מישהו שמע על האתר הזה

yaelli10

New member
כמה מקומות

Kosher meat-bread-groceries Mouwes – since over 200 years Open: Sunday-Thursday, 9.00-17.00h, Friday till 14.00h Address: Kastelenstraat 261, Amsterdam-Buitenveldert Phone: 020 – 661 01 80 e-mail: [email protected] Public transport: bus 62, 165, 199, metro/sneltram 51, tram 5, all stop at corner Van Boshuizenstr-Buitenveldertselaan. Laromme - Baked off bread, baked products, groceries Adress: Kastelenstraat 69, Amsterdam-Buitenveldert Open: Sunday – Friday, Public transport: bus 165 stop at Van Leyenberghlaan-Kastelenstr.; 62 at Van Nijenrodeweg. Laromme The Hague – in the royal residence Bread, baked products, groceries Adress: Spaarwaterstr 200 The Hague Open: Sunday 12.00-17.00h; Wednesday 14.00-19.00h, Friday 9.30 - 15.00h. Bakkerij Lammers – in the far east All sorts of bread; cakes: krentebrood, ontbijtkoek, kruidkoek. Adress: Blankenburg 8, 7481 DX Haaksbergen Phone: 053 – 572 1788 Or send an e-mail. Marcus butcher – meat, cold cut & poultry Open: Wednesday-Thursday, 8.00-17.00h, Friday, till 13.00h Address: Waalstr. 17, Amsterdam Phone: 020 – 662 43 02 Public transport.: tram 12, 25 בנוסף ממול למאפיית לארום באמסטרדם מצוי c-1000 שם יש דוכן ובו מוצרים מהארץ כמו כן גם מבחר ביסלי.

עוגייה

New member
איפה אפשר לקנות קוטג' תנובה?

בלארום יש רק טרה אם בכלל איפה אפשר (בכלל במערב אירופה) להשיג תנובה?

Siegel

New member
זה כל כך מצחיק שאנשים מתגעגעים דווקא לקוטג'

לא שאני מזלזלת סתם שמתי לב שהמון אוהבים גבינת קוטג' ישראלית, ועוד בהולנד- שבה מוצרי הגבינה מהטובים בעולם. אבל כל אחד וטעמו. ממוצרי החלב והבשר אין דבר אחד שאני מתגעגעת אליו, אלא להפך כשאני בישראל קשה לי אתם (במיוחד עם הבשר והנקניקים). העוף פשוט לא טעים ולא רך כמו פה, והוא לא בא נקי (כן כן אני מתעצלת לנקות), הנקניקים ממש לא טעימים, והרבה עשויים מהודו, שאצלי זה ממש לא בא בחשבון. ובשר טעים ונקי כבר מגיע למחירים כאלה שבורח לי התאבון. המלפפונים והעגבניות בארץ לוקחים אבל, למרות שלמדתי להסתדר עם מיני הירקות שגדלים פה בהצלחה.

חנהר

New member
היי

כמה שנים את גרה בהולנד. אגב אני לגמרי מסכימה איתך, למשל לעוף בארץ יש ריח לא טוב בעוד שלעוף בהולנד אין בכלל. לגבי קוטג' אני כל פעם מנסה קוטג' אחר וכולם חמוצים פה, אין כמו הקוטג' הישראלי.

Siegel

New member
שנתיים וחצי

כן, הקוטג' הישראלי יותר עדין. אני לא אוהבת קוטג' בכללי בגלל זה זה לא מפריע לי כל כך. אני מעדיפה תמיד את הגבינות הצרפתיות בכל מקרה D: גבינה הולנדית זה גם סבבה על פיסטולט חמה!

mimiraz

New member
והיום יש כבר מלחמה על מחירי הקוטג'

בגלל המחיר הגבוה וזה מה שמשאיר טעם רע בפה... הולנד חכי לי אני באה...

