מישהו ראה..

yosi lanetzach

New member
מישהו ראה..

היום ב`ידיעות` התפרסמה תגובה של עברי בנוגע למצעד הגאווה.. משהו ראה, קרא?! ראיתי רק ת`כותרת בעמ` הראשי, מה נכתב בפנים, משהו יודע?!..

נועמופ

New member
ממ..

הוא אמר שם משהו על זה ש"המצעד מחמיץ את המטרה" ושהוא היה מצפה לראות יותר אמנות.

vered151

New member
אני באמת באמת משתדלת לא להגיד את זה

הרבה.... אבלללל כפרההההה עליווווווווווווו
עברי כלכך צודק במה שהוא אומר שם...משהו שעשה לי צמרמורת שקראתי זה שהוא אמר "והרי אם יהיה מצעד - מה זה ישנה? יתנו לי להתחתן?!"
כלכך נכון.... בדוגרי המצעד לא משנה כלום...

B a 7 a K

New member
ובטוח יקרה יותר אם נשב בבית כולנו.

נכון? ולא, אני לא מדבר רק על המצעד. למעשה, אני בכלל לא מסכים עם מהות המצעד כמו שהיא היום, אני חושב שהוא באמת מחמיץ את המטרה. בגדול. סתם מסיבה גדולה ופרובוקטיבית. אני חושב שהוא צריך ועוד איך להתבצע, אבל בצורה אחרת. זה כל העניין. יותר כמו הפגנה של אנשים שרוצים שיקחו את הדרישות שלהם ברצינות, פחות כמו חבורה של בני נוער חסרי אחריות שמסתובבים ערומים ומתחרמנים בכזו חשיבות עצמית, ומשיגים בדיוק את המטרה ההפוכה. אני יודע שאני לא היחיד שחושב ככה. ההומואים רוצים לקבל הכרה חוקית ומנטלית, רוצים שיפסיקו להפלות אותם, ושתהיה מודעות לכך שהם בני אדם שחיים כמו שהם צריכים לחיות, שיפסיקו התקיפות השפלות נגד הומואים, מקרי התאבדות וכו'. וזה מעולה, זו השאיפה. הבעיה היא שהמצעד, באופן שבו הוא מתנהל, הוא לא יותר מתירוץ למסיבת השתרמטות גדולה, סליחה על הביטוי, וכבר מזמן איבד את המטרה שלו. פה עברי צודק. אבל הגישה האדישה הזו נורא מעצבנת אותי. הרי אם אנשים יישבו בבית, והיו יושבים מאז שחר ההיסטוריה, בתירוץ של "מה... אז אם ככה... אז ככה?" שום דבר לא היה זז פה. פשוט כלום. צריכים לעשות כדי לשנות. נשמע קלישאתי, אבל אין אמת אחרת. המצעד הנוכחי אולי לא באמת משנה משהו, חוץ מלהוריד את כף הנקודות הרעות, זה נכון. אבל להגיד שעדיף לא לעשות כלום, או לצורך העניין "יותר טוב כלום מכמעט", זו אמרה שגויה שלא תוביל אותנו לשום מקום במקרה הזה, ובכלל. לדעתי. זהו, אני סיימתי.

ואם נצעד וידקרו אותנו

זה יעזור למישהו במשהו?לא. אז עדיף לא לעשות כלום. לפעמים ראש קטן זה טוב. נראה לי שלכאן או לכאן-המצעד לא ישנה שום דבר לטובה.פשוט יהיו פצועים ואולי אפילו הרוגים,זה הכל. אז אפשר לא לצעוד ולא לשנות לטובה. ואפשר לצעוד בירושלים,להיפצע,ועדיין לא לשנות לטובה.

ברוש15

New member
נראה לי שקצת לא הבנת את ברק..

אני אתן לו להסביר את עצמו אבל אני די תומכת בדעה שלו..[אם אני הבנתי נכון..] גם לדעתי אין טעם במצעד הזה.. הוא באמת שלא מקדם שום דבר.. חוץ מלגרום להרבה פרובוקטיביות והתגרות במגזר החרדי הוא לא תורם לכלום.. אם זה היה בתל אביב אז סבבה זה היה נחשב כעוד מצעד שנתי נחמד שכל אחד יכול לעשות מה שבראש שלו גם אם זה להתמרח אחד על השני באמצע הרחוב. וכמו שעסברי אמר ברגע שזה הופך להיות כזה בלאגן ויש סיכון שיפגעו אנשים אז בשביל מה? אבל מצד שני הגישה שלך לא נכונה.. לא לעשות כלום זה לא דרך. אפשר לעשות המון גם בלי מצעד ססגוני ופרובוקטיבי.. בעייני אם היו עושים יום שלם, אפילו בירושלים, של סדנאות שונות,הצגות[כמו שמעלה למשל אירגון הנוער הגאה],סרטים,מוזיקה ובאמת דרך האומנות או בדרך קצת יותר רגועה זה היה הרבה יותר אפקטיבי. המצעד מביא רק יותר אנטי מצד הומופובים וזה חבל כי זה באמת מאבד את המטרה
*סליחה על החפירה*

B a 7 a K

New member
הבנת למה התכוונתי, חוץ מדבר אחד.

