מישהו...

חלושקית

New member
מישהו...

מכיר את הספר "הסוד" של רונדה ביירן? זהו תוכנו של הספר: "בספר זה תלמדו כיצד להשתמש ב"סוד" בכל תחומי חייכם- כסף, בריאות, מערכות יחסים,אושר ובכל מגע שיחש לכם עם העולם. תתחילו להבין את הכח הפנימי החבוי בכם, שיביא לכם שמחה, הגשמה ואושר עילאי!" מאמינים בדבר הזה? כשקראתי זאת לא ידעתי אם להאמין או לא... יש בזה טיפה דברי כפירה נראה לי. מתוך כך רואה האדם שאין לו אלוקים ושהוא שולט על עצמו. תקנו אותי אם טועה.
 
אז ככה..

יש המון ספרים שעוסקים במודעות עצמית ודרכים להתמודדות בחיים,אבל זה לא בהכרח דברי כפירה,זה נותן לך את ההכוונה להשתמש נכון בכלים שנתן לנו הבורא.
 

חלושקית

New member
מושיק,

קראת את הספר? אין שם מילה אחת על הבורא..לא בציפיה שיהיה, הרי מדובר בספרות של גויים. הכל שם כוחי ועוצם ידי. אני ותכונותי ומעשי שהם ממני. ההצלחות והכשלונות שלי הם נתונות בידי ואין מי שמוליך אותי מלמעלה- זה המוטו המרכזי של הספר.
 
אממ...לא קראתי את הספר,

ולכן הגבתי את מה שהגבתי. בגדול,תלוי למה הם מייחסים את הכוח העצמי,האם לשליטה במהלך החיים?או להתמודדות נכונה איתם?זה ההבדל..
 

חלושקית

New member
שליטה. נטו שליטה.

הרי אתה שולט על עצמך. לא מדובר על התמודדות, אלא על שליטה. תשלוט ותכתיב לעצמך את החיים. "תהיה אלוהים" ואז תצליח ולא תצטרך להגיע למצב של להתמודד עם דברים קשים.
 
אם זה באמת ככה,

הרי שזה בהחלט צורם לאוזן היהודית..אבל אם יש שם עצות ממש פרקטיות ויעילות לחיים,אולי יש כאלה שישכילו ליטול אותן מבלי להתייחס לקו הכללי שבספר
 

חלושקית

New member
יש עיצות.

כשמקבילים את זה לרוח התורה, רואים שאכן מדובר בדברים נכונים ואמיתיים
 
אני מקווה בשבילך שתשכילי ללקט

את העצות המתאימות מהספר,ולהתאימם לרוח האמת הצרופה..
 

little snoop

New member
הפורום הזה במצב בטטה!

אנחנו מונים בשעה זו 3 חברה לכל היותר! מה יהיה הסוף?
 
אני חושב שזה לא כפירה . . .

זה יותר לתת ביטוי חזק ביכולות של עצמך ולא צריך כח חיצוני שיעזור לך להצליח. אך כמובן שאלוהים הוא קיים והוא זה שנותן לנו את הכח להכל, אך שוב כוונתה היתה לתת ביטוי חזק ליכולת העצמית של האדם.
 
למעלה