי"ת א. דיברתי על תהיה סביב חיים בארץ הזו, מעתה, ללא אזרחות ישראלית, ופחות על הגירה לארץ אחרת (למרות שהזכרתי זאת). הלשון של "מדינה ברת חלוף", אינה מתוך מחשבה שהישוב היהודי בארץ ישראל הוא בר חלוף. אם הנאצים לא הצליחו לגמור אותנו, אז מי יצליח? אולם דומה שכושר ההישרדות המופלא של עם ישראל, כלל וכלל אינו משותף לתוחלת החיים של מדינת ישראל. והיות שזה זמן כבר ערכתי את ההפרדה ביניהם, הרבה יותר קל לי לדבר עליה בלשון של אפיזודה חולפת. ב. "אין לאן ללכת", יכול להתפרש גם כעצלנות. אפשר לחשוב כמה מאזרחי ישראל מחוברים ערכית לארץ הזו. האם, לנוכח הנטיות האובדניות של מוסדות המדינה, ולנוכח היותנו בלב המון אנושי שישמח לערוך מרחץ המוני ביאהוד, מותר לך להפקיר את עצמך אל זרועות החידלון? הרי טכנית כן יש לך לאן ללכת.

ש מים

New member
טכנית

"טכנית", ובתנאי מעבדה, הכל אפשרי. מעשית - לא. מעשית, כל הקשרים שלי כאן (כן, יש לי גם בחו"ל, מפוזרים פה ושם, אבל טכלע'ס, החזקים והטובים והחשובים ביותר - כאן). אני יכול לדבר גם על "ערכית", אבל זה יותר לשיחה ב-4 עיניים. עצלות? בהחלט ייתכן. ואגב, היום אני לא וראה כל מגרעה בעצלות (ולא דווקא בגלל "הטאו של פו"!). היום אני רואה שרבים (מאוד ומידי!) מהאסונות הגדולים שלנו נבעו מ-"עודף מרץ". ולהיפך. אז קשה לי להיות נחרץ ולצאת בגנות העצלות...

שימחה וששון לכול ילד בלון../images/Emo65.gif

התוכנית כיום אינה מאוזנת. כמו שאמרתי מדובר בפילוט חברתי לא פשוט כלל ולראיה אנו דנים בו בפורום אומויות לחימה. החוק, התקנות והחוזים מול החברות המפעילות קובעים את כללי המשחק כיום- ואני לא מאושר מהמצב. אני מאמין שבעקבות ביקורת ציבורית מוצדקת בחלקה, ובחלקה לא הם ישתנו. עוד מעט יצא הפרויקט הבעיתי הזה לשנה השלישית ולאחר מיכן ב2008 לפריסה ארצית. מי שחולה זכויותיו ימוצו מול ביטוח לאומי. מי שיכול לעבוד יצא לעבוד - גם אם מדובר בשכר מינימום ולקום ב6:00- מכיוון שהעבודה היא ערך. מי שאין עבודה זמינה בשבילו בשל סיבות כאילה ואחרות יאלץ לתרום לקהילה בה הוא חי ולשדרג את כישוריו בלימודים שונים ומגוונים ( כן גם לי יש ביקורת על סוג הלימודים). את קיצבתו ניתן לשלול רק לחודש ובמקרים קיצוניים לחודשיים- וגם על זה ישנן ועדות ערר חיצוניות. מילה אחת אחרונה בנושא בחירות אישיות ואחריות. ביום שני השתתפתי במירוץ בירושלים רץ שם בחור אתיופי עיוור שהובל על רץ שהוליך אותו. מן הסתם עמותת "אתגרים" עובדת קשה. חשבתי - הרי הוא היה יכול לשבת בית ולבכות על מר גורלו. אך במקום זה הוא רץ. לכול אדם יש את יכולת הבחירה בכול נקודה בחיים. לקחת אחריות על החיים של עצמך של משפחתך. גם באומנויות לחימה וגם בחיים ניתן לצאת מלולאות שאנו כלואים בהן ע"י עבודה. סגרנו: גוטמן יארגן מפגש לחברי הפורום בירושלים. אני ואתה נצליב ידיים ונדסקס על תוכנית חדשה. אני מבטיח לתרום את הפני של לפורום גם בנושאים אחרים בוגי כמובן מוזמן לבקר אותי במקום העבודה -רק את הסכין תשאיר בבית.
יום טוב. גם אני צריך לעבוד. .

Boogieman

New member
דווווווופ!!!

בלי הסכין? איך עלית עלי ככה מהר? בכל אופן, היות שאני כתבתי די והותר בשירשור הזה, אני משאיר לך את זכות הלילה הראשון, אופס, זאת אומרת... זכות המילה האחרונה כמובן.

../images/Emo13.gif

הילדה שלי מכירה את הסיפור הזה בע"פ... "בזכותו" כל פעם שאני מנפח לה בלון חדש
, היא אומרת לי "פוצץ, פוצץ" מפחד שהוא יתפוצץ. היא נרגעת רק כשהוא קשור היטב והיא יכולה לשחק איתו

תהיה אחת בלבד

" מי שיכול לעבוד יצא לעבוד - גם אם מדובר בשכר מינימום ולקום ב6:00- מכיוון שהעבודה היא ערך." למה כוונתך, "העבודה היא ערך"? לא שאני מסכים, חלילה, עם הטענה הזו. נהפוך הוא, אני חושב שזו שטות גמורה בפוסט שמכל טעם אחר הוא מעולה. ערך - ערך יש לחיים. לפעמים לדברים אחרים. העבודה היא ערך? כלומר לעבוד זהו עקרון שאין בלתו - בכל תנאי ומצב, גם אם זו עבודה שגורמת נזק למבצע ולחברה, גם אם שביתה מעבודה היא היא מה שנחוץ לחברה בכלל, ולעובד בפרט? הייתי שמח להסבר, אם תאות.

drayfus

New member
קח גם את שלי....

רק תקח קורס בערבית ספרותית ..כי זה מה שהולכים לדבר פה בקרוב.

ש מים

New member
אוי ואבוי../images/Emo70.gif ....

אתה רוצה להגיד שסתם ביזבזתי שנה מחיי (וממשיך לבזבז) בלימודי ערבית מדוברת
טוב, לא נורא, כנראה שבמילא מה שידברו פה בקרוב יהיה סינית או הודית (ולא ערבית)... (אה, וגם אתה - את המפתחות מתחת לשטיח. טוב?)

למעלה