לא אהבתי את הרכיבים ואת עודף המתיקות אבל הנה סלט בטטה נהדר
ומנצח שתמיד נחטף ונראה לי יותר בריא.
 
 
מקלפים בטטות וחותכים לקוביות בינוניות. מתבלים במעט שמן זית ומלח גס ואופים בחום בינוני עד לריכוך. יש לקחת בחשבון את העובדה שהבטטות מתכווצות קצת באפיה.
לאחר שהתקררו, מוסיפים שומשום קלוי (אני קולה במהירות על הגז, במחבת טפלון, כמובן ללא שמן), בוטנים קלויים, קלופים מהקליפה הפנימית האדמדמה (הקילוף לאחר הקלייה) וחצויים, בצל ירוק קצוץ, אם יש – אפשר להוסיף גם בזיליקום קצוץ.
מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי ואם צריך – עוד קצת מלח (שמתי מלח גס).
אם אין חומץ בלסמי או לא אוהבים חומץ בלסמי, אפשר סתם לסחוט פנימה לימון.
ואם לוקח זמן רב בין ההכנה לבין ההגשה, עדיף להוסיף את הבוטנים ואת השומשום בסמוך להגשה ולא בזמן ההכנה.