מישהו ראה את החברים שלי?

מישהו ראה את החברים שלי?

אהלן אנשים,
נראה לי הפכתי את שפיכת הלב שלי בפורומים לאורך חיים, וזה עוד יותר מחמיר את המצב, כך שקיבלתי החלטה לצמצם את הקטנוניות שלי ולהתחיל לקבל אחריות על מצבי. אלא שהיום כבר לא יכולתי לשאת זאת יותר, הייתי רוצה לבכות קצת על מצב שתוקע אותי כבר מזמן, פעם עוד איכשהו נלחמתי בו וניסיתי לשנות את פני הדברים, אלא שבמהרה חזרתי להרגלים הישנים.
.. התחום החברתי. תמיד החשבתי את עצמי כחריגה, כי גם הייתי כזאת באמת! קשה לי לתפקד בחברה של כמה אנשים כי אני חשה באי נוחיות בקרבת אנשים. אני לא מבטאת את עצמי כראוי. פתאום נגמרות לי המילים והיום הבנתי 3 אופציות למצב גיבוש חברתי: 1.
הטיפוס הדומיננטי- אתה מדבר וכולם מקשיבים לך. אתה מספר על החוויות, או כל דבר שעולה ברוחך, השאר שותפים לשיחה אך אינם מערבים את הארועים שלהם, מקסימום הבעת דעה בעד או נגד. כשזכות הדיבור היא בידי אדם ספציפי והוא זה שמוביל את השיחה בהתאם לנושאים עליהם הוא בוחר לדון או לספר. 2.
הנייטרלי/ פסיבי - אתה תחת השפעה חברתית (ברמה התת מודעת). אתה מרוכז במלוא תשומת הלב בנושא השיחה (בין אם הוא מעניין אותך או לא), כל האנרגיה שלך נתונה לדובר. אתה לא מרגיש בנוח להחליף נושא או להראות התנגדות קיצונית לדובר הדומיננטי. אתה זורם פסיבית עם השיחה, מעיר פה ושם הערות תוך שמירה על הגדרת מצב משותפת. 3.
הזר - אתה לא שייך לאינטראקציה החברתית אפילו שאתה נוכח במקום ועושה את עצמך מקשיב. אתה כמו אויר. פתאום אתה קולט שאין לך כל דעה (אפילו אם היית, תוך מאית שניה היא הודחקה משם). אתה לא תורם לאוירה. למרות שאיפשהו עמוק בפנים אתה יודע שזה לא מתאים לך להרגיש ככה בין האנשים. זה כאילו - אתה שם, ובו זמנית גם לא קיים. באותו הרגע אין לך תחושה, אין דעה, אין התנהגות מסויימת ובכלל שאר הנוכחים מתעלמים ממך גם כשאתה מכניס מילה פה ושם כי בשבילם אתה כביכול לא נמצא. אחר כך אתה מתאושש ומגלה שהמצב החברתי הנ"ל מסתובב כמו גלגל בכל מפגש חברתי וזה מבאס אותך ומכניס עוד יותר לריחוק והדחקה ובמקרים קיצוניים אף דיכאון או כעס על זה שאין הבנה גם כלפי החברה' הפחות מפותחים רגשית.. ברור לי שאין דבר כזה שבנאדם ימצא את עצמו באותו המצב כל הזמן ושזה משתנה בהתאם למקום, אנשים, סיטואציה, תזמון ועוד. אני לא טיפוס של חרדה חברתית, אחד על אחד אין לי שום בעיה לנהל שיחת חולין, אך ברגע שזה מגיע לקבוצה של חברה - אני מאבדת את הצפון (אני מגזימה בכוונה), נהיית יותר שקטה ולא מערבת את האחרים במה שעובר עלי, אפשר לומר - הופכת את עורי מאקטיבית לפסיבית. (כמובן שתמיד יש מצבים יוצאי דופן בהם אני לא מתוותרת על זכות הדיבור, חבל רק שזה כה נדיר שאני לא מחשיבה את זה אפילו). הגורמים לדעתי (מעלה השערות): עוד לא למדתי לקבל את עצמי ולכן אני לא שלמה עם האופן בו אחרים מגיבים כלפי ופוחדת להיראות בתור מישהי עם פגמים או חסרת ביטחון עצמי, או נטולת כשירות חברתית. טראומות ילדות של בידוד חברתי - בתיכון הייתי מודחקת הצידה, לא השתתפתי באף פעילות חברתית, ברחתי מטיולים שנתיים..
התוצאה: אין לי אף אחד, אין עם מי לדבר ברמה האישית, אני כמעט ולא יוצאת מהבית, בחיים לא הצלחתי ליצור יחסים אמיתיים וארוכי טווח עם אנשים. כנראה בזמנו למרות שהרגשתי חרא - למדתי לחיות בתוך כל הבלוף הזה
, עניין של הרגלים (כמו כל דבר בחיים). וזה עוד ככה על קצה המזלג כי המציאות היום יומית הפכה כבר לשגרה של בדידות וניכור. הדבר הכי גרוע שאני חושבת שמגיע לי הרבה יותר מהחיים האלו, זה עצוב לראות איך אנשים פחות מוכשרים ממני משתפשפים בחברה רק בגלל הכישורים החברתיים שלהם ובגלל שהם מעיזים לדבר ולהפגין את הביטחון העצמי שלהם, לעומת כאלו היכולים לתרום לשיחה הרבה יותר, אך חסומים במגבלות מנטליות מטופשות..

