מישהו שמע פעם על yagyu munenori

nitzano

New member
מישהו שמע פעם על yagyu munenori

מצאתי ספר בנושא אסטרטגיה אך מעולםלא שמעתי עליו לפני כן

"ספר המסורת המשפחתית על אמנות

הלחימה" - בתרגום של תומאס קלירי, מופיע בצרוף ל"ספר חמשת המעגלים" של מוסאשי. לדעתי ספר מצוין! יאגיו מוננורי היה מורה של השוגון בזמנו. באחד הספרים (העלילתיים, לא הביוגרפיים) על מוסאשי מתוארת פגישה בין השניים, שבה מוננורי ארב למוסאשי בדרך חשוכה; מוסאשי (שלא ידע על המארב) בחר ללכת בדרך אחרת, וכך "ניצח" ב"קרב"... הספר כולל (אם זכרוני אינו מטעני) שלושה חלקים: החרב ההורגת החרב הנותנת חיים אין חרב דבר אחד מענין - הוא מזכיר את האפשרות להרוג רשע אחד כדי להציל חפים-מפשע רבים, ורומז שלפעמים צריך לעשות זאת גם אם אותו הרשע בעמדה גבוהה משלך בארגון (שבט) אותו אתה (סמוראי) משרת. לא נתקלתי בגישה זו, לא אצל מוסאשי ולא אצל סון-צו. יפני שמאמין ב"מוסר"?

nitzano

New member
חדש לי

אני חייב להודות שהצצה קצרה בתוכן שבתה אותי . נראה כמו שילוב של זן וטקטיקה לאמן הלחימה . בהחלט נראה שיש השפעה בודהיסטית על הלך מחשבתו .

כנראה שהוא לא ממש מוכר. מתישהו

שאלתי את ניר עליו, והוא אומר שלא שמע עליו. אבל הספר (בתרגום של קלירי, כאמור) בהחלט הרשים אותי.

כמובן

יאגיו מוננורי הינו אחד הסייפים הגדולים (KENSHI) המפורסמים בתולדות יפן. שם משפחתו נגזר מהכפר יאגיו בו חייתה משפחתו במשך דורות רבים. אביו של יאגיו מוננורי, YAGYU MUNETOSHI, היה סייף מפורסם ומעולה גם הוא, והוא מייסד השיטה YAGYU SHINKAGE RYU על בסיס השיטה SHINKAGE RYU שלמד מKamiizumi Ise-no-Kami Nobutsuna. פרטים נוספים על השיטה, ועל ספר בנושא מצורפים.

למעלה