מישהו,

TheImpactBoy

New member
מישהו, ../images/Emo203.gif

מוכן בבקשה להסביר לי את תמרורים 15+16 ומה ההבדל בניהם? אני משתגע כבר.

One Echoe

New member
כנ"ל../images/Emo6.gif

לא מובנים התמרורים האלה. מצטרף לשאלה.

NiKi†a

New member
יאפ-

שני תמרורים אלה מזהירים לפני השתלבות של כביש לדרך מהירה. בשני התמרורים זכות הקדימה היא לרכבים הנמצאים על הדרך המהירה. תמרור 16 הוא בשביל הרכבים הנמצאים על הכביש שמשתלב לדרך המהירה. ותמרור 15 הוא בשביל הרכבים הנמצאים על הדרך המהירה (כדי להזהיר לפני השתלבות בכביש בו הם נמצאים) טוב..נראה לי..מקווה שהסברתי טוב, גם לי היתה בעיה איתם

אוראל1988

New member
לאו דווקא מהירה

יש 4 אפשרויות: כביש בינעירוני שמשתלב לדרך בינעירונית, כביש בינעירני שמשתלב לדרך מהירה (שעולים על מחלף), כביש מהיר שמשתלב לדרך עירונית (שכיורדים ממחלף), כביש מהיר שמשתלב לכביש מהיר אחר.

offirla

New member
הם דומים אבל שונים....

תמרור 15 ו- תמרור 16 - הם 2 תמרורים שמוצבים כמעט באותו מקום.למה רק "כמעט"? מהסיבה ששניהם מתייחסים לאותה התמזגות של 2 כבישים (לרוב בדרך מהירה).לרכב שכבר נמצא בדרך המהירה, מכיוונו מוצב תמרור מספר 15 ואילו לרכב שמגיע מכיוון המחלף, מוצב תמרור מספר 16. בכדי להקל על ההבנה, צירפתי את המפה הבאה... הערה: משיקולים שונים, לא בכל המחלפים מוצבים התמרורים הנ"ל.

One Echoe

New member
הבנתי!!!!!!

רגע, למה בציור ששמת יש תמרור של אין פניה שמאלה?

offirla

New member
מכמה סיבות...

העיקרית - הוראת התמרור אוסרת פנייה שמאלה/ימינה... בנוסף - דרך מהירה וה- "רמפות" מהמחלפים, הינן דרך חד-סטריות, ופנייה שמאלה/ימינה כמוה כנהיגה בניגוד לכיוון התנועה.... סיבה שלישית - בחלק מהמקרים, כפי שציירתי במפה, מסומן חץ ישר על-פני הכביש. פנייה שמאלה, היא גם נהיגה בניגוד לחץ שסומן על-פני הכביש...

TheImpactBoy

New member
וואו אופיר תודה!../images/Emo203.gif

הפעם הראשונה שאני מבין מה התמרורים האלו רוצים ממני. תודה!

TheImpactBoy

New member
עוד כמה שאלות בעתיות... ../images/Emo13.gif../images/Emo203.gif

1. כיצד נפנה שמאלה מכביש דו-סטרי לכביש חד- סטרי? התשובה: מקרוב למרכז הכביש, אל צד שמאל של הכביש אליו אתה נכנס. לא מובן. 2. למי צריך לתת זכות קדימה בצומת ללא תמרורים ורמזורים? תשובה: לרכז הבא מימין ובפניה שמאלה גם לרכב הבא ממול. גם לא מובן לי. מוכנים להסביר לי בבקשה

c nd e

New member
זה החוק.בצומת לא מרומזור ולא מתומרר

נותנים זכות קדימה לרכב הבא מימין. אם אנו מעוניינים לפנות שמאלה, נותנים זכות קדימה לרכב הבא מימין, וגם לרכב הבא ממול. יש להדגיש, שזה רק כאשר אין תמרור או רמזור בצומת. ברגע שיש תמרור אחד, יש להתייחס אליו ולא לחוק. בנוגע לפנייה. גם זה לפי החוק. מכביש דו סטרי, יש לצאת ממרכז הכביש. לכביש חד סטרי, נכנסים לצידו השמאלי. פירוט- בתאוריה של יואב...

be_roo

New member
פניות שמאלה וז"ק

1. כאשר אתה פונה שמאלה אתה חוצה נתיבים של תנועה מכיוונים שונים. השאיפה לחצות כמה שפחות נתיבים כדי לצמצם את הסיכוי שתפגוש באחד מהם רכב אחר. לכן, אם אתה נוסע ברחוב דו סיטרי ורוצה לפנות שמאלה, עליך להצמד לחלק המשאלי ביותר שניתן בכיוון נסיעתך. ממול מגיעה תנועה שכמובן לא מומלץ לנסוע מולה, אלא מעט מימין לה, שזה בעצם מרכז הכביש. כך רכבים אחרים יכולים להמשיך לעבור לידך מימין ואלה שמולך משמאל. החלק הבא הוא הכביש שאליו אתה פונה, הוא חד סטרי. אין תנועה ממול ולכן אתה נצמד לחלקו השמאלי ביותר ולא מפריע לרכבים שמגיעים מכיוון אחר לעבור מימינך. הנה קישור לשרשור עם המחשה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=783&msgid=40444494 2. יש מספר גורמים שמסדירים את זכות הקדימה בצומת. הראשון הוא רמזורים, שפועלים לפי תוכנה ומזרימים את התנועה ללא מפגש של רכב מכיוונים שונים. אבל לא כל הצמתים מרומזרים כמובן. השלב הבא הוא תמרורים. יש שני תמרורים רלוונטים לעניין ז"ק, הראשון "עצור ותן זכות קדימה" והשני "תן זכות קדימה" (אין חובת עצירה). אבל יתכן גם מקרה שלישי בו לא הוצב כל תמרור בצומת או שהוצבו רק בחלק מהכיוונים. במקרה זה מה שקובע את ז"ק הן תקנות התעבורה, וזאת על פי הכיוון היחסי בין כלי הרכב. אם ניקח צומת סטדנרטי שבו נפגשים רכבים מ-4 כיוונים שונים, הרי שכל אחד נמצא משמאל לכיוון אחד, מימין לכיוון אחר וממול לכיוון השלישי. התקנה קובעת שבהעדר שילוט, עליך לתת ז"ק לרכב מימין. כלומר, אם נסתכל על הצומת כשעון, נאמר שאתה הגעת מכיוון שעה 6, ומימנך נמצא רכב שהגיע בשעה 3, משמאלך שעה 9 ומולך שעה 12. במידה ואתה פונה שמאלה, אתה הרי גם חוצה את המסלול של הרכב שמגיע משעה 12, ולכן במקרה זה התקנות קובעות שעליך לתת ז"ק גם לו וגם לרכב שמימינך בשעה 3. הערה כללית: אני אנחש שטרם התחלת בשיעורים מעשיים, לכן מאוד קשה להמחיש את הדברים בראש וקל להתבלבל. נסה לצייר לעצמך את הדברים, שרטט לעצמך את הצומת המתואר ויהיה אולי פשוט יותר.

TheImpactBoy

New member
הבנתי!! ../images/Emo203.gif

תודה. לפחות אני מצליח להפנים את החומר הזה. תגיד, כאשר לוחצים על דוושת הדלק והמנוע פועל, אני מפחית את טעינת המצבר או ההפך?

למעלה