הממ... מעניין...

בעניין של בדידות, שמתי לב שזו יותר תחושה פנימית ממצב חברתי. אגב, כמו עושר כלכלי. אני מכירה אנשים מלאים בכסף שמתנהגים כמו עניים וההיפך, ואני הרבה פעמים מרגישה הכי בודדה דווקא כשאני מוקפת באנשים. למה? אני שואלת את עצמי, למה אני לא מצליחה למצוא מכנה משותף בסיטואציה? אולי כי באותו הרגע דווקא מתאים לי לבד, אולי בגלל שאני מרגישה יהירות או שיפוט, ואולי בגלל חוסר בטחון, כמו שאת מתארת. אחד הפתרונות שמצאתי זה פשוט לחקות אנשים אחרים ולראות איך זה מרגיש לי. הניתוח שלך מאוד מעניין ועמוק, נהניתי לקרוא אותו - תודה!

שלום בריזיט תגובה רצינית ממני זה מדהים

קראתי קצת לעומק קצת ברפרוף מאוד נוגע לי ללב כל מה שכתבת (.מבטא אמריקאי) קודם כל כמה ספרים שאת צריכה בשביל להבין את המקום שלך. א. הנתיב להתמרה עצמית/אווה פירוקס מרקם (אנלא צוחק) ב. אושו /מטיפול תרופתי למדיטציה (אנלא צוחק) ג. דרך האומן/ג'ולי קמרון/ תרגול דפי בוקר ופה נגמר הסיפור לגבי הספרים לגבי מה עושים פחד כובשים באמצעי אחד בלבד , הוא מאוד סודי מעבירים אותו בסוד מדור לדור סתם עכשיו ברצינות "נסיון". שימי לב שנכנסת למקום עבודה חדש ומסגרת חדשה תמיד היה לך את הפחד הראשוני, תמיד היה את ההלם, ועברת תקופת הסתגלות חיים חברתיים הם משהו דומה עם זאת, יש לעולם הזה חוקים שטחיים על פיו רוב הדברים עובדים. מראה חיצוני, והדרך אליו הם הדרך הכי מהירה לתהילה חברתית מעבר לזה אני הולך להישמע שטחי, אבל מה שאני אומר נכתב בדם. שימי לב ליטל ביץ, אני לא מהאנשים שיבואו ויהיו איתך נחמדים אבל לא יכולים לעזור לך, אני בן זונע מניאק עם דימוי עצמי בן זונע אז ככה את הולכת לחד"כ ארבע פעמיים בשבוע, עושה אירובי אם צריך אם לא צריך את עובדת רק על התחת, את קובעת תור למנתח פלסטי ואת עושה סיליקון במידה ואת רזה, במידה ואת שמנה את מרזה ואז עושה סיליקון את בודקת בנוסף מה אפשר לשקם וצריך, גבות, לק, וכו' כשאת תהיה פצצה העולם יגיב אליך אחרת. ע"פ שעומר נשואה והיא לא האישה הכי יפה לטעמי אבל היא ללא ספק אחת הסקסיות (ראי תמונה כרטיס) שימי לב איזה עוצמה החזה שלה משדר אפשר להגיד זה בוטה זה לא יפה, אבל אם היא לא הייתה נשואה מבחינתי אני בא לינוק (ואני נראה 8.3 דוגמן כושל)

נראה לי יש לך טעות בזיהוי רצינית..

