מישהו שמע על עוגה כזו?

הילהל

New member
מישהו שמע על עוגה כזו?

שלום לכולם. אני מחפשת בנרות מתכון לעוגה שסבתי ההונגריה הכינה בילדותי הקסומה. מישהי מפורום מתכונים כתבה לי כך: העוגה נקראת בתרגום חופשי מהונגרית "שגעונות של אשה" (אחלה שם לא?). אין מרשם מדויק, אבל הרעיון מאד פשוט. מכינים בצק פריך על בסיס חמאה. משמנים תבנית מתאימה ומרפדים אותה עם הבצק הפריך. על הבצק מניחים פירות חתוכים (שזיפים מאד יתאימו כאן) ומפזרים עליהם סוכר וקצת קינמון. אופים בחום בינוני עד שהפירות יתחילו להתרכך (לדעתי בערך 25 דקות עד חצי שעה). בינתיים מקציפים חלבונים של ביצים (3-4) עם סוכר. מוציאים את העוגה, מורחים את הקצף הקשה מלמעלה בצורה אחידה ואופים עד שהקצף יזהיב (בערך 10 דקות עד רבע שעה). נשמע מוכר? יש סיכוי שלמישהו כאן יש מתכון מדוייק יותר? אני מאוד רוצה להספיק לנצל את סוף הקיץ לעוגה המופלאה הזו. מבטיחה דיווחים לגבי הצלחת המתכון, ולאחת מהחברות כאן מובטחת מנה מיוחדת משלה

טומי*

New member
הממממ.....לא שמעתי על שם כזה....

מה שכן, לפי מה שכתבת זה מזכיר לי עוגה בשם:Borzas Kati שבתירגום חופשי מהונגרית קטי המטורללת. משהו כזה בכל אופן.המילה BORZAS פירושה גם על אדם לא מסורק, אבל בסלנג ההונגרי המטורלל מתאים יותר. אז המתכון של העוגה הזותי.... החומרים: 400 גר' קמח 120 גר' מרגרינה 120 גר' אבקת סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 שקית אבקת אפיה קליפת לימון 1 4 חלמונים וכמובן מפירות העונה. במתכון המקורי מצויין שזיפים או מישמש, אבל אפשרי גם עם תפוחים או כל פרי אחר. את הבצק לאחר מנוחה מחלקים לשני חלקים שבמקום לרדד, את הבצק מעבירים על פומפיה עבה וכך יוצרים את התחתית ולאחר הפירות גם את חלק העליון של הבצק מעבירים על פומפיה עבה.האפיה בתנור מחומם מראש בחום בינוני, עד לקבלת צבע זהוב.אם מדובר במישמש או שזיפים, רצוי להוסיף קצת ריבה בין הפירות ניתן להוסיף גם אגוזים כמובן. ההגשה לאחר הקירור...יש לפזר מעל אבקת סוכר בתאבון!

הילהל

New member
תודה טומי

אנסה במהלך החג ואדווח על רמת הדימיון לזכרון. אני זוכרת שסבתי שילבה כמה פירות קיץ: שזיפים, אפרסקים, ענבים. ולמעלה היה קצף ביצים ולא סוכר. אנסה לשלב בין המתכון לזכרון. לפי השם - נראה שמדובר באותה עוגה (או שמא הונגריה משופעת בנשים מטורפות?)

B T1

New member
טומי-- אני ממש לא בתחום של..

בישול ואפיה אבל יש עוגה שבהונגרית נקראת: Noi szeszely או כמו שאמרו:שגעון של אישה.

טומי*

New member
בדקתי לפי מה שבי טי 1 כתב.....

Noi szeszely ומצאתי עוגה דומה לזה שרשמתי, ולפי מה שאת רשמת וזה במקום הבצק מעל בא הקצף מהחלמון של הביצה.

matkon aher

ezt az ugat noi szeszely neven ismertuk a recept 4 sargaja 20 dkg vaj 30dkg liszt 1 evokanal cukor kis so 1dkg elesztok kis tejjel ossze dolgozni tepsibe nyomkodni nem egesz keszre sutni megkenni baracklekvarral es a negy tojas habjaba 15dkg cukor 15 dkg dio vagy mandula jo etvagyat

B T1

New member
הילהל--לבקשתיך...

כמו שכתבתי מעל.. אינני בתחום של בישול ואפיה, אבל אתרגם את הכתוב בקשר ל-Noi szeszely צהוב של 4 ביצים 200 גר חמאה 300גר קמח 1כף סוכר קצת מלח 10גר שמרים לעבד עם קצת חלב בתבנית לא לאפות לגמרי, למרוח בריבת מישמש ובקצף של 4 ביצים. 150גר סוכר 150גר שקדים או אגוזים בתאבון. האמת---לי זה סינית, בעיני גם לא הגיונית ובלתי ברורה, אבל זה מה שכתוב מילה במילה.

דרדרית

New member
המתחיל במצווה- אומרים לו.."קח סינר

ולך להתחיל לאפות.." איך אומרים לילדים?:אם תתאמץ - בטח תצליח

למעלה