מישהו קרא את הריסון?

jasmine38

New member
נשים מחזיקות יותר מעמד

אולי כי הן לוקחות את הדברים הקטנים של החיים , טוב יותר
נראה לי שנשים חזקות יותר הגברים (חוזק נפשי), למרות בדימוי הסטראוטיפי.

ר י כ ט ר

New member
גברים מול נשים

זה ממש המשך של התחלת השירשור בו דיברו כאן על מצב בריאות ביחס לגיל וכעת מדברים על מצב בריאות ביחס למין . מין וגיל הינם משתנים אוניברסלים שבכל המחקרים האפידמיולוגים מצאו שמצב הבריאות מושפע מהם יותר מאשר מהמשתנים האחרים (התלויים) ולכן הם תמיד נלקחים בחשבון ונמדדים למניעת השפעה מבלבלת שלהם. העיקר הבריאות

jasmine38

New member
מעניין

אם זה מה שכותב "סתם אחד", מעניין מה היית כותב אילו לא היית "סתם"
תודה על התגובה הינך מוזמן להרשם לפורום באופן מסודר תחת כינוי שתבחר ולא להיות "סתם אחד" תרתי משמע

פפשושית

New member
קראתי 3 פעמים../images/Emo70.gifולא הבנתי כלום../images/Emo70.gif

איש יקר, נסח את עצמך בצורה מובנת יותר, ככה, אולי, אבין את כוונתך.

ר י כ ט ר

New member
פשושית יקרה

אני משער שהנתונים האפידמיולוגיים ברפואה מבוססים על התפלגות נורמלית. גם אלו העוסקים בסי-אף.

פפשושית

New member
מישהו קרא את הריסון?

אז ככה, בגלל שותפה לדירה יצא לי לקרוא את הריסון למי שלא מכיר זה התנך של הרופאים. וזוועה, מה שכתוב שם, גיל ממצוע לנשים 29, מה???? והקטע שזה עדקני, אז נכון זו רק סטטיסטיקה וכו' אבל בכל זאת אני חשבתי שזה גיל 40 ככה. יש לי יותר מידי מחשבות קרגע, אז אני רוצה לשאול אם יש עוד מישו שקרא? מה התחושות?

jasmine38

New member
שלום ריכטר

"אוכלוסיית הCFניקים לא מתפלגת נורמלי" גם אם מדובר בעובדה יבשה שאינה מדוייקת, הרי שכולנו נסכים שאפשר להתייחס לתגובה זו , כתגובה מהבטן, שיש בה בעיקר הבאת רגשות. לא הכל בחיים הוא מתימטיקה צרופה. גם אתה לא דייקת בהגדרת המושג "ממוצע" (חציון), אך רוח הדברים הובנה, וזה העיקר. כולנו בני אדם, ולא רובוטים. אגב, יהיה מעניין לבדוק אם אכן נתוני הממוצא ב-CF, משיקים לחציון. ועוד משהו אישי בתחום הנורמליות .... לאחר שבני נולד, ובמשך התקופה שלאחר מכן, לכשנודע בטיפטופים לעוד ועוד מקורבים שונים אודות ה-CF שנפל בחלקינו (וזו בהחלט "נפילה" תרתי משמע
), בשולי הדברים אציין שכמובן רוב המתעניינים לא ידעו מה זה CF, ולאחר שקיבלו מידע ראשוני שאלו: "ואיך אתם מסתדרים?" ותגובתי היתה: "מנסים לנהל חיים חיים נורמליים, במצב לא נורמלי!" סבורני שרוב באי הפורום מבינים ומזדהים עם המשפט הזה, תקנו אותי אם אני טועה. להיות נכה זה אולי סטטיסטי, אך בהחלט לא נורמלי. נורמלי הוא השכיח!! (ראה ערך "נורמל -NORMAL" במילון). ולהן משהו בענייני נורמליות ועם קריצה... אני בטוח שיקומו כמה חוכמולוגים ויגידו שרוב הציבור בישראל לא נורמלי, כי אילו היו נורמליים לא היו נשארים לחיות במדינה לא נורמלית, שכבר נאמר עליה ש "צפיפות הבעיות בישראל לקילומטר מרובע אחד, היא הגבוהה בעולם" וכבר במקורות נאמר המשפט הבא" "ארץ אוכלת יושביה"

ר י כ ט ר

New member
יסמין ידידי

הזדהיתי עם תגובתך האישית. רציתי להוסיף שכמי שנוטה להסתכל על חצי הכוס המלאה.החולים שאני מכיר הם אנשים מקסימים יותר ושיודעים לנצל ולנרמל את החיים יותר מאלו ללא מחלה. ועל כן, איני נוטה לראות בסי אף נפילה אלא סוג של התמודדות עם החיים. אגלה לך סוד...... אף מחלה היא לא דבש. שיהיה יום טוב