אבל לא אתכווח איתך.. מצידי שתשאר בדעה שלך כל עוד טוב לך עם זה. מה שבאמת הצלחת לקלוע זה שאכן קיבלתי מקום עבודה חדש, ואני עדיין בתהליכי חפיפה והסתגלות לתנאים. המקום מפגיש אותי עם סביבה חברתית פורה מידי יום ביומו ואני אכן מרגישה שהולך להיות כאן שיפור רציני. מהתבוננות סביבי הגעתי לכמה תובנות: א. כל אדם הוא היוצר את הרגשתו והיא בעיניו בלבד ב. זה הכל עניין של תפיסה שצריך להפוך להרגלים חברתיים ג. דימוי עצמי ובטחון עצמי אמרת שיש לעולם הזה חוקים שטחיים על פיו רוב הדברים עובדים. מראה חיצוני, והדרך אליו הם הדרך הכי מהירה לתהילה חברתית .... זה היה בלבול רציני או שהתכוונת להעביר פה משהו חשוב???

בולבולים רציניים אני לא יודע

מתי קיבלת לאחרונה מה שאני כן יכול להגיד לך זה שדיברת על תחושה כללית שאופפת אותך העלתי כלים שעוזרים להתמודד יצאת בהצהרות חברתיות די נוקשות אז רציתי לתת לך אופציות תרפוייטיות שעובדות.

cottoneyejoe

New member
חברה נועדה לקידום רוחני

ולהתפתחות, ותו לא, מעבר לכך יש משפחה

אני מדברת איתך על מצב

שבו ההורים הם מחוץ לתמונה, כלומר אין שם עם מי לדבר. מסכימה שהחברה נועדה להתפתחות וקידום רוחני ולכן אני מייחסת חשיבות כה רבה ליצירת הקשרים החברתיים. וגם אם ביחסים חברתיים לא הייתה שום תמורה, בכל מקרה זה תחום שחסר לי .
ולכן אני כה נואשת לרכוש כישורים חברתיים.

לפי דעתי את צריכה לשבת לנשום עמוק עמוק

(מבטא אמריקאי) לעשות את התרגיל הבא זה תרגיל שאני למדתי בהודו העתיקה ליד צפון דארמסלה שם ישב כושי קטן וניגן על קלרינט הוא אמר לי תשמע יש תרגיל אחד שבודהא אמר שהוא עובד כמו שעון שווצרי אתה לוקח את הנחיריים שלך פותח אותם עמוק עמוק עמוק (מבטא אמריקאי) וכשאתה מרגיש את הויבראציה העמוקה עמוקה עמוקה זה נכנס עמוק עמוק עמוק ונשאר במקום, זה נקרא הילינג עמוק עמוק עמוק ואם את מפשק הרי שזיי יותר טוב ככה כן עמוק עמוק עמוק. עכשיו את לוקחת את האף שלך מצמידה אותו איפה בית שחי שלך כן (מבטא אמריקאי) דופקת שאכטה חזקה חזקה ואומרת חמש פעמיים "כל כדור ממש מגעול בפלאפל טובול" וחמש פעמיים את אומרת "אני אוהבת ריח של ירקון זה כמו כושי קדול בלע סבון"(קדול מבטא אמריקאי) אז בבקשה אותך לשבת ארצה כלבה ארצה אמרתי! ולנשום עמוק עמוק. אם את רוצה אני יכול לתת לך עוד כמה סידרה של תרגילים עמוקים של הילינג רוסי שלמדתי ביפן זה עובד עמוק עמוק

למעלה