מישהו רוצה לגלות לי......

מישהו רוצה לגלות לי......

מה זה החג שנחגג בשבוע הבא בגרמניה, ה pfingsten??? מה זה החג הזה??

berlinale

New member
pfingsten

פשוט מאוד - שבועות הנוצרי; הקרוי גם באנגלית פנטקוסט. אבל בינינו, מה זה משנה למה, העיקר שיש יום חופש. חבל שאני לא בבוואריה, ששם יש כל שבוע איזה משהו.

שני דברים...

ֲ. שנתיים בגרמניה ולא יודעת עדיין על מה ולמה את זוכה ליום חופש בתשיעי ביוני? זה לא שבועות נוצרי. זה מועד התחייה מחדש של ישו. החג הוא לא חג גרמני. ובסוגריים - לא יזיק לאף אחד לנהוג בחו"ל כמו שהוא מצפה מגויים לנהוג בישראל. אני תוהה מה היתה התגובה האישית של כל אחד פה אם נוצרי היה שואל מה לעזאזל כל כך חשוב ליהודים שהם משביתים מדינה שלמה באופן מוחלט בתשיעי לתשרי...

מאוד יכול להיות...

אני סופרת חגים לפי "מתי הארוחה החגיגית" - מה שהופך את זה לתשיעי בתשרי...
חוצמיזה - גם בעודי בישראל - יום כיפור תמיד הפתיע אותי. המועד היחידישידעתי תמיד מתי הוא היה יום הזכרון לחללי צה"ל.

המממ

יסלחו לי כל בעלי התגובות האישיות גרמנים כישראלים אם מועדי החגים אינם מעניינים אותי במיוחד ולכן אין לי כוונה ללמוד את "חגי ומועדי גרמניה" בדיוק כמו שאין לי כוונה ללמוד את "חגי ומועדי ישראל" ע"פ תאריכים עבריים וסיבות. הסיבה היחידה שבישראל היה לי מושג לגבי חגים הייתה שבבית הספר טרחו ללמד את זה, מעבר לזה אין לי עניין מיוחד בחגים משום שלרוב זה תוצר של אמונה דתית ודתות רחוקות ממני פחות או יותר כמו שאני רחוקה מהן. ד"א, אין לי ציפיות כאלה ואחרות מגויים שחיים בישראל, גם לא מיהודים שחיים שם (אני כבר פגשתי כאלה שלא יודעים מתי היית השואה..) ולכן אני אדחה באדיבות את נזיפתך ככזו שלא מתאימה לי ולמי שאני אם כי אני מבינה שע"פ הערכים שלך היא רלוונטית.

die morgen tau

New member
הקשר היחיד לישו הוא שסופרים 50 ימים

מ"פאסחא"/ איסטאר. והחג הזה נימצא גם בברית הישנה -התנ"ך של היהודים. זהו היום שבמערב אירופה ניחגגת הירידה של רוח הקודש...לארץ זאת אומרת בניית כנסייות. וכמובן השילוב של האב הבן ורוח הקודש. זה בקצרה.... ( ואני מסכימה בקשר לטיפה ידע על מה שמתרחש סביבנו..)

למעלה