מישהו שמע?

yosefrat

New member
מישהו שמע?

אתמול ראיתי תוכנית בערוץ 8 על מהירויות גבוהות והראו מישהו שלפני הרבה שנים לקח כדור פור ועף איתו מאד גבוה {כנראה לחלל} ואז הוא קפץ בצניחה חופשית עד לקרקע ושבר בדרך את מהירות הקול מישהו שמע על דבר כזה ויוכל להסביר לי איך עושים דבר כזה בלי להשרף יוסי

royritter

New member
לפני 42 שנה...

כן זה באמת היה מזמן. בתחילת שנות ה-60 סוכנות החלל האמריקאית וחיל-האוויר האמריקאי רצו לבדוק האם טייס/אסטרונאוט שנפלט ממטוס או כלי תעופה אחר בגובה רב (מעל 60,000 רגל) יכול לשרוד. קפטן ג´ו קיטינג´ר התנדב לבצע את הניסוי. הוא לבש חליפת חלל ומערכת חמצן(חשוב לזכור - הכל היה חדשני אבל יחסית לתקופה...)ועלה בבלון לגובה של 102,800 רגל , משם הוא קפץ . במשך הנפילה החופשית הוא צנח עם מצנחון קטן (בדומה לטנדם) כדי לעזור לו לשמור על יציבות באוויר הדליל בגובה. תוך כדי צניחה חופשית הוא הגיע למהירות הקול ובגובה 10,000 רגל פתח מצנח עגול. לאחר הנחיתה שאלו אותו מה הוא צריך וענה - סיגריה... לפני מספר שנים יצא לי לפגוש אותו בפלורידה והוא סיפר לי את הסיפור המרתק של הצניחה הזו. רוי ריטר מדריך ראשי Skydive Eilat

קפטן ג´ו קיטינג´ר ....

אכן סיפור מעניין מי שרוצה לקרוא עוד בנושא מוזמן לעשות זאת בכתבה שצירפתי בתחתית ההודעה. תהנו. שמיים כחולים אופיר

yosefrat

New member
תודה רבה ,ועוד שאלה

תודה רבה על התשובות ושאלה קטנה האם הוא עבר את האטמוספירה ? ואם כן איך הוא לא נשרף? יוסי

ni4ni

New member
למה הוא לא נשרף

אם אתה מתכוון לזה שחלליות ומעבורות חלל שחוזרות לארץ עלולות להשרף, אז הן מגיעות במהירויות הרבה יותר גבוהות. הוא הגיע למהירות הקול והחלליות מגיעות למהירות של פי 10-20 מזה. חוץ מזה, הוא רק התחיל את הנפילה והגיע לשיא המהירות שלו מאוחר יותר ואילו החלליות נכנסות לתוך האטמוספרה במהירות גבוהה מאד. וחוץ מזה, אם הוא לא רוצה להשרף אז שישים קרם הגנה !

yosefrat

New member
תודה רבה מיוסי

לא האמנתי שמישהו שמע על הסיפור הזה

למעלה