מישהו שמע על זה?

yossin

New member
מישהו שמע על זה?

מקור הידיעה כאן:
http://rotter.net/forum/scoops1/51451.shtml

סמסונג מתחילה לנעול מכשירים לפי אזורים

מתרבים הדיווחים כי סמסונג החלה לנעול את הטלפונים הנפוצים שלה ברחבי העולם לאזורי המכירה שלהם.
מדובר במכשירים הבאים: Galaxy Note 3, Galaxy S II, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini.
כחלק ממה שנראה כמדיניות חדשה עבור החברה על האריזות של המכשירים נוספה מדבקה חדשה.
תמונות של מדבקות על מכשירים שנרכשו באמריקה ובאירופה נפוצו ב-XDA.
קמעונאי בריטי הציג את האריזה, סמסונג גרמניה פרסמה הודעה בעניין שלא הבהירה את הנושא.
הנעילה האזורית אמורה לכסות אזורים גיאוגרפיים גדולים - כנראה יבשות: אירופה, אמריקה , אסיה, אפריקה וכו',
כך שמכשיר שנרכש באירופה למשל ולא הופעל באירופה יהיה נעול מחוץ לאירופה.

בשלב זה, שני האזורים שמודעים לגביהם הם אמריקה ואירופה.
הנעילה האירופית כוללת את: אוסטריה, בלגיה, בולגריה, קפריסין, צ'כיה, דנמרק, אסטוניה, פינלנד,
צרפת, גרמניה, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, איטליה, לטביה, ליכטנשטיין, ליטא, לוקסמבורג, מלטה, הולנד, נורבגיה, פולין,
פורטוגל, רומניה, סלובקיה, סלובניה, ספרד, שבדיה, בריטניה, שוויץ, קרואטיה, אלבניה,
אנדורה, בלארוס, בוסניה והרצגובינה, מקדוניה, מולדובה, מונקו, מונטנגרו, סן מרינו, סרביה, הוותיקן.

אזור אמריקה הוא פחות ברור, אבל על הקופסה כתוב "צפון, דרום ומרכז אמריקה והאיים הקריביים".
הטלפונים שנרכשו ביבשת אמריקה לא יקבלו SIM אירופי, או SIM אסייתי.

זו עשויה להיות פתיחת מלחמה נגד יבואנים/יצואנים וקמעונאים שמוכרים מכשירים מיובאים.

מצטער על התרגום העקום, תאשימו את גוגל.

לכתבה במלואה (באנגלית):
http://www.androidpolice.com/2013/0...gions-putting-the-squeeze-on-phone-importers/

בוקר . קראתי את הידיעה .

עלה להם השתן לראש . מקווה שזה יחזור אליהם כמו יומרות הבאדה שלהם . כל עוד משלמים להם , מה למען השם אכפת להם איך נקנים ונמכרים מכשירים ?
אולי כמו עניין העברית בארץ יש להם עניין בלטפח/להגן על הזכיינים הרשמיים שלהם ? אם יהיו אמינים והוגנים כנראה לא יצטרכו את ההגנה הזאת .

yossin

New member
זה נראה לי שגוי מכמה כוונים

ראשית, אם זה לחסום יבוא פיראטי, זה לא יתפוס
כי מי שמיבא מכשירים ימצא את הדרך לפרוץ את זה בדקות

שנית, זה יגרום לחששות לאנשים. האם המכשיר שלי יעבוד בנסיעתי לחו"ל?

ואחרון חביב- אני מסופק לגבי הנושאים הטכניים. למשל- אם אני מפעיל את המכשיר במקום שאין בו GPS, איך המכשיר יידע איפו הוא בעולם?

ובכלל, אישית, אני לא אוהב שמגבילים אותי. מספיק שהתחתנתי...

אכן בעייתי משהו

תיירים רבים רוכשים כרטיסי סים מקומיים, במקרים כאלו תיירים לא יוכלו להשתמש בכרטיסי סים מקומיים כאשר הם לא מאותה ייבשת,
מה שהזוי לחלוטין, כאילו תיירות היא רק בתוך אותה הייבשת, ז"א תיירים אירופאים "לא" נוסעים לאמריקה

וזה מעבר לעובדה שכמו שהמאזין ציין, הרי הם מרווחים בכל מקרה, המכשיר נמכר מהם, מה איכפת להם אם התיווך עובר כמה נקודות?

Lanni

New member
ממה שאני מבין, מכשיר שקנית באירופה

והופעל באירופה, יהיה פתוח לכל שאר העולם
מנגד, מכשיר שקנית באירופה, אבל מעולם לא הופעל באירופה, יהיה חסום.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז מה הבעיה להפעיל את המכשיר טרם שינועו?

Lanni

New member
למפיצים לא רשמיים זה עוד פעולה שצריך לבצע

וכנ"ל לגנבים (לא גנבי טלפונים בודדים אלא גנבי משלוחי טלפונים שלמים אשר גנבו מכשיר המיועד לאסיה ומוכרים אותו ביבשת אחרת)

למעלה