מישהו ראה אתמול

מאריאן

New member
אין ספק.

ולמרות שהראו את ההצגה בטלוויזיה, היא עדיין הייתה חזקה ומרגשת. אבל... וזה אבל די גדול, המון דברים התפספסו בגלל המצלמות. הרי החלק הכי חשוב בהצגה בתיאטרון היא היכולת לראות את כל הבמה בבת אחת, ולראות כל מיני דברים שמתרחשים בו זמנית. האם שידור הצגות בטלוויזיה עושה להן חסד, בכך שזה מביא "להמונים" את האפשרות לראות את ההצגה בנוחיות של הספה בסלון, או אולי זה עושה להצגות רע - כי חלק גדול מההצגה היא האווירה בתיאטרון, הקהל החי, והאופציה לראות את כל הבמה כולה.

עופר ב.ה

New member
מובן שזה הורס

תיאטרון וטלוויזיה הם שתי מדיות שונות לחלוטין. כשמעבירים הצגה לטלוויזיה, זה יותר מאיבוד תחושת הקהל, או היכולת לצפות בעצמך במקום שבמאי ההסרטה יצפה בו בשבילך. זה עושה עוול להצגה, שלפתע הופכת למשהו סטטי, פסל קפוא, ודי מיושן ופתטי. הדיאלוגים נשמעים מלאכותיים, המשחק פומפוזי והרקע (בתיאטרון - תפאורה) - פרימיטיבי. אם את רוצה דרך טובה לטעת באנשים סטיגמות על תיאטרון - תני להם לצפות בהצגה בטלוויזיה. ולכן, אם ההמונים רוצים לצפות בהצגה - שיטריחו עצמם לתיאטרון (ואם היא כבר לא מוצגת - מה חבל). רק אל תתנו לנו הצגות בטלוויזיה. עופר

WC

New member
געגועי לאינטיליגנציה

או עופר - הנה עוד קול של הגיון ודעת!!!! מישהו שמבין את הנושא ואז מדבר עליו- ועוד אומר דברי טעם וחכמה!!!! מעטים כמוך כאן בפורום- אז תשאר, לפני שמצבנו ידרדר לזנות!!!! WC גם האסלה מחלק קומפלימנטים נב מאריאן (בטי) אהובתי משמכבר- מה לעזאזל חשבת כשמחקת את ההודעה שלי??? אומנם זה לא לדיון הזה- אבל אני לא אסבול מתקפות אישיות על האסלה שיעברו להן בשתיקה- ועוד הודעת התגובה העוקצנית עד מאד (!!!) שלי- איך יכולת!!!! אם מחקת את שלי מן הראוי שתמחקי גם את של איש הלילה- למרות שלל הנושאים הרלוונטיים והטעם שבדריו (ציניות היא ברכה)!!!!! WC תוחזר הודעתי או תמחק שלו- אני לא אשקות

מאריאן

New member
אתמול בערב, כשמחקתי את ההודעה

שלך, שלחתי לך למייל הסבר למה ההודעה שלך נמחקה. מעתה ואילך, אם למישהו יש ביקורת על הדרך שאני מנהלת את הפורום, הוא מוזמן לפנות אליי באי מייל.

WC

New member
מחמאות לא דוחים

בטח לא על הסף- ובטח לא מהאסלה שממעיטה בהן ככלל ובפורום הזה בפרט (גם בשל רמת הדאפריות, היהירות והפלצנות שעפפו בו וגם בשל מכסת האנשים המצומצמת)!!!! מעבר לזה- אתה חושב לפני שאתה כותב?! (שאלה רטורית) זה מספיק- ורואים את זה בכתיבה , בגישה, ובתוכן (שהוא עיניני ומשתמש באנאלוגיות תקניות- בניגוד להערות סגנון מגמת משחק)!!!! ומה לעזאזל אתה עושה בניו יורק??? לא ידעת שהאמריקאים מפגרים??? ולזבל של בימות ברוודוואי (סגנון קאטס) אני לא קורא תאטרון- זה מחול משולב במימיקות פסבי-תאטרליות עם שירה!!!! קורטוב התאטרון הבלתי מורגש לא נותן לג´אנר הזוועתי של מחזות זמר (כקאטס) את המותרה להקרא תאטרון (לא בסקלות של האסלה בכל מקרה)!!!!1 WC אבל איך ככה בניו יורק?

עופר ב.ה

New member
זה לא קאטס!

