מישהו

koby222

New member
מישהו

פה אוסף שנהב או מבין בזה? קיבלתי פסלון לפני הרבה שנים משנהב נראה די ישן להערכתי כ 100 +200 שנה אבל אין לי מושג. איפה אפשר להעריך\למכור דבר כזה? תודה.

שלום קובי,

אם אתה מהצפון - בעשרים לחודש, שבת, יש יום הערכה בחיפה, בבית הגפן. אפשר להביא לשם. מקום טוב נוסף - בית המכירות של בן עמי אנדרס, אידלסון 13 ת"א. ולבטח יש עוד מקומות. קח בחשבון שמאז שהמסחר בשנהב אסור כמעט בכל העולם בשל אמנות בינלאומיות, המחירים ירדו פלאים.

koby222

New member
תודה...

הפסלון הוא עבודת יד אני חושב לפי כל הדברים החרוטים עליו...סינית\יפנית ואם המחירים לא טובים אז אני כבר אשאיר אותו אצלי,לא שווה למכור בזול משהו ישן כלכך. תודה על תשובתך.

broadaxe

New member
מסחר של שנהב ישן מותר ברוב המדינות

האיסורים הם בעיקר על ייבוא וייצוא ומתייחסים לשנהב חדש ("חדש"- לא בטוח, אני חושב שבן 30 שנה ופחות) ולחלקים נוספים של בעלי חיים עליהם חלה אמנת המגבלות הבינלאומיות שגם ישראל חתומה עליה. יש מדינות בהם המכס, כתוצאה מהאיסורים השונים, לא מתאמץ ואוכף אותם בדרקוניות. יש דווקא מסחר ער- בעיקר בגלל האיסורים ואין שום בעיה לקנות ולמכור בארץ, המחירים ברמה טובה. פריט שנהב טוב יימכר במחיר הולם. בית המכירות הפומביות שמתמחה בשנהב הוא "תירוש". אין פסל שנהב אמיתי שאינו עבודת-יד...המושג "עבודת-יד" בהקשר הזה חסר משמעות. מה שקובע הוא גיל, איכות השנהב (יש כל מיני רמות), נושא הגילוף וטיב הגילוף. נשמח לראות תמונה, רצוי מכמה כיוונים.

koby222

New member
שאלה נוספת בבקשה

האם אני יכול לברר לבד פרטים בקשר ליצרן של הפסל הזה? על הפסלון חרוט השם VARIS בין השאר, וניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא מצאתי כלום לצערי. מישהו יודע משהו על השם הזה אולי? תודה.

Wing Chan

New member
הייתי מציע להעלות תמונה ../images/Emo13.gif

(גם כי אני אישית רוצה לראות את הפיסלון
)

broadaxe

New member
אם זה יצרן המצב לא טוב ../images/Emo7.gif

בפיסול ואמנות לא מתייחסים ל"יצרן" כי אם לאמן. לא מתיישבת לי חתימה באותיות לטיניות עם מוטיבים מזרחיים חוץ מאשר במקרים מאד מיוחדים, ובהנחה שהפסלון אותנטי ערכו עשוי להיות משמעותי.

koby222

New member
הפסלון....

בערך בגובה 30 ס"מ "בעמידה"...הוא נראה כמו סמוראי יפני\סיני שמחזיק חרב עגולה ומגן עם דרקון על המגן. הוא לובש מין גלימה ומאחורה מלמעלה למטה חרוטים האותיות VARIS בקטן המעמד מעץ ולמטה רשומים דברים בסינית\יפנית ניסיתי לברר מה רשום שם אבל לא הצלחתי... וגם למטה על העץ רשום בצבע אדום משהו שנראה כמו המספרים 1339 אבל קשה לקרוא בדיוק כי הצבע נראה מאוד ישן. אין לי מצלמה אבל צירפתי את מה שרשום למטה אם מישהו יוכל לתרגם לי מה כתוב אני אודה לו מאוד. תודה.

koby222

New member
.........

שמתי לב שזה דומה אבל זה לא בדיוק צלב...הקו ממשיך קצת למטה.

שנהב או יציקת פלסטיק../images/Emo35.gif

לפני כמה עשרות שנים החלו להסתובב בשוק רפליקות של פסלי שנהב. טובות אפילו...בצבע הנכון, והמרקם ...אבל הן עשויות פלסטיק. האם הפסל בגוון צהוב? האם יש לו קו אמצע (בין החזית לאחור) שטושטש ע"י שיוף? אם כן אלו סימנים ליציקה... וגם חורים קטנטנים לאורך הפסל המורים על כליאה של בועות אוויר. תשתדל לצלם את הפסל כדי שנוכל לעזור לך יותר. אשמח גם לדעת אם אכן לפי הסימנים שנתתי זו יציקה או שבאמת זו עבודת שנהב.

elcool

New member
ראיתי בביביסי

שאפשר להבדיל אם לוקחים סיכה מחוממת מנסים לדקור את הפסל מלמטה (איפה שלא רואים
). אם הסיכה חודרת בלי בעיות והפסל נמס אז זה פלסטיק. שנהב לא ינזק בכלל

koby222

New member
אני

בטוח ב-100 אחוז שזה שנהב...אין סיכוי שזה פלסטיק. החרב שהוא מחזיק מעוקלת כלפי חוץ...וככה גם המגן. אין סיכוי שמישהו יוכל לעקל ככה פלסטיק. אין חורים,אין קו אמצע,יש גוון צהוב. ולצערי אין לי מצלמה כך שאין לי אפשרות לצלם. אולי כשתהיה מצלמה אני אנסה לברר פה שוב.

לא שחלילה...

אני אומרת שמה שברשותך פלסטיק אבל ע"י יציקה אפשר להגיע לכל צורה... גם מעוקלים כלפי חוץ.

broadaxe

New member
צלם במצלמה רגילה וסרוק (וגם לסנדרה)

אני בטוח שתמצא גישה לסורק. אם אין בבית אז במקומות עבודה. בחנויות צילום שמתמחות במדיה דיגיטלית יוכלו לצלם עבורך ולתת את הצילומים על דיסק/דיסקט, עבור תשלום זעום. בכל מקרה כדאי להקפיד על צילום חד וברור מכיוונים שונים. סנדרה, הגם שישנה בארץ כמות עצומה של זיופי שנהב, יש באותה מידה כמות נכבדה של פסלי שנהב אמיתי ממקורות שונים ובאיכויות שונות. בשנות השישים היה ייבוא מסיבי מהמזרח הרחוק של פסלי שנהב ישנים, חלקם ברמה מאד גבוהה: רוב אלה הם למעשה סטים מפורקים של משחקי שחמט "מלכותיים", כל כלי בגודל ממוצע של 20 ס"מ ומגולף בסגנון ריאליסטי-סיני, כלומר לפרטי-פרטים (למשל פרש נראה כמו פרש-לוחם סיני עם כל החימוש והשריון) מלך/מלכה עשויים להגיע לגובה 30 ס"מ ויש בהם עיקול קל בהתאם לעיקול החט. בתחילת שנות השבעים, ישראלים שיצאו לעבוד בגל הגדול של פיתוח באפריקה הביאו איתם הרבה פסלי שנהב אפריקנים, בד"כ ברמת גילוף נחותה, אבל בכ"ז שנהב.

koby222

New member
ואם

נגיד שזה שנהב אמיתי בגילוף טוב...כמה אתה חושב שאני יכול לקבל עליו? תודה.

למעלה