מישהו קורא?

brooke

New member
מישהו קורא?

היי, אני חדשה פה, למרות שאני עוקבת כבר זמן מה אחרי הפורום. פשוט, אני בתקופה לא כ"כ קלה כרגע, מאוד קשה לי עם הכל בעצם( חיים, לימודים , עבודה), אולי זה יעבור ואולי לא, אני לא יודעת. קשה לי ואני עצובה ואני מרגישה כאילו כל החלומות שלי עומדים לפני גניזה ואני לא אוכל להגשימם. הכל תפל יותר , ואין לי ממש סיבה ממשית לקום בבוקר, קיוויתי לכל מיני דברים שלא נראה כרגע שיתממשו וחלקם כבר לא התממשו, ואני מאוד רוצה לשפר את המצב, אבל קשה לי ואני נתקלת במכשולים - חלקם חיצוניים וחלקם פנימיים אצלי, הפחדים מהכישלון החלו לאפוף, וגם פחדים שדבר כבר לא יהיה כפי שקוויותי. ולצערי, גם במעשיי הבינוניות עוטפת אותי - ואני לא רגועה. קשה לי להסביר את עצמי בדיוק כרגע. בכל מקרה אני כותבת כאן - כדי לשאול אם יש מישהו שרוצה לעודד אותי - כי אין לי ממי לקבל חיזוקים כרגע. סביבתי אינה מבינה לחלוטין.

דרייה

New member
הייי את...ברוק...../images/Emo39.gif../images/Emo65.gif

החיים הם כמו הים...פעם גלי,סוער,לא שקט ולפעמים שקט ,קצבי ,נעים וזורם לכן,התעודדי ,יבואו ימים טובים... התעודדי הכל זמני ,רגעים טובים יבואו,חשבי כך,הרימי מבט לשמיים ראי השמש זורחת,קחי אויר עמוק עמוק וחשבי על העתיד..על הטוב שיבוא ,ויבוא כי חייב לבוא..לכל אחד יש את הטוב שמחכה לו ,רק לפתוח העיניים ולהאמין כי יהיה טוב.... אמן יהי כן.. אור לך

היי ברוק ברוך בואך לפורום../images/Emo24.gif

היי ברוק!!!! ברוך בואך בצל קורתנו. הגעת למקום הנכון. אני תקווה שככל שתעלי את רגשותייך ומחשבותייך על הכתב, יהיו כאן מספיק אנשים נפלאים שיוכלו ליעץ לך על סמך נסיונם האישי בשטח כיצד לפעול. אני מציעה לך הצעה אחת: תזהי משהוא שאת מאד טובה בו. חישבי עליו מספיק חזק. תנסי לתת לו ריח... תנסי לתת לו טעם... תנסי לגעת בו... אולי יש לט גם צליל...האם את מסוגלת לראות את עצמך בעינייך הפנימיות מבצעת את הדבר שאת עושה בהצטיינות?... לאחר שתבצעי את חמשת הפעולות קחי אויר עמוק עמוק לתוך ראותייך, תנסי לעצור את נשמתך לפרק זמן של דקה והזרימי את האויר שבריאות אל ליבך, (כמובן את מבצעת זאת בעזרת מחשבתך). שחררי את הנשימה בשאיפה חזקה ביותר כאשר את מרגישה כאילו זרקת את כל הפסולת אל הים. נשמי נשימות איטיות ובקצב רגיל את שתרגישי מאוזנת יותר. השתדלי לנקות את מחשבותייך מתחושת הכישלון ודמיני את עצמך מנסה לבצע משהוא אחר כשאותה תחושת הצלחה מהמחשבה הקודמת עדיין נמצאת בתודעה שלך. תנסי לעשות את התרגיל פעם אחת לפחות ביום. רצוי בתחילת היום. הרבה אור ואהבה אין סופית, ללא תנאי וללא גבול. מיכל