הייתי לפני שנה וחצי בקאטס, וזו אכן אחת התעלומות הגדולות ביותר בתולדות המחזמר - איך דבר כזה שרד 18 שנה? (ברגעים שלא ניקרתי, זה היה ממש גרוע). אבל לא כל ברודווי זה מחזות זמר, ואפילו לא כל מחזמר הוא גרוע. בקשר ל"אבנים בכיסו", המחזה אפילו לא מיועד לברודווי, והגיע לאחר שהוצג בבלפאסט (מקום כזה בצפון אירלנד, מאוד לא בטוח להיות שם, מידי פעם יש פיגועים וכאלה. הם רוצים עצמאות, אנגליה לא מסכימה, בלגן שלם. בכל מקרה, הדירו רגליכם ממקומות כאלה!), לאחר מכן בפסטיבל אדינבורו, ואז בווסט אנד בלונדון (ומשם הדרך לברודווי קצרה). שיהיה ברור, מובן שהוא כזה להיט בגלל הפן הבידורי שבו, אבל בהחלט יש בו יותר מזה. ובקשר למיוזקלס, לגיטימי לשנוא את כולם, כמו שלגיטימי לברור ולהעריך את הטובים שביניהם. עופר בניו יורק היאוש יותר נוח

מאריאן

New member
אני מקווה שלא יצלבו אותי...

כשאני הייתי בלונדון הלכתי ל-2 הצגות: עלובי החיים ואחים בדם. אחים בדם זאת הצגה מצוינת, ממש ממש ממש טובה... אני חושבת שכל כך התלהבתי ממנה כי רמה כזאת פשוט אין בארץ. והשנייה הייתה עלובי החיים... עכשיו אל תהרגו אותי, אבל גם ממני מאוד מאוד נהניתי, למרות (ואולי בגלל) שזה מיוזיקל... אני נהניתי ממנה מאוד (למרות שהייתי צריכה להשתמש במשקפות כדי לראות מה קורה על הבמה). אני מניחה שמיוזיקלס זה באמת עניין של טעם.

WC

New member
לסקול את בטי

אין לי בעיה שאת אוהבת מיוזיקלס- זה ז´אנר שאפשר לאהוב אבל זה לא ז´אנר של תאטרון- וזאת הנקודה!!!! זה לא מחזה או הצגה- זה מופע!!!!!!!!! גם בלו מן גרופ זה מופע- ומופע טוב על גבולות הפרינג´ אבל תאטרון זה לא!!!!! WC דקויות שבין ג´אנרים

מאריאן

New member
מצד שני...

מעניין אותי לדעת כמה כסף מרוויח התיאטרון הקמארי על מכירת זכויות השידור של אשכבה לערוץ השני. כל כך חבל שאפילו את חנוך לוין מצליחים למסחר... אם הוא היה בחיים, זה לא היה קורה.

עופר ב.ה

New member
המשפט האחרון דווקא לא מדויק.

בזמנו, כשחנוך לוין עוד היה בחיים, הקרינו את "הילד חולם" (בערוץ הראשון). אז אני מניח שהיה מדובר בכסף קטן, ואני מניח שגם עכשיו לא מדובר בהרבה יותר. מדובר הרי ב"עונת המלפפונים" שבה רשתות הטלוויזיה מתקשות למלא לוח שידורים ראוי, ובנוסף - מוצאי שבת, שלא נחשב לאחד מימי השידור היוקרתיים ביותר. בקיצור, אם השיקול היה כלכלי, הוא לא היה של הקאמרי (כדי שירוויחו הרבה), אלא של קשת או טלעד (אני לא מעודכן מי משדר ביום שבת), כדי שישלמו מעט.

מאריאן

New member
זה היה ברשת ../images/Emo13.gif

אני מחכה לסוף השבוע כדי לבדוק איפה הייתה אשכבה ברייטינג. אני לא זוכרת מתי הקרינו את הילד החולם, כניראה שאתה צודק בקשר למה שאמרת על לוין. אבל בכל זאת, אם הקאמרי היו דוגלים בזה שהצגת תיאטרון שייכת לתיאטרון, ושהצגתה בטלוויזיה מוריד המון מהערך שלה, הם לא היו מסריטים את ההצגה מההתחלה, והם לא היו מוכרים את זכויות ההקרנה לקאמרי. אם אני הייתי במקומם, מלכתחילה לא הייתי מסריטה את ההצגה, אלא לשם מטרה ערכית של הנצחת ההצגה (דבר שנראה לי שכדאי לעשות על כל הצגה שמעלים). ניראה לי שאם הם מוכרים את זכויות ההקרנה לערוצי טלוויזיה, הם כניראה במינוס בבנק. דבר שהוא לא כל כך רחוק מהמציאות... הרי כבר עכשיו הם כל כך אוהבים את קהל המנויים הזקן שלהם, שהם עושים הכל כדי להתחנף אליו. והבימה הם אותו דבר בעניין הזה.

למעלה