מישהי חדשה...

Julia16

New member
מישהי חדשה...

שלום לכולכם! אני ג´וליה, בת 16 (ויומיים..)גרה בניוקאסל, אנגליה כבר שניתיים וקצת. אני בתיכון (לא יהודי) בכיתה יא´ וממש ממש לא אוהבת את אנגליה. האמת היא שעכשיו דיי התרגלתי לארץ הזו ואני כבר לא בוכה להורים שלי כל יומיים שאני רוצה לחזור לישראל, אבל אני עדיין לא אוהבת להיות פה. למה? אני לא אוהבת את ´התרבות´ האנגלית (פאבים כל סוף שבוע, אלכוהול ועישון, אף פעם לא הולכים אחד לשני הביתה, ואם חס וחלילה נפגשים אחרי הבית ספר אז זה רק כדי להסתובב בחוץ בקור ולחפש את הפאב הקרוב..), לא אוהבת את המנטאליות (אנשים שאומרים לך ´סורי´ כל שתי שניות גם אם הם בטעות נגעו לך ביד..) לא אוהבת את האופי של האנגלים (עכברים ביישנים שפוחדים להוציא מילה מהפה ולהביע את דעתם, בשיעורים ילדים מפחדים להצביע מחשש שיצחקו עליהם... חוץ מזה שהם מאוד קפדנים ולא יצירתיים ומאוד מאוד סגורים, קרים ולא מסוגלים להיפתח ולהיות עצמם אלא אם כן הם שתו חצי בקבוק יין לפני כן..) התחביבים ותחומי ההתעניינות שלהם (אין להם כאלה.... סתם, האמת שיש, הפאלאפונים שלהם, מייק-אפ {לבנות} דיוויד באקהם [לבנים} וסיגריות {באופן כללי} והתחביבים שלהם זה לצאת לעשן בחצר בית הספר או לחילופין, בשירותים, ולראות את כל סדרות הטלוויזיה המטומטמות שלהם.) דעות, דרך אגב, אין להם. הם לא מתעניינם בדברים גם קצת יותר חשובים כמו פוליטיקה או אקטואליה, או אפילו סתם פילוסופיה וספרים. השיחות שלהם מתבססות על סיפורים על איך שאמא שלהם תפסה אותם מעשנת וסילקה אותם מהבית, סיפורים על איך שהם השתכרו אתמול בפאב המקומי, ורכילות על החברים שלהם. טוב, יש עוד הרבה דברים שאני לא סובלת בארץ הזאת, אבל האמת היא שיש גם הרבה דברים חיוביים שקרו לי. (ואני יפרט אותם בפעם אחרת כי כרגע כבר אין לי כוח לכתוב יותר..) בכל מקרה, רק רציתי להציג את עצמי בקצרה (בקצרה....אם זה בקצרה תתארו לכם מה יהיה כשאני יכתוב הודעות באמת ארוכות...) דרך אגב, גם אני רציתי לפתוח כזה פורום לפני שנה ואפילו שלחתי בקשה לתפוז, אבל אז הם לא הסכימו... בכל מקרה, מקווה שתקבלו אותי פה.. אז ביי-ביי ג´וליה

BoR|S

New member
ברוכה הבאה ג´וליה!

המממ, מה שאת מספרת לנו כאן, זהו פן לא מוכר (לפחות לי) בתרבות האנגלית, אם כי זה לא משהו בלתי צפוי... בכל אופן, להם יש את תרבות הפאבים, ולשיינקניסטים יש את תרבות הבתי קפה, ולסנטריסטים יש את התרבות הסנטר... ככה זה בכל העולם... אגב חשבתי שדוויד באקהם זה תחום התעניינות של בנות ולא של בנים... מצד שני זה ניוקאסל, אז אני די נוטה להאמין שהתחום התעניינות של הבנים הוא יותר באמא של דיוויד באקהם מאשר בדיוויד באקהם עצמו... בקשר לשיחות שלהם, אולי את לא מודעת לכך, אבל מרבית השיחות שתשמעי בביצפר רגיל בישראל יעסקו פחות או יותר בנושאים כגון: רכילות, איך הייתה המסיבה ביום שישי, מי התשכר, מי ז**ן את מי וכדומה. נראה לי שאת בתת-הכרתך שונאת מאוד את המקום בו את חיה ולכן את מנסה להראות שלמקום המסוים הזה אין מעלות כלל בעוד שאת מתעלמת מכך שזהו המצב גם במקומות אחרים... אגב, בקשר לפוליסי של תפוז בנוגע לאישור פורומים חדשים, היא לא מדיניות חכמה במיוחד, ביקשתי לנהל בזמנו פורום מסויים, ולא אישרו לי אותו בגלל שפחדו שהוא יהפוך לפורום ריבים, ולפני כמה זמן גיליתי את אותה הגברת בשינוי האדרת, פורום העוסק ברעיון שלי, עם שם טיפה שונה, וגם פורום ריבים...

כל כך מוכר...