על השאיפה לשלמות, ההכללה והדו-שיח

ברוק יקרה, אני מזהה במכתבך שלש בעיות: השאיפה לשלמות, הנטייה להכללה והצורך בדו שיח. בעייה אחת : הפרפקציוניזם, או אולי יותר נכון, השאיפה לשלמות. כאשר אדם מתהלך בעולמנו עם שאיפה שכזאת, חייו בהכרח חיים מאד לא קלים, וזאת בלשון המעטה. עם שאיפה כזאת, כאשר אדם רואה את ערכו רק כשהוא "משיג" (שלמות: ציונים גבוהים, סטנדרט גבוה, וכדומה). אז כשהוא לא "משיג" הרי הוא חסר ערך בעיני עצמו. מכאן קצרה הדרך להתנהלות דיכאונית. ("הכל תפל יותר,ואין לי ממש סיבה ממשית לקום בבוקר", כשברקע: עצב, פחדים וחוסר רוגע). אני יודע, זה לא קל לשנות אמונה פנימית כל כך חזקה: אני שווה רק כאשר אני מצליחה. אני שווה רק כאשר אני ממש טובה. כאשר הבינוניות מפחידה אותי פחד מוות. שהרי אז אני לא שווה. שלא תביני אותי לא נכון. אני בעד זה שאדם עושה, שאדם לומד, שיעשה וילמד מיתוך 100 אחוז *ריכוז * במעשה ובלמידה. שיעשה וילמד מיתוך 100 אחוז *מוטיבציה * במעשה ובלמידה. כאשר היכולת לעשות את זאת, להתרכז במאה אחוז, נובעת מכך שאת מתרכזת רק בדבר שלפניך במאה אחוז. שזה אומר שאת שוכחת את עצמך. שזה אומר, "שעצמך" פחות מעניין אותך מהחומר שאיתו את מתעסקת. שזה אומר, שפחות מעניין אותך איך אחרים יקבלו את העבודה שלך, מעניינת אותך העבודה שלך, נקודה. שזה אומר שפחות מעניין אותך איזה ציון תקבלי, מעניין אותך החומר שאת לומדת, נקודה. שזה אומר שגם אם קשה לך להתרכז במאה אחוז, וגם אם את לא מבינה כל כך בקלות וגם אם את שוגה וכד´ וכד´, זה לא גורם לך להתייאש, שהרי הסכמנו כשאת עושה את מתעניינת רק במה שאת עושה ולא בתוצאות. ההפרדה בין המעשה לתוצאה – מאפשר לך להתרכז במעשה ולעשות אותו מיתוך חדווה. כאשר את חווה באמת את תכני העבודה, את תכני הלמידה. את מבינה בתוך תוכך שהשאיפה להצטיינות חיצונית היא פיקציה. שהעיקר הוא התוכן ולא התדמית. ושרק את בעצמך מעניקה את המשמעות העמוקה לחייך. זה לא אומר שהערכה של הזולת אותי, לא תורמת לי. היא תורמת. זה לא אומר שהצלחה לא מחזקת. היא מחזקת. זה לא אומר שמחמאה לא מחמיאה. היא מחמיאה. אך אני לא תולה את ערכי בהערכה, בהצלחה ובמחמאה. כאשר המטרה שלי בעבודתי ובלימודי איננה מטרה "להשיג", אלא לחיות את העבודה, לחיות את הלמידה. להיות יעיל. אז אני גם "מגיע". הבעיה השניה שזיהיתי מיתוך הודעתך. זאת היא ההכללה. בתוך כולנו קיים הדחף להכליל. את כותבת: "מאוד קשה לי עם הכל בעצם( חיים, לימודים , עבודה)". "אני מרגישה כאילו כל החלומות שלי עומדים לפני גניזה ואני לא אוכל להגשימם". תנסי להתמודד עם ההכללה. תנסי לא להכליל. כאשר קשה לך תנסי לבדוק מה הכי קשה לך. ואז לשאול את עצמך האם אני מסוגלת להתמודד עם הקושי הזה עכשיו, או אני יכולה, בינתיים, לשים אותו בצד ולהתמודד איתו כאשר יהיו לי יותר כוחות. אם אני מרגישה שאני חייבת להתמודד איתו עכשיו, האם אני מסוגלת לבדי, או שאני זקוקה לעזרה מבחוץ. כנ"ל לגבי החלומות, אל תכלילי. אולי את יכולה לחכות עם החלום, לדחות אותו. או אם המציאות לא מאפשרת לך להגשימו, אולי את יכולה לוותר על חלק אחד ממנו ולהגשים חלק אחר. הנוקשות של "או הכל או לא כלום" – היא גישה לא בוגרת לחיים. היא גישה מדומה, בדיוק כמו שהשאיפה לשלמות היא גישה מדומה. לעומתה הגמישות של "מה שאני יכולה", של "מה שאפשר" – היא הגישה היותר בוגרת לחיים. בעייה שלישית שאני קורא מהודעתך היא: שאת מרגישה ניכור לסביבתך. שאת מרגישה שסביבתך לא מבינה אותך לחלוטין. הדו שיח וגילוי הלב שלך עם הסביבה הכי קרובה לך. (אם אלה הוריך, או אם את נשואה, אז זה בעלך, או אם יש לך חברה טובה). היא מאד משמעותית. את חייבת לחפש מישהו\מישהי קרוב אליך שאת יכולה לשפוך בפניו את ליבך ולקבל את תמיכתו. האם ניסית ? נראה לי שלא ניסית. אז בבקשה יש לך משימה, תנסי לדבר בגילוי לב עם הוריך או עם בעלך. אם התגובה לא תהיה אוהדת, תנסי למצוא מישהו\מישהי במעגל השני. אם את כל כך בודדה שאין לך אף אחד עם אוזן קשבת שלו\לה את יכולה לגלות את ליבך, לשוחח על קשייך, לשתף בלבטייך. אז לפי דעתי שווה לך לשקול לפנות לעזרה מיקצועית. (בפורומי התמיכה באינטרנט את יכולה לברר איך ואיפוא). בראש ובראשונה תהיי את המטפלת של עצמך. תתחילי בכיוונים הנ"ל. כאשר, בנוסף לטיפול שלך בעצמך, הרי עולם התקווה, האמונה וההודייה, הוא עולם מלא שאפילו עדיין לא נכנסת לתוכו... באור ואהבה, פרי מגדים.