גם לי יש המון מחשבות ../images/Emo10.gif

אני מנסה לחשוב בהיגיון ומה שנראה לי זה שקודם כל הספרים לא מתעדכנים מהר כמו המציאות וחוץ מזה הם לא לוקחים בחשבון את ההשתלות,שעד כמה שידוע לי,הן מוצלחות כולן. לא ככה? וחוץ מזה ממוצע יכול להיות מורכב ממספרים שקרובים לו ומכאלה שרחוקים ממנו. בספרים לוקחים בחשבון גם מקרים קשים מאד שבהם תוחלת החיים קצרה מאד. על כל אחד כזה יש מישהו שמאזן את הסטטיסטיקה מהכוון הטוב ... לא יודעת אם אני סתם מנסה להרגיע את עצמי
.

jasmine38

New member
סטטיסטיקה

רעייתי לא אוהבת את המילה המסובכת הזו. לא בגלל קושי לבטא ואו לכתוב אותה, אלא בגלל הפרשנויות המגווונות של אותם הנתונים. סטטיסטית הסיכוי להוליד ילד עם CF הוא כ-1:5000 (גם על המספר הזה אפשר להתווכח). כלומר פחות בהרבה מ1% !!!!! אז מדוע נולד לנו ילד עם CF? כלומר תורת הסיכויים היא תאוריה חשבונית (או אמפירית המבוססת על נסיון ומדגם בכל סדר גודל הגיוני), שאם אתה חורג מהסטטיסטיקה, עבורך הסיכון של 1% הופך להיות 100% של אכזבה. בקיצור ולעניין... תוחלת החיים (אורך החיים) וכמובן איכות החיים ב-CF היא במגמת עליה מתמדת. יש לזכור שמי שחלילה עוזב אותנו בשנות ה-30 לחייו, קיבל בילדותו טיפול לפי הידע שהיה לפני כ-30 שנים (למשל, בימים ההם דיברו על מניעת שומנים לחולי CF). ככל שנולדים מאוחר יותר, זוכים לטיפול עדכני יותר, מבוסס על מחקרים רבים יותר, עם תרופות משוכללות יותר, וכן הלאה!!!. אז יש יותר תקוה, לא? למשל יש פקטורים בחיינו שמקצרים את החיים, להלן דוגמא: המכוניות היום בטוחות יותר (יש מתקני ריסון והגנה, הכבישים טובים יותר וכן הלאה). אני חושב שכמות הנהרגים והנפגעים בתאונות דרכים גדולה הרבה יותר (ביחס לכמות אוכלוסיה נתונה) לעומת לפני 30 או 40 שנים. זכור לי שבילדותי , היתה ידיעה בראש החדשות אודות אדם שנהרג בתאונת דרכים. היום אם לא מדובר בתאונה רבת נפגעים, מדווחים עליה בסיכום של תאונות סוף השבוע או בדיווח שבועי, וגם כי יש נסיון להלחם בתופעה, ולא כי זה מעניין משהו. וטרם דיברנו על טרור, אלימות, קרינה סלולרית או קרינה מייננת אחרת, וסתם דום-לב !!! אז הבה ניקח הכל בפרופורציה

פפשושית

New member
אז ככה

הילד שלך בן 6-7 (תקן אותי אם אני טועה) ולכן קיבל את הטיפול בילדות לפני 6 שנים, החברה היותר בוגרים קיבלו את אותו טיפול ישן של לפני 20-30 שנה, ותאמין לי שהוא לא היה משהו בכלל. אני פשוט מאוד הופתעתי שזה הגיל הממוצע היום, חשבתי שזה הרבה יותר זה הכל, ולא אין לי כוונות להיתפגר בעוד 6 שנים, זה רק מראה את המגמה הכללית בעולם. קרינה, זיהום אויר קרינה מייננת, והמקצוע שלי עוד יותר מורידים לי את מס' השנים היפות לחיות, אבל מי סופר. ותקווה תמיד יש שבוע טוב לכולם, ובלי הריסונים למיניהם!

LullaBelle

New member
קראתי פעם שטות...

קראתי איפשהו שנשים עם סי אף חיות פחות מגברים עם סי אף, מכיוון שיש לנו מחזור ואיכשהו זה מחמיר את מצבינו. נכון שזה נשמע כמו בולשיט מימי הבינים? בא לי לצוד את מי שהמציא את זה בדיוק ביום שאני מקבלת...

פפשושית

New member
זה לא שטות, זה כתוב בהריסון

וזה הוכח שוב ע"י אותה חיה ושמה סטטיסטיקה. והנושא מוסבר שם יפה יפה.

LullaBelle

New member
אז למה בעצם?

מה הקשר בין מחזור לתוחלת חיים בסי אף? כי הרי באוכלוסייה ה"בריאה", הנשים חיות יותר מהגברים, למרות הקללה החודשית.

פפשושית

New member
לנשים יש פחות כדוריות דם אדומות

בגלל המחזור, מכאן פחות חמצן מגיע לתאים ומכאן שאר המסקנות. ובכלל איבוד דם כל חודש כולל ברזל ושאר מרכיבים חיוניים לגוף.

למעלה