כל הקטע של הפאבים ושבדרך כלל לא נפגשים אחרי בית ספר, ככה זה גם פה (פריז). מנטליות אירופאית שכזו, ולא מתרגלים לזה. הקטע של הOVER POLITNESS שלהם גם מרגיז ואפילו צבוע לעיתים. יש לי ידיד שגם חי באנגליה והוא בדיוק אמר לי את כל מה שאת כתבת, ובאמת מה שהכי מפריע זה הקטע הזה של החוסר ספונטניות, רבאק צריך לתכנן פה הכל כמה ימים קודם, אין כזה דבר להרים טלפון למישהו להזמין אותו אליך וכו´. מה לעשות, ככה זה, איכשהו מסתדרים עם זה... אגב, חשבתי שדייויד בקהאם זה גם לבנות
וכמובן, ברוכה הבאה לפורום!!!

Julia16

New member
תודה על התגובות!

בוריס, תאמין לי שאני לא רואה את הדברים האלה רק כי אני שונאת את המקום. בוא אני יספר לך משהו. כשרק עברנו לפה, לא ידעתי כלום על התרבות האנגלית ועל אנגליה ועוד לא היו לי שום רגשות שליליים לארץ הזו. ההפך, דוקקא שמחתי שעברנו וחשבתי שיהיה לי פה טוב. כל הדברים האלה שסיפרתי, זה לא דברים שאני סתם ממציאה או מגזימה לגביהם, זה דברים שגילתי לאט לאט במשך הזמן שגרתי פה. ואז, אז התחלתי לשנוא את המקום הזה. אני לא סתם רואה את הדברים האלה, הם קיממים והם מה שגורם לי לרגשות השלליים. לגבי מה שאתה אומר שגם בישראל יש את השיחות האלה, אז נכון, לא אמרתי שלא. אבל ההבדל הוא שבישראל מדברים גם על זה וגם על דברים קצת יותר אינטלקטואליים. בישראל מתעניינים גם בפוליטיקה, בדברים שקורים בעולם, ובדברים יותר רחבים מהחיים הפרטיים שלך. פה, לא מעניין אותם בכלל כל הדברים האלה! זה אנשים נורא נורא שטחיים ואגוטיסטים שלא מתעניינים בשום דבר חוץ מהחיים הפרטיים שלהם. אין להם שום בעיות רציניות בחיים שלהם ובטח שלא בארץ שלהם, ולכן הם גם עדיין מאוד שטחיים ולא בוגרים וראיית העולם שלהם נורא צרה. תשמע, זה משהו שקשה להסביר, צריך לחיות פה כדי להבין את מה שאי מדברת עליו. אמילי, אני שמחה שאת מזדהה איתי, ובאמת כבר כמה פעמים שמעתי שבכל אירופה זה ככה, המנטליות המאופקת והקפדנית הזאת. אין מה לעשות, אני חייבת לגור פה לפחות עד שאני כבר יהיה מספיק גדולה להחליט בעצמי איפה לגור... דרך אגב, כשאני חושבת על זה, באמת גם הבנות מתעניינות בבקאהם, רק שהם פחות מתעניינות בכישורי המשחק שלו, ויותר באיך הוא נראה בלי חולצה... ג´וליה

BoR|S

New member
המממ אוקיי...

ואין לך שם חברים שהם כמוך מהגרים מישראל?

את עוד תראי...

תגיעי לגיל 18 ולא תדעי איפה את רוצה לגור
כמו שאמרת, אנשים שלא גרים פה לא יכולים כל כך להבין את זה אבל מה לעשות...

sivani

New member
היי ג´וליה! ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני מצטערת לשמוע שלא טוב לך באנגליה...ואני יכולה להבין אותך, לא תמיד אפשר להתאים את עצמך לחברה סביבה אתה נמצא. זה בדיוק העניין-התרבות האירופאית\אמריקאית שונה בהרבה מהתרבות הישראלית, וגם אני מרגישה קצת שונה פה לפעמים (כן כן,כולם אוהבים פוטבול והוקי ורק אני לא יודעת על מה מדובר
זה בהגזמה כמובן...) עכשיו...אמ...אני לא בטוחה שהסטיגמה הזאת שכל האנגלים הם שיכורים מסוממים ואוהבי סיגרים קובניים היא נכונה. אולי את פשוט נמצאת בחברה כזאת... אבל אני לא חושבת שיש להכליל בצורה כזאת
גם פה,בקנדה, יש אנשים כאלה (מעט מאוד,אבל הם קיימים) זה כמו להגיד על כל הבנות פה שהן פקצות בלונדיניות חסרות תקנה והדבר היחיד שבשבילן הן באות לבצפר זה לפתוח את הלוקר,להסתכל במראה ולחכות לחבר שלהן מחוץ לכיתה...
ומזל טוב ליומולדת!! ושוב, ברוכה הבאה

FriendlyFriend

New member
ברוכה הבאה!

ודרך אגב- גם פה בקנדה זה בערך אותו דבר.......אומרים "סורי" כל שניה- אבל כאן בקנדה הם מממממששששש לא סגורים, הם מאוד עצמם.

למעלה