מישהו

ggonen

New member
מישהו

יודע אם יש מין חוזה כזה בקניית סוסים בין הקונה למוכר שבחוזה מוכיח שבאמת קנית את הסוס ושהמוכר יום אחרי זה יבוא ויאשם אותך שגנבת לו (כי הכסף במזומן). אני יודע שיש כזה דבר רק לא יודע מאיפה משיגים את זה

jgut

New member
אתה יכול

להכין זכרון דברים ששניכם חותמים עליו שאומר כי הסוס נקנה מ... עלי ידי... בסכום ... בתאריך... או לחלופין לקחת לדוגמא חוזה רכב ולשנות את פרטיו ןלקחת סעיפים מתאימים בלבד. חוזה כזה אתה יכול למצוא לדומא פה: http://www.egzoz.co.il/contract.asp

jgut

New member
בנוסף

אים מדובר בסוס גיזעי עם תעודות בדרך כלל המוכר חותם על התעודה על העברת בעלות ואז שולחים זאת לאגודה המתאימה

ggonen

New member
כן זה

אני יודע אבל היא לא טהורה עזרת לי מאוד תודה (:)

שירלי317

New member
אני פשוט ניסחתי חוזה קצר ופשוט

כי אמא אמרה.. עם התמונה שלה, הסכום ששולם והבעלים הישנים וחתימה, הבעלים החדשים וחתימה וחתימה של עד
בהצלחה

תעתיק את העיקרון

מזכרון דברים לרכישת רכב. העיקרון דומה. מגדירים מיהו הקונה ומיהו המוכר. מזהים את הסוס, המוכר מתחייב שהסוס שלו, נוקבים את המחיר, הקונה מאשר שהוא בדק את הסוס לשביעות רצונו וכו'.

Yaniv212

New member
אז שאלה, איך בדיוק מזהים סוס אם הוא

לא גזעי ואין לא תעודות? כי לדעתי (והיא לא מקצועית) אין דרך חוקית לכתוב חוזה כך שהסוס יהיה "מזוהה" מבחינה חוקית. אשמח לשמוע אחרת.

jgut

New member
להרבה סוסים יש

סימני זיהוי בולטים. ואים לא אז אפשר לשים צ'יפ או קעקוע.

Yaniv212

New member
השאלה היא האם זה תופס בבית משפט

יצא לי לשמוע על מקרה שהשופט לא קיבל את "סימני הזיהוי" והיה קשה מאוד להוכיח את הבעלות.

jgut

New member
אין ל ימושג

אבל זו בעייה מישפטית שאינה מוגבלת רק לנושא הסוסים. אני גם מניחה שפה בארץ סוס מקומי ערכו דיי נמוך ולכן לא אמורה להיות בעייה כזו שתגיע לבית משפט. לעומת זאת בעייה דומה בבית משפט היא מקרה של סוס גנוב והבעלים המקוריים רוצה להוכיח בעלות. אבל בשביל זה מומלץ לשים צ'יפ.

אין דבר כזה "תופס"

השופט צריך להכריע לפי הראיות. אם סימני הזיהוי מספיק ברורים - השופט ישתכנע, אם לא - זה לא מספיק (ואפשר להביא עדים שמכירים את הסוס, שיודעים איפה הוא היה, עד למכירה אולי. מה שבטוח - עדיף לא להגיע לבתימ"ש, עד כמה שזה תלוי בך).

למעלה