מישהו שמע על טבליות נגד צרבת רני?

מישהו שמע על טבליות נגד צרבת רני?

לצערי אני מתעוררת בלילה עם רצון להקיא אחרי שאני לוקחת. אין לי את שם החברה המיצרת לכן אני לא יכולה לבדוק בחברה אולי יש בהם גלוטן? מישהו יכול להמליץ על טבליות נגד צרבת נ"ג?

rennie

הנה קישור לאתר של rennie לטיפול בצרבת. לא מצאתי מידע באתר אודות גלוטן אז שלחתי עבורך שאלה דרך האתר. אעדכן כאשר אקבל תשובה (כתוב שמתחייבים תוך 48 שעות). מעולם לא סבלתי מצרבת. לא מכירה סוג אחר. תרגישי טוב, אמא של הבנים

d a p h n a

New member
למיטב ידיעתי הטבליות של טאמס (tums)

הנן נטולות גלוטן, למעט אלה השייכות לסדרת ה-smoothies שלהם. אני משתמשת בהן והן די יעילות. אגב, אם את באמת סובלת מצרבות רציניות, בקשי מהרופא שלך מרשם ל-zantac. זו תרופה שבארה"ב היא ללא מרשם, אבל הבנתי שבישראל צריך בשבילה מרשם, והיא מאוד עוזרת עם צרבות. אפשר גם לקחת אותה כ-15 דקות לפני שאוכלים משהו שגורם לצרבת, ואז היא מונעת התפתחות של צרבת כלל. ועוד הערה קטנה - יכול להיות שאת מתעוררת בלילה עם רצון להקיא לא בגלל הטבליות, אלא בגלל הצרבת עצמה. צרבת רצינית יכולה לגרום להקאות (לצערי אני למודה).

דפנה היי,

אין לי צרבת תמיד, ממש לפעמים. אני מכירה טבליות מנטס , כן באמת הם טובות. מענין מה זה ה SMOOTIES. כשאני שותה קפה והרבה יש לי קצת צרבת.

daniela21

New member
אם את סובלת מצרבות, הפסיקי עם הקפה

לא אמרו לך שזה גורם לריפלוקס? ותרי על הקפה, על מאכלים מטוגנים, חריפים, קרים וחמים מידי והפסיקי לאכול 3-4 שעות לפני השינה. אני לקחתי במשך שנה "לוסק" וזה עזר.חשוב גם לא לאכול בכמות רבה מידי, זה גורם לקיבה להיות מאלה מידי ולאוכל לחזור חזרה לוושט.

נכון.

אכלתי ביום חמישי מטוגן ויצא לי הרוח מהמפרשים. יש בעיה של גיל עם זה? כי עד עכשיו שאכלתי לא היה עם מטוגן בעיה.

daniela21

New member
מה זה משנה הגיל

ההגיון אומר לי שככל שעולים בגיל וככל שיש יותר השמנה בטנית התופעות האלה יהיו מעיקות יותר, אבל גם לי - רזה מאד וצעירה היתה עד לפני שנתיים בעיה מאד קשה של ריפלוקס וצרבות ושום כדור לא יעזור לגמרי אם לא מתרחקים מדברים שעושים רע. תחשבי על זה שכל אוכל שנשאר זמן רב יותר בקיבה = אוכל מטוגן, אוכל שמן, כמות גדולה של אוכל, עלול לגרום לאנשים שרגישים לכך לצרבת. אם את סובלת מהשמנת יתר, זה גם מחמיר את המצב ואז מומלצת דיאטה והתעמלות. חשוב גם לדעת שבניגוד לדעה הרווחת שחלב עוזר לצרבת, זה לא נכון - זה אולי מקל באותו הרגע, אך מחמיר את עליית החומציות לוושט ועל כן מומלץ גם לא להפריז עם חלב ומוצריו. אם עוד לא פנית לרופא, כדאי לפנות.

meitush123

New member
לא, לי מגיל ממש צעיר יש צרבות

מעניין אם זה קשור איכשהו לצליאק כי באופן כללי המערכת שלי קצת דפוקה. ובכלל לסבא שלי היתה איזו בעיה של סיבוב בקיבה (היא מין היתה קצת על העוקם) וזה כנראה גרם לא לסבול מצרבות וגם לאחיות שלי ולאמא שלי יש לתקופות וברמות שונות צרבות.

d a p h n a

New member
באופן מצער רשימת המזונות שגורמים

לצרבת, היא גם בערך רשימת כל המזונות שאני אוכלת: מוצרי חלב, עגבניות, פלפלים, שום, בצל, שוקולד, קפה... לשמחתי אני סובלת מצרבות רק לעיתים מאוד רחוקות, אם כי כשהן מגיעות הן קשות מאוד מאוד. אני והרופא סיכמנו שבמקום להפסיק לאכול את כ-ל האוכל שאני רגילה לאכול ברמה יומיומית, אני אקח זאנטק כשאני מרגישה שאני בתקופה מועדת לפורענות מבחינת צרבת. עד כה זה עובד לא רע ברוב המקרים. אבל כן, אם יש משהו ספציפי שגורם לצרבת (כמו קפה), כדאי להפסיק.

יש להבחין בין צרבת אחרי אכילת משהו ספציפי

לצרבת שחוזרת על עצמה לעיתים יותר ויותר תכופות. במקרה הראשון פשוט מאתרים מה הגורם ומפסיקים איתו. במקרה שני יכול ויש ריפלוקס, מה שאומר שהקיבה במקום לדחוף הכל למטה מעלה חלק מהדברים למעלה בחזרה. זוהי מחלה. צריך לבדוק ולאתר אותה. צריך לקחת סותרי חומצה מתאימים כמו לוסק, במרשם רופא, ולערוך בדיקות תקופתיות של השתנות התאים במקום, ולודא שאין נזקים כתוטצאה מהצרבה - שהיא למעשה חומצה שזורמת בושט. ואכן ריפלוקס היא מחלה שיש לה הקשר לגיל, כלומר מופיעה עם הגיל. כל העצות בדבר אי אכילת דברי שומן, הפסקת אכילה 3-4 שעות לפני הלילה, ישיבה אחרי אכילה, וכו' הן בהחלט ההמלצות שנותנים כשיש ריפלוקס והן אכן עוזרות לצרבות, אבל חשוב לא לטפל בסימפטום כשלעצמן ולהזניח את הברור האם יש את המחלה. בקיצור אם זה לא רק הקפה שעושה לך צרבת תגשי לרופא גסטרו. ובאשר לרני: בעלי צורך את הכדורים הללו שנים והם אמורים להיות נ"ג. אצלו הצרבות נוצרו עם התגלות המחלה, והן עקבות אכילת דברים חלב לעיתי.

למעלה