מישהי שמעה על Endometrial receptivity array?

justanotherme82

New member
מישהי שמעה על Endometrial receptivity array?

הרופאה שלי מנסה לדחוף לי בדיקה חדשה שכמובן לא מכוסה בביטוח ואני לא יודעת איך להתייחס לזה. כל המידע שהצלחתי למצוא נמצא באתרים של מרפאות או רופאים שמציעים את השירות הזה ולכן כמובן שממליצים.
מדובר על סבב החזרה "על ריק": לוקחים את כל ההורמונים של סבב החזרת מוקפא, כולל זריקות פרוגסטרון, וביום ה"החזרה" במקום להחזיר מוקפא לוקחים ביופסיה ושולחים לבדיקת מעבדה. במעבדה יכולים להגיד אם ההחזרה היתה יום מוקדם מדי או מאוחר מדי ולפי זה להזיז את יום ההחזרה בסבב האמיתי.
לפי זה: https://madanashi.com/חלון-השרשה/

"למעשה, בבדיקה שהם עשו על קבוצת מטופלות שעברו כחמישה סבבים כושלים של החזרות, הם מצאו כי לרבע מהן יום ההחזרה הרגיל של הבלסטוציסט, יום חמישי לחשיפה לפרוגסטרון, אינו הזמן הנכון לפי הפרופיל. לרובם (85%) יש צורך בעוד זמן חשיפה לפרוגסטרון, כלומר חלון ההשרשה מאוחר יותר. למיעוטן חלון ההשרשה מצריך פחות חשיפה לפרוגסטרון. כשהם החזירו עוברים לנשים עם סבבי החזרות כושלים לא מעטים, לפי החלון האישי של הרירית, כחצי מהן נכנסו באותו סבב להריון"

מה אתן חושבות?

איזה שם ארוך ל = ERA

עשיתי גם עשיתי ERA ויצא שיום ההחזרה האופטימלי עבורי עבור עוברי יום 3 הוא יום 4 ובהתאמה יום 6 לעוברי יום 5 בקיצור - סטייה של יום צריך לעשות.
מאז הפונדקאית שלנו החלה הריון (אני אפילו צוחקת כשכותבת את זה - לא מאמינה) ועל כן מחכה עם החזרה נוספת אלי.
אחרי מספר דו ספרתי של כשלונות ממש לא בטוחה שיש עוד סיבה לנסות אבל יש לי מוקפאים ויש רופא זר שמאמין שאפשר אז מתי שהוא.
אגב מהלך הבדיקה -
אפשר לעשות את כל מהלך ההכנה ללא הורמונים - סטייל החזרה על בסיס ביוץ טבעי. הרעיון בבדיקה הוא שבעת ההחזרה עצמה בחודש שבו כבר יש לך את התוצאות צריך לזחור בדיוק על פרוטוקול ההכנה. עשית הכנה ללא - החזרה תהיה ללא. עשית הכנה עם הורמונים - החזרה כנ"ל איתם
&nbsp
בהצלחה!

justanotherme82

New member
כן נו, מרוב אותיות אני הולכת לאיבוד

אז את אומרת שזה משהו ששווה לנסות?
אצל הרופאה הזו אין דבר כזה ללא הורמונים וזה מה שמרתיע אותי, המחשבה על לקחת את כל ההורמונים האלה על ריק.

לא מכירה אותך מספיק

אבל אם חברת מספיק כשלונות (מה זה מספיק...?מי יודע) יש הגיון לנסות. את ההחזרה הבאה אלי אעשה כבר לפי תוצאות הבדיקה היינו יום קדימה. אני מנחשת שהרופאה שלך מבינה בזה טוב ממני אבל אני ממש בטוחה שלא חייבים לעשות הכנה הורמונלית.

מפעם

New member
לא סביר שאת צריכה כי את נקלטת

אני מתיחסת למה שרשמת בשרשור אחר.. כי גם מחוץ לרחם זה עדין נקרא להקלט.
העוברים שלך לא צריכים era ולא pgs, הם צריכים gps:)
סליחה שאני מתלוצצת על נושא כל כך כואב אבל הרופאה שלך מחפשת איך לסחוט כסף וכל העסק הזה יקר גם בלי כל התוספות.
שלא תדעי עוד צער. רק שמחות!

לא מסכימה

בחוץ רחמי ההשרשה היא במקום הלא נכון, אין לדעת מה היה המצב ברחם. זה לא שולל הסטה בחלון ההשרשה.

טוליתי

New member
כמה סבבים ניסית ולא הצליחו?

אם כבר ניסית הכול, שווה לשקול לנסות דבר חדש, בתקווה שהשינוי יביא לשינוי.
בזמנו קראתי כתבה של פרופ' משיח על הבדיקה הזו, והתרשמתי מאוד לטובה.

justanotherme82

New member
ממש אי אפשר להגיד שניסינו כבר הכל

סה"כ 2 שאיבות ו 4 החזרות, אחת די חסרת סיכוי כי היתה עם רירית פחות מ6 ממ (החלפתי רופאה אחרי זה), אחת שהגיעה לבטא 1300 שצנח יומיים אחרי ואחת שהסתיימה בכנראה חוץ רחמי (לפי התנהגות הבטא, לא ראו כלום בא"ס).

נראה לי שיש הבדל עצום בין הגישה הישראלית לאמריקאית בקטע הזה. בישראל הגישה אומרת עוד ועוד נסיונות, אולי משהו יעבוד. בארהב כנראה בגלל שכל סבב ממש יקר והביטוח מכסה רק 4 סבבי שאיבה, אחרי כל כישלון מוסיפים עוד בדיקה כדי לא לנסות "סתם". הטיעון של הרופאה שלי הוא שלנסות על עיוור בלי הבדיקות זה בזבוז של סבב, זמן ואנרגיות, משהו שבארץ לא נוהגים להגיד.

למעלה