מישהו רוצה לחכור?

amossnir

New member
מישהו רוצה לחכור?

שלום, היום ראיתי בעיתון כתבה על כך שאלעל החליטה לחכור מטוסים של אירבאס. לחכור? מה זה בכלל? זה כמו לשכור? האם ה-כ דגושה? מה מקור המילה? תודה מראש... עמי

Dancing mad

New member
מין שילוב של קנייה ושכירה.

אל-על יקבלו מטוסים של אירבאס לתקופה מסוימת קבועה מראש תמורת תשלום מסוים קבוע מראש. בלעז: ליסינג.

amossnir

New member
מה ההבדל?

מקבלים לתקופה תמורת תשלום? כלומר אם אני משלם לבעל הדירה שלי מראש על הדירה לתקופה של שלושה חודשים, אני חוכר? מוזר, לא?

lordgino

New member
לא בדיוק

כאשר אתה חוכר משהו, מבחינה משפטית יש לך חזקה כלשהי עליו, בניגוד לשכירות שאינה מקנה לך כל בעלות. אני לא יודע בדיוק מה ההבדל, אבל יש הבדל משפטי.

arie86

New member
זה בא לידי ביטוי במיוחד בהקשר לקרקע

(כמעט) לאף אדם בעל קרקע במדינת ישראל אין בעלות אבסולוטית על הקרקע שלו, כולנו חוכרים קרקעות של מדינת ישראל, בערך שוכרים אותן (חוץ מאנשים עם קוּשָן, מסמכי בעלות של קרקע, מהשלטון הטורקי או המנדטורי - נקרא טַאבּוּ אאל"ט).

השוכר והחוכר

חכר הוא שורש ארמי בשימוש בתלמוד. אמנם, בתוספתא לדמאי (משנה):מה בין שוכר לחוכר? השוכר בכסף והחוכר בפֵרות.אבל ברב המקרים חכירה גם בכסף, ובימינו רק בכסף, אם כי נשאר בעקר לאדמה כמו בתלמוד.

streetball

New member
חכירה

חכירה היא תת נושא של הזכות הקניינית: "שכירות". קיימים שני תתי נושא נוספים ל"שכירות"- זמן קצר-0-5 שנים שכירות לזמן ארוך-5-25 שנה וחכירה-25 שנים ומעלה. מנהל מקרקעי ישראל, לדוגמא, מחכיר את הקרקעות בִּרשותו(כ90% מאדמות ישראל) לתקופה של 49 שנים. מקווה שעזרתי, דניאל

למעלה