מישהו ראה...

RainBird

New member
כבר הכותרת לא אובייקטיבית. אבל מצד שני, אני לא חושב שאישיות מורכבת כמו זאת של אליסטר קראולי אי פעם תוכל להיות מוצגת בצורה אובייקטיבית.

RainBird

New member
לשמור על השפה בבקשה בפורום. אם הסרט נועד להתפרסם ולהיות מעניין ברור שייתמקדו בסנסציות ולא באהבתו של קראלי באמנות מזרחית ובטקס תה. אבל שוב, זו דעתי. ביוגרפיה כתובה אולי תהיה יותר מהימינה.

זה לא הנחות זה דימיון

אתה מזכיר לי את סאנצ'ו כאשר הוא סיפר לדון קיחוטטה על הבחורה המכוערת, אם קראת? הם צוחקים שם על אנשים שמניחים הנחות על כל מיני דברים, ונורא מאמינים באותן הנחות, בלי לבדוק. למה להניח הנחות, אפשר פשוט לראות את הסירטון, ואם זה לא מעניין אז לא לראות ולא להניח הנחות. גם הכנסיה הניחה הנחות בלי לבדוק ולהבין והרבה מכשפות ומאגים שילמו על כך בחייהם!

RainBird

New member
אם אני לא יכול לסמוך על ההגיון שצברתי בימי חיי על מה כן אוכל לסמוך? על החושים שלי שגם בהם ניתן להטל? הכנסייה כן בדקה את ההנחות האלו שלה- פשוט בכלים שלה ולא בכלים מודרניים. עד היום יש פחד ושינאה ממכשפות על אותו בסיס. לא שזה ממש מטריד אותי. ארדן.

לא רק אתה

כל בני האדם יכולים לסמוך על ההגיון שצברו בימי חייהם. ותראה מה ההגיון הזה עושה לנו? הרס, רצח, רשע.....אה כן יש גם את חצי הכוס המלאה! לא? וכן אתה צודק הכלים של הכנסיה היו פסולים כי הם הניחו הנחנות וסמכו על ההיגיון שלהם שמת לב שההיגיון משתנה בין תקופה לתקופה? כמו האופנה! אבל המצפון, נשאר אותו מצפון...כעת שאל את עצמך מה הוא אותו מצפון? לא המילה שכל אחד משתמש בלי להבין. האם המאגיה שאתה עוסק לימדה וכיוונה אותך למצפון שלך?

RainBird

New member
לא. המאגיה היא טכניקה רוחנית. היא בעצמה לא אחראית על המצפון שלי. אני אחראי על המצפון שלי.

MetalSinagouge

New member
האמת..

אני לא יודע אם אפשר להציג את האיש הזה בצורה אובייקטיבית :) אני למשל חושב שאני יודע מי הוא, אבל כנראה לביטלס ולג'ים מוריסון ששמו איזכורים אליו באלבומיהם יש תמונה אחרת שלהם. מה שכן, לסדרה עצמה יש אתר, והם לדעתי דווקא כן מציגים את המידע, על קצה המזלג, בצורה אובייקטיבית, כי אחרי הכל קל מדי לטעון שראספוטין היה סתם סוטה או שרלטן. יש שם גם קצת על ג'ון די, המארקיז דה סאד וכל מיני כאלה.

MetalSinagouge

New member
על האיש?

לא שיש לי יותר מדי מידע, אבל ממה שאני כן יודע: הוא היה בנאדם מעניין. בחברה כלל עולמית שבה 99% מהאנשים הם זומבים זו תכונה שאני אישת די מחפש. אני מחכה ל2 הכרכים הראשונים של פרומת'אה ואני חושב שאלן מור יוכל להאיר את עיני באשר לקראולי. גם סדרת הספרים "טארוט"- פייר אנטוני שתורגמה לעברית די משקפת את הדמות שלו לדעתי.

למעלה