מישהי יכולה להסביר לי בשפה

גולה1

New member
מישהי יכולה להסביר לי בשפה

פשוטה ועממית מה זה אנדומטריוזיס????? ואיך זה יכול להשפיע על איכות הביצית? איך אפשר לטפל בזה?

סליחה -

לא כיוונתי אותך. את חנה את יכולה למצוא בפורומים "הורים בטיפולי פוריות" וכן ב"הורים אחרי טיפולים".

מם 1971

New member
אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס נוצר כתוצאה של התפשטות רקמת הרחם לאיברים אחרים בד"כ באזור האגן. כתוצאה מהתפשטות הרקמה נוצרות הדבקויות וחסימות באזור האגן וכתוצאה מכך יש קושי להיכנס להריון באופן טיבעי. כיום מקובל לחלק את דרגות האנדו' לארבע כאשר בדרגה 1 ו-2 ניתן להיכנס להריון באופן טיבעי ובדרגה 3 ו- 4 בד"כ לא מבזבזים זמן וישר מפנים להפרייה חוץ גופית. את הדרגות ניתן לאבחן בניתוח לפרוסקופיה בו מוחדר סיב אופטי לבדיקת איברי הבטן והאגן. במקרים מסויימים יש פגיעה באיכות הביצית כתוצאה מהאנדו' את הנושא ניתן לבדוק רק לאחר השאיבה. חשוב לציין כי כל מקרה לגופו ויש נשים עם דרגת אנדו' גבוהה להן איכות ביציות מצוינות. במידה ואת מעונינת במידע נוסף תשלחי לי מסר. המון המון בהצלחה!

גולה1

New member
אין לי מושג איזה דרגה יש לי

אבל לפי הרופא זה מה שגורם לי לביציות חלשות. השאלה האם יש מה לעשות נגד זה? תרופה, טיפול?

מם 1971

New member
איכות ביציות

אני יודעת שיש רופאים שממליצים על סטראוידים ע"מ לחזק את איכות הביציות. יש גם סברה שלפעמים עדיף לכרות אזורים נגועים ע"מ שהאזור הנגוע לא ישפיע על איכות הביציות, אך אני חושבת שכדאי למצות את שאר הטיפולים. האם חשבת לקבל חוו"ד מרופא נוסף?

גולה1

New member
החלפתי כבר כמה רופאים ורק הרופא

הנוכחי החליט שהאנדומטריוזיס משפיע לי על איכות הביציות. הוא נתן לי עכשיו לקחת במשך שבוע נרות פרוגסטרון והם אמורים קצת לדכא את התופעה הזאת. נראה מה יהיה. תודה רבה בכל אופן.

היי...... מי כמוני יודעת מה זה

המילה הארורה הזאת.... מה זה כבר הסבירו לך רק מה שאני יכולה להגיד לך שאם הגעת למצב של ניתוח אז חבל על הזמן לנסות בדרך טבעית או עם הזרעות אלא כדאי ישר ללכת לIVF שאמור לעקוף את הבעיה. אני צעירה יחסית 24 וגילו אצלי אנד. בדרגה חמורה ביותר, כהגדרת הרופאים, לכן ישר העבירו אותי להפרייות, תודה לקל אין השפעה על הביציות. הביציות עצמן טובות אבל לצערי עדיין אין הריון. למה אי אפשר להכנס להריון רגיל, באמת שאלה שכל הזמן עומדת לי בראש אם הביציות טובות ואין בעיה בזרע אז מה באמת הבעיה??? בכל מקרה אמרו לי שברוב המקרים הבעיה היא רק להכנס להריון ראשון ואחר כך הכל הולך חלק,,,,, זה מה שמעודד אותי בכל הסיפור ומקווה שיעודד גם אותך... בהצלחה

למעלה