שיפורי רכב ו"הארות" ....../images/Emo92.gif
RED אם תיכנס לאתר שלי:www.carinfocus.com ,תבין שיש עוד כמה חב´ ,חנויות, סדנאות, ואיך שתרצה ליקרוא להם... בין הראשונים בארץ שעסקו בשיפורים ניתן להזכיר את אורי מלמד...באזור הצפון. ואותי ואת בני שמשנת 1978 בשקט ובלי פרסומת עוסקים במלאכה מתוך הנאה וידע מבוסס! אני מצרף תוכן של מיכתב אימייל שנישלח לבחור שפנה אלי ולפי דעתי משקף בקצרה אבל לענין את הנושא: "שיפורי רכב"! "ובכן נראה לי שפיספסת את המאמר מס´ 1 בנושא שיפורים הופיע עדיין באתר! בכל זאת מתוך נסיון בתחום לא רב כ 28 שנה ...שיפור רכב הוא שינוי,הוספה ושיחזור.... ולמה היתכוון המשורר? כנס לאתר וגלוש למאמר מערכת, שם תימצא מאמר נוסף -מס´ 1 בנושא! בכל אופן שיפור הוא מצב "יותר טוב מהמקור" גם עם המדובר בשיפור אסטתי ולאו דווקא בשיפורי מנוע! אגב כדי שתעלה כיתה בנושא הבנת השיפורים, בעולם מקובל להשתתף במיפגשים בהם מוצגים שיפורים ממדבקות -" STICKERS " ,מערכות, שיפורי פנים, שיפורי חוץ כגון צביעה מיוחדת, שיפורי מיתלה וכך הלה! תרבות "שיפורים" זה לא רק שיפור מנוע- במיוחד שלא הוגדרה מטרה...הדבר החשוב ביותר למשפר מיקצועי! אם לא הוגדרה מטרת השיפור אז זה מצב הכי "מטומטם" שיש ,כי אחרת לא ברור מה זה מוסיף למישהו שהוא יודע שנוספו למנוע לדוגמא 10 כ"ס (מצב המגביר את הבלאי) שבעצם יום,יום הוא נוסע באותה דרך ללא כל מטרה לשינוי!!! אני מקווה שהבנתה שאם רוצים לשפר צריכים להגדיר את המטרה אם בכלל קיימת! באשר למטרת השיפורים ברכב שלי...המטרות הוגדרו מראש ! כעיקרון איני מפרסם "בחוצות" את אופי השיפורים אבל בקצרה אציין שרכשתי מחשב ניהול מנוע נוסף מחברה שוויצרית המיתמחה בהבאת רכבים מדגם זה למסלולי ראלי בקבוצת N , לכן אין מצב ש"קרסו" יבטל את האחראיות! ודרך אגב כמהנדס מכונות לא מכוניות, בשיפורי רכב הכוללים שינוי מיתלה: בולמים וקפיצים, STRUT BRACE, מערכת בלימה מחוזקת ומוגדלת, שינוי זויות-קסטור,קאמבר, שינוי קאמשאפטים חמים, שסתומים\קפיצים, מניפולדים למיניהם יש צורך בידע בסיסי מעבר להרכבה כדי להבין מה קורה לרכב מבחינת עומסי כוחות מצטברים שבסופו של דבר ברכב נוסעים שהוא לא רכב מירוצים, יגרמו לבלאי מהיר יותר ולנזקים בטיחותיים שעלולים לסכן את נוסעי הרכב! לכן רצוי מאד לקבל יעוץ מיקצועי אמין וברמה מיקצועית גבוהה"!