rainbow too

New member
../images/Emo51.gif

פרי מגדים. על כל מה שכתבת למרות שהנכתב היה מכוון לברוק. ולכן אני מודה גם לברוק שמתוך הכאב שלה צמחתי גם אני. מקווה שתפיקי את המרב מדבריו של פרי. אותי אישית הם חיזקו מאד. תודה. והמשך להפיק ולהפיץ את פירותיך. הרבה אהבה ואור קבלו כולכם

דרייה

New member
../images/Emo39.gifפרי מגדים ......./images/Emo39.gif

מילותייך נלקחות לתוך המחשבות של כולנו..כך חושבות לאור התגובות שנכתבו פה,אומנם ההתיחסות הייתה לברוק אך יש מה לקחת ...לכל אחד ואחת מאיתנו....השארת אותי מלאת מחשבות...תודה לך
אור לך

אליקים

New member
כאן ועכשיו

הסיבה אינה התנפצות החלומות. הסיבה הינה התנפצות האשליות. יצרת לעצמך עולם דמיוני, לפתע התעוררת מהחלום, לעולם שאותו את רואה כאמיתי. מובן שהעולם בחלומותייך והעולם המציאותי שונים לחלוטין. עד היום חיית בעבר או בעתיד ולפתע את צריכה לחיות בהווה. תחיי כאן ועכשיו, עזבי בצד את מה שהיה ותפסיקי לחשוב על מה שיהיה, תני לחיים לזרום, תשחי עם הזרם, הדברים יסתדרו, אין אפשרות אחרת. כל טוב אליקים

א*ל*ד*ד

New member
קורא וגם מקשיב

הייתי שמח לעזור לך, ככל שאוכל... צרי עמי קשר בשירות ההודעות האישי אלדד

למעלה