מישהו קברי צדיקים??

גל33

New member
אםה אתה מתכוון למידע על קברי צדיקים

אז יש אתר חדש שנקרא הנחלה ויש בו אינדקס מפורט על קברי צדיקים בארץ. אשמח גם לשמוע דעה על אתר זה. www.HANAHALA.com

א77

New member
גל תודה על התגלית

ממש עזרת לי. איזה יופי שהאתר התגלגל אליי ברגע הנכון. תודה זכותם של כל הצדיקים יגן עליך להתברך בכל מילי דמיטב. תודה

ofirgaon

New member
שאלה קטנה

הרי בתורה כתוב שקברים הם מקום טמא, כל כך טמא עד שלכהנים אסור להיכנס אליו שמא ייטמאו ולא יוכלו לעסוק יותר בעבודת הקודש.. אז מדוע אתם מייחסים כל כך הרבה חשיבות לקברים?? מקומות טמאים?? זה כאילו שתסגדו לחזירים.

ציפי ג

New member
טומאה

לכהן אסור להכנס לקבר, כי הוא נטמא לו. אדם מן הישוב לא נטמא לקבר, וכך גם לא בת כהן. הווה אומר שהטומאה שלהם היא לא משהו פיזי המצוי בהם תמידית אלא משהו ברובד אחר. חזירים לעומת זאת הם תמיד טמאים. אין בהם יכולת להיות טהורים. אין להשוות את הנדיר לקבוע. ולגבי למה "אתם" מי זה אתם? בבית סבי ז"ל ובבית אבי שיחיה, עליה לקברי צדיקים נחשבת למעשה שלא יעשה. אצל אמי , לעומת זאת יש בעליה לקבר משום מחווה יפה לזכרו של צדיק. ישנן עדות המיחסות לתפילה בקברו של צדיק, קרבה לרוחו של הצדיק, שיעלה בפני כסא הכבוד, וישטח בקשת המתפלל בפני ה´. עדות אלו עולות לקברים הרבה מאוד. אנחנו לא "אתם". אנחנו לא מקשה אחת, ויש לנו מגוון דעות ומנהגים. אבל אף אחד מאתנו לא יגיד שללכת להתפלל בקבר רחל אמנו, זה כמו להתפלל בדיר חזירים.

ofirgaon

New member
ועל אותו משקל- מי זה "אנחנו"?

אני התכוונתי לכל אלה שמייחסים חשיבות לעליה לקברי צדיקים.. את, לפי מה שאני מבין, חשבת שהתייחסתי לקבוצה אחרת.. אז לא.

אביא

New member
ציפי גם אדם שאינו כהן נטמא למת

רק שזה לא אסור למי שאינו כהן.

נכון אביא. תודה על התיקון

כשל לוגי. ובכל זאת להתפלל בקבר ר´ מאיר איננו כמו להתפלל בדיר חזירים.

אביא

New member
לזה אני מסכים אף שגם מנהגי הוא לא

להתפלל בקברי אבות אולם מנהג עתיק יומין הוא. אגב מענין לגבי זיהוי קבר רחל הביטי ברמב"ן על פרשת השבוע ד"ה ואני בבואי מפדן מתה עלי רחל.

גל33

New member
אם אתה רוצה תשובה באמת...

אתה יכול לשאול ישירות את רב הישיבה באתר שבו מופיעים קברות הצדיקים. הפניה לשאלות לרב ניתן למצוא בדף יצירת הקשר.

סחתיין על הדיון...

קודם כל תודה על האתר. מעבר לזה רציתי לציין שאני ממש מופתע מהדיון הבסך-הכל תרבותי שמתנהל פה. לא ידעתי שזה נושא שרגיש כל-כך לאנשים, ובמקביל שדיון בנושא דת יכול להיות גם ללא צעקות וקללות... שוב תודה, אמיר

א77

New member
רק שמור על איפוק אם תיתקל בצעקות

בנתיים שטיח אדום נפרש לרגליך ברוך הבא

א77

New member
אמיר היקר

בקיצור ומזכרוני בלבד. ולאחר הדין ודברים פה. קבר מטמא בטומאת מת. ובטח לא לזה חשבת בהעלותך את הנושא, אך כיון שעלה עלה. טומאה ביסודה זה משהו רוחני שאינו מסתדר ביחד עם הטהרה ואף היא משהו רוחני, דוגמת אש ומים שהינם בסכסוך תמידי. שים לב להבדל בין טהרה לקדושה שאף היא משהו רוחני. חוסר קדושה אינו בדווקא טומאה. קדושים תהיו כי קדוש אני השם [במדבר יט, ב,] אין זה בדווקא טהורים תהיו. קדושה מביאה לידי טהרה אכן. טומאה מסווגת לכל מיני טומאות. כולנו כיום טמאי מתים האסורים להכנס למקדש. עד שלא יוזה עלינו אפר חטאת פרה אדומה. ודוקא מהפרה האדומה אביאך ראיה לחוסר ידיעתי בנושא. שהרי שלמה המלך החכם מכל האדם אמר על הפרה "אמרתי אחכמה והיא רחוקה" כשכשתכיר את הנושא תראה שהיא מטהרת מתים, ומטמאה את המטפלים בה. מטהרת ומטמאה. ולכן נאמר עליה בתורה זאת חוקת התורה [במדבר יט, ב,] שהיא גזירה ולא ניתנת להבנה כי היא בסוד. הקבר הוא מקום טמא. אינו טהור. אך וודאי הוא קדוש בתכלית. כמובן לא לבקש בקשות מהנפטר כדי לא לעבור על איסור מן התורה של דרישה אל המתים, אך בזכותם של הצדיקים שתעמוד לנו וודאי אפשר ומומלץ להתפלל. יש סוגיא בנושא של קברי צדיקים אם מטמאים או לא. אך לא לרגע זה. חרגנו כבר מהנושא המרכזי כמדומני. יש סגולות ידועות לקברי צדיקים מסויימים. והדברים ידועים. יש קברי צדיקים במקומות שונים ועזובים בחו"ל, אשר הגויים תושבי הסביבה באים אף הם לשהות במקום הציון הקדוש, והם נושעים לפי עדותם. ומדובר בהרבה הרבה עדויות וגם בימינו ממש. ולסיום קטע מפיוט על רבי שמעון בר יוחאי הספון טמון במירון: תורתו [הזהר] מגן לנו - היא מאירת עינינו - ימליץ טוב בעדנו - אדוננו בר יוחאי... זכות כל הצדיקים תעמוד לנו ולכל ישראל אמן

אביא

New member
רק אוסיף שגם ספרי תורה מטמאים

(אמנם מדרבנן) ואותם בטוח לא השוו לחזיר.

למעלה