אז ככה...
BIMS - אין לי מושג מה הראשי תיבות, אבל זו המערכת שמאגדת בתוכה את הפרטים האישיים של כל חייל שמשרת או ששירת בצבא. בין הפרטים שאפשר למצוא שם - שם, כתובת, תאריך גיוס, קב"א, דפ"ר, פרופיל רפואי ועוד ועוד. מערכת ה-BIMS יושבת על מחשב ה-MF, אבל אין לי מושג באיזה שפה כתבו אותה (אני משאר PL1). אני משער שחלק מהמשתמשים במערכת יאמרו שזה לא נוח, כי אחרי הכל מדובר במחשב MF ואנשים שרגילים לעבוד עם עכבר, כפתורים ותיבות בחירה לא רגילים לעבוד עם מסכים טקסטואליים, בלי עכבר ואם שילובי מקשים מעצבנים , שלא לדבר על מקלדת עם 24 מקשי פונקציות (f1-f24). לגבי ח"א - אני לא יכול להגיד שזה הכי שווה, כי בחיל אוויר יש מספר יחידות מחשב וכל אחת עוסקת בתחומים שונים. לדוגמה - מצד אחד יש לך את ממדס שעוסקת בכל מיני מערכות משובצות מחשב (כמו מערכות שמתקינים במטוסים או בטיל החץ לדוגמה) ומצד שני יש לך את 180 שמתעסקת בכל המערכות הלוגיסטיות של ח"א (כמו מערכות לניהול מחסנים וכדומה). נכון שזה נשמע מגניב להתעסק עם מערכות של ממד"ס, אבל קח בחשבון שלא תהיה מעורב בפרויקטים כאלה מכיוון שלפרויקטים כאלה לוקחים עתודאים ומהנדסים ואם כבר התוכניתנים ישמשו לכתיבת כל מיני מערכות מתקשרות ולא תמיד תוכל לראות את הקשר בין התוכנית הקטנה שלך שממיינת מערכים לבין הגלאי האינפרא אדום שבנוי על הטיל. אז בקיצור - ח"א זה לא הכי, כמו שכל אחת מהיחידות היא לא הכי. לכל יחידה יש את הפרויקטים היותר טובים והפחות טובים שלה. השאלה הסופית היא לאן תגיע והאם תהיה מרוצה. לגבי הספר של ממר"ם - הספר הוא בסה"כ יוזמה של ממר"ם לספר על ההיסטוריה של הקמת היחידה. אני אישית לא התלבהתי מהספר, חוץ מכל מיני תמונות של מחשבים בגודל של חדר והסיפורים המצחיקים על אנשים שנהגו לעמוד בתור בשביל להריץ תוכנות על המחשב של ממר"ם. בקיצור - אם אתה רוצה לקרוא ספר הסטוריה טוב - החלטה שלך. אם אתה חושב שתלמד מזה משהו - חבל על הזמן שלך ושל המוכר בסטימצקי.