זה לא מצחיק, זה עצוב

ואני חושבת שהקוטג׳ הוא רק הסימפטום ולאו דווקא הבעיה עצמה. אבל גם אני התגעגעתי לקוטג׳ תנובה בשנים הראשונות בהולנד. ואז גיליתי שהקוטג׳ של דנונה הוא מה שקוטג׳ תנובה היה לפני שהוסיפו לו לבן מפנק או מה שזה לא יהיה כדי שיהיה רך ומפנק עוד יותר.. אני הייתי מבקשת שיביאו לי צנצנות של פובידל, עד שחברה פולניה הביאה לי פובידל כמו שהוא אמור להיות ומאז לא ברור לי מה זה המשחה השחורה של עסיס, כי פובידל זה לא!!! בשורה התחתונה: אני חושבת שכשלומדים לקבל ולאהוב את המקום בו חיים כמות שהוא, אז גם הקוטג׳ טעים.

een ogenblik

New member
לא צריך להגזים

טוב לי בבלגיה, ואני כבר מתקרבת לתריסר שנים מחיה כאן. אין לי שום כוונות לשוב לחיות בישראל אם רק אוכל להמנע מכך. לא סובלת את הגרסאות החדשות של קוטג' תנובה. ועדין, למרות הכל, כשאני בביקורים קצרצרים בישראל, אני מתקיימת בעיקר על דיאטת קוטג' ואבוקדו. בשאר הזמן, למרות שמצאתי תחליפים אכילים, אני סתם מתגעגעת. לא לישראל. לקוטג'.

לא לשכמותך כיוונתי

כיוונתי לאלה שנוסעים במיוחד לעיר אחרת, או מבקשים שישלחו להם או יביאו להם דברים כמו קוטג' וביסלי... או במבה.. בליסת מאכלי ילדות, הזויים ככל שיהיו, בעת ביקורי מולדת מעידה על נוסטלגיה מפותחת...

een ogenblik

New member
מאכלי ילדות זה משהו אחר

זהו אוכל מעורר זכרונות. עוגת המצות של אמי בפסח זה משהו כזה. לא משהו שהייתי נוגעת בו המקל, אם לא היו קשורים אליו זכרונות שונים ומשונים. אם אי פעם אוכל ממרח צימחי של תלמה בקופסאות שימורים קטנות, זה יהיה רק כי משום מה ניתקלתי בזה ברגע לא נכון מבחינה נוסטלגית. קוטג' ואבוקדו זה אוכל טעים, שאם היה לי כאן, לא הייתי מגיעה מורעבת אליו בישראל (כלומר, גם פה יש אבוקדו, אבל במחירים שהוא נמכר, זה כאילו אין). זה כמו ממרח אנשובי (כן, זה שאף אחד חוץ ממני לא חושב עליו כמשהו טעים). אני אוכלת כי אני אוהבת, אבל מכיוון שיש לי אותו בצורה זמינה, איני מנסה לחפש אותו בישראל. אני מנסה לסווג שקדי מרק, ולא ממש מצליחה. הם שייכים למחלקת זכרונות ילדות, אבל גם לא. כי אם הם היו שייכים לשם באמת, לא הייתי מביטה ביאוש בחבילות שקדי המרק שהורי האיש שולחים עבור כאוס, אלא במחשבות זימה כיצד לשדוד מכאוס את אוצרה. כפי שזה כרגע, גם כאוס אינה רואה בזה אוצר, כך שאין זה משנה במיוחד.

ayala26

New member
אני כבר 8 וחצי שנים בהולנד

ועוד לא יצא לי לבשל שום דבר בהנאה, בטח שלא אוכל הולנדי. מאה אלף סירים בשביל בסוף לערבב הכל יחד ושהמטבח יראה כמו אחרי מלחמה.

Siegel

New member
סטמפוט ממש לא צריכים לבשל

ביותר מסיר אחד... קודם תפוחי האדמה, אז הירקות, מבשלים עד שהם רכים, מוסיפים את הרוקוורסט בפלסטיק לחימום בסוף, מוציאים את הרוקוורסט, מסננים את המים, מועכים הכל ביחד וזה מוכן. קל לי פה הרבה יותר לבשל. לוקחים איזה ירק או משהו כזה ואני פשוט מטגנת אותו באותו סיר או מחבת עם הבשר. מקסימום לוקח לי סיר אחד ומחבת אחת, לפעמים אפילו לא זה.

למעלה