כשאני מדבר על פרובוקטיביות, אני לא מדבר על זה שאני חושב שהיא לא משרת את המטרה רק בהקשר לירושלים, אלא באופן כללי. אני לא חושב שירושלים צריכה להיבדל מת"א מבחינת מצעד הגאווה, למה בעצם? גם בירושלים יש הומואים, לא מעט, ובניגוד למה שרבים מכם חושבים, יש פה עולם שלם שהוא לא חרדיות. הטבע [או אלוהים, מה שתרצו] לא מדלג על ירושלים, ובטח ובטח שלא על הילדים של החרדים או של הערבים. האופן התרבותי בו צריך לנהל את המצעד צריך להיות כוללני, ולא רק בהקשר לירושלים, לדעתי. מה שלא משרת שום מטרה בירושלים, לא משרת שום מטרה גם בת"א. זה שפה יש אחוז גבוה יותר של חרדים זה רק חלק מהעניין. יש פה "הבית הפתוח", יש פה הומואים, ודגלי גאווה תלויים פה ושם, גם מעל ראשים של חרדים, שלדעתי, כל עוד אין שם שחור, אין להם מושג ירוק מה המשמעות של הדגל הזה. חלק מהיופי בירושלים זה הססגוניות הזאת, וזה לא צריך להיות שונה גם מבחינת המצעד. מה שצריך לשנות הוא את האופן שבו מתנהל המצעד. זה מה שאני חושב. וכן, חשוב שההומואים יפגינו, שיזכירו לכולם שמקפחים אותם בהרבה תחומים. שיזכירו לכולם, שגם בתוך יש של פנאטיות עוד קיימת דמוקרטיה. חופש ביטוי. שיש עוד מיליון פנים לירושלים מעבר לשכונות המסוגרות בהן הם חיים. איש איש באמונתו. השאלה החשובה היא איך. כל עוד לא יהיו פרובוקציות, אין אפס, חולי הנפש יהססו קצת יותר לפני שהם ישלפו סכינים ושאר כלים חדים. לילה טוב.

ברוש15

New member
אוקי אז אולי בדברים שלי הייתי

פחות ברורה.. אני מסכימה עם מה שאתה אומר. כשאמרתי שניתון לקיים אתץ המצעד בתל אביב הוא כדי לא לבטל אותו באופן מוחלט.. בוא לא נשכח שמעבר למטרה שלו סך הכל יש אנשים שנהנים ממנו ופעם בשנה יכולים להתפרק ולעשות מה שבראש שלהם בלי לדפוק חשבון.. רק שאם זה יהיה בתל אביב זה יהיה הרבה יותר בטוח ובלי באלגנים מיותרים.. את המטרה זה לא ישיג בדיוק כמו שזה לא ישיג בירושלים. בקשר לזה שאין הבדל בין ירושלים לתל אביב.. אני לא אתווכח איתך על זה הרי אתה זה שגר בירושלים אבל אתה בטוח מסכים איתי שגם מי שלא חושב שירושלים היא רק חרדים,כותל ומאה שערים תופס את ירושלים כעיר פחות פתוחה .. אם שני בנים או שתי בנות ילכו יד ביד בירושלים הסיכוי שהתגובות יהיו קיצוניות יותר מאשר אם הם ילכו ככה בתל אביב.. לדעתי בהחלט יש מקום לעשות פעילויות שונות דווקא בירושלים ששם יש כביכול הכי הרבה בעייתיות עם הנושא על מנת להגיע למצב שאולי לא יקבלו שם הומואים ולסביות ביידים פתוחות או יאהבו את הרעיון[הרי זה לא יקרה גם בעוד מאה שנה כי זה נוגד את האמונות שלהם..]אבל לפחות לא יסכלו אותם או יותר קיצוני ידקרו מישהו[כן זה קרה ואני לא מדברת על המצעד].

driffted girl

New member
צודק...ויחד עם זאת טועה.

מילים כסלע, רק כנאמר- הם לא יכולים לצפות שיצא יותר מידי ממסיבת רייב עצומה ועוד בעיר הבירה... הדבר היחיד שזה ישיג זה כותרות בדף הראשי של עיתון"ידיעות" ותגובות זועמות של אנשים שעלולים לקחת את זה צעד אחד רחוק מידי. בטח שלא לדבר שהכרה כדין וחוק זה בטח מה שלא יקרה.

driffted girl

New member
והכי אירוני

הם מצפים לקבל שיוויון כדת וכדין כמו הסטרייטים, ויחד עם זאת הם עושים מצעד... אני עדיין לא ראיתי מצעד של סטרייטים...

לסטרייטים אין זכויות להילחם עליהן

יש להם אותן כמובן מאליו, ואין להם למה להיאבק. אם גם בצד השני לא יעשו כלום, שומדבר לא יזוז, ולא יושג השיוון הרצוי.

driffted girl

New member
וזאת הפואנטה שלי...

אומנם אם הם לא יעשו כלום הם לא ישיגו בזה כלום, אבל גם אם הם יעשו טררם, מה שנקרא, זה עדיין לא יועיל... כמובן שהם גם לא יכולים לצפות שהם ישיגו זכויות בהינף יד... בייחוג לא במדינה הזאת =\

Naych

New member
איפה את רואה שהקהילה

מנסה להשיג זכויות בהינף יד בדיוק..? כי אני לא חושב שמצעד גאווה, ישיבות ממשלתיות, עמותות, וגופים שונים נקראים הינף יד.. אבל תתקני אותי אם אני טועה..

למעלה