מישהו פה בממר"ם?

Kodak997

New member
מישהו פה בממר"ם?

מה בדיוק אתם עושים שם? מה התנאים? איך מתקבלים? זה רק עם קשרים או שמזמנים אותך או מה?

H20

New member
כתבו על זה הרבה בפורום

אבל בכל זאת: ממר"ם זו יחידת מחשב של חיל-הקשר. יש עוד כמה. אתה בטח שואל על קורס תכנות. לקורס תכנות לא צריך פרוטקציות כדי להתקבל. אם הנתונים שלך מתאימים, יזמנו אותך למבחנים. תעבור את המבחנים ואת הסיווג הבטחוני- אתה בפנים. קורס תכנות נמשך חצי שנה, והוא קד"צ. תכניתנים חתומים על שנתיים וחצי קבע. התנאים? כמעט תמיד בסיס פתוח במרכז. יש מקומות שעובדים בהם הרבה שעות וצריך להשקיע, ויש כאלה שפחות. שיבוצים אפשריים: יחידות מחשב של חיל הקשר (אגב, ממר"ם לא נחשבת היחידה הכי מעניינת לתכניתנים), חיל הים, חיל האוויר וחיל המודיעין. כמו כן יש גם כמה תקנים ביחידות שאינן יחידות מחשב.

Kodak997

New member
באמת שחיפשתי בארכיון לפני ששאלתי

ולא היה כלום.... מה עושים במבחנים הללו? ידע בvisual basic או HTML יעזור?

H20

New member
ממה שאני זוכרת

במבחנים לא כ"כ בודקים ידע, אלא הגיון. יש פרקים של לוגיקה, חשבון, צורות, תכנות בשפה דמיונית, מילוי הוראות. יש פרק שבו שואלים אם אתה יודע מה זה דיסקט
טיפ: המבחנים נמשכים יום שלם, ובזימון אני לא זוכרת שזה צוין. תבוא אחרי שינה טובה ותביא איתך סנדביץ´. נשמע אולי טיפשי, אבל אנשים נפלו על דברים כאלה....

JonDoe2

New member
יחידות "מעניינות"

קשה להגדיר יחידה כמעניינת, מכיוון שהדבר תלוי בתחום בו אתה מחפש להתעסק. לכל יחידה יש את תחום התעסוקה שלה, לדוגמה: בחיל הקשר: 1. ממטל - ממחשבת את אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אטל) והיא אחראית על פיתוח רוב המערכות הלוגיסטיות (מערכות לניהול מחסנים, מערכות לשליטה על תנועות לוגיסטיות בין בסיסים וכו´). 2. ממכא - ממחשב את אגף כח האדם (אכא) והיא אחראית על פיתוח רוב המערכות הקשורות לכח אדם וביניהן ה-bims המפורסם 3. שוב - אחראית על פרוייקטים של שליטה ובקרה, לרוב מדובר במערכות המשרתות את המערך הלוחם (מיקומי כוחות, שליטה בסד"כ וכו´) 4. מאם - משרתת הרבה גופים צבאיים כגון מז"י ותוה"ד, אך גם מספקת שירותים ליחידות כגון פיקוד העורף ולגופים חצי צבאיים (כגון מתאם הפעולות בשטחים). בין המערכות שפותחו שם היו מערכות לניהול תקציבי יחידות, מערכות לחלוקת ערכות מגן ועוד. 5. ממרם - אחראית על התקשורת הצבאית ובין השאר על כל תשתית הרשת, השרתים הראשיים, שרתי ה-main frame, הצהלנט הצבאי ושרתי הדואר הצבאיים. מעבר לחיל קשר קיימים גם יחידות מחשב בחיילות אחרים כגון חיל הים (אני לא מכיר כל כך את הפרויקטים), חיל האוויר (שם ניתן למצוא יחידות המתעסקות בתחום הלוגיסטיקה וגם יחידות העוסקות בתחום המחקר והפיתוח וביניהן גם פרויקט החץ) וחיל המודיעין (אני לא אפרט על המערכות אבל מספיק לדעת שהן מתעסקות באיסוף והסקת מידע מודיעיני והן מסווגות ביותר). לכן - קשה להגדיר מעניין, כי בכל יחידה אפשר למצוא משהו מעניין יותר ומעניין פחות, הכל תלוי במה אתה אוהב לעשות ואיך אתה מנצל את הזמן. עוד שאלות ?

כן, כמה ברשותך...

קודם כל ה .. BIMS. מה זה לכל הרוחות? על בסיס מה זה בנוי? למה זה הדבר הכי לא נוח בעולם לשימוש? ואיך שהבנתי ח"א הכי שווה, לא? יצא לך אולי לקרוא תספר (האזרחי) על ממר"ם ? הוא שווה רכישה?

JonDoe2

New member
אז ככה...

BIMS - אין לי מושג מה הראשי תיבות, אבל זו המערכת שמאגדת בתוכה את הפרטים האישיים של כל חייל שמשרת או ששירת בצבא. בין הפרטים שאפשר למצוא שם - שם, כתובת, תאריך גיוס, קב"א, דפ"ר, פרופיל רפואי ועוד ועוד. מערכת ה-BIMS יושבת על מחשב ה-MF, אבל אין לי מושג באיזה שפה כתבו אותה (אני משאר PL1). אני משער שחלק מהמשתמשים במערכת יאמרו שזה לא נוח, כי אחרי הכל מדובר במחשב MF ואנשים שרגילים לעבוד עם עכבר, כפתורים ותיבות בחירה לא רגילים לעבוד עם מסכים טקסטואליים, בלי עכבר ואם שילובי מקשים מעצבנים , שלא לדבר על מקלדת עם 24 מקשי פונקציות (f1-f24). לגבי ח"א - אני לא יכול להגיד שזה הכי שווה, כי בחיל אוויר יש מספר יחידות מחשב וכל אחת עוסקת בתחומים שונים. לדוגמה - מצד אחד יש לך את ממדס שעוסקת בכל מיני מערכות משובצות מחשב (כמו מערכות שמתקינים במטוסים או בטיל החץ לדוגמה) ומצד שני יש לך את 180 שמתעסקת בכל המערכות הלוגיסטיות של ח"א (כמו מערכות לניהול מחסנים וכדומה). נכון שזה נשמע מגניב להתעסק עם מערכות של ממד"ס, אבל קח בחשבון שלא תהיה מעורב בפרויקטים כאלה מכיוון שלפרויקטים כאלה לוקחים עתודאים ומהנדסים ואם כבר התוכניתנים ישמשו לכתיבת כל מיני מערכות מתקשרות ולא תמיד תוכל לראות את הקשר בין התוכנית הקטנה שלך שממיינת מערכים לבין הגלאי האינפרא אדום שבנוי על הטיל. אז בקיצור - ח"א זה לא הכי, כמו שכל אחת מהיחידות היא לא הכי. לכל יחידה יש את הפרויקטים היותר טובים והפחות טובים שלה. השאלה הסופית היא לאן תגיע והאם תהיה מרוצה. לגבי הספר של ממר"ם - הספר הוא בסה"כ יוזמה של ממר"ם לספר על ההיסטוריה של הקמת היחידה. אני אישית לא התלבהתי מהספר, חוץ מכל מיני תמונות של מחשבים בגודל של חדר והסיפורים המצחיקים על אנשים שנהגו לעמוד בתור בשביל להריץ תוכנות על המחשב של ממר"ם. בקיצור - אם אתה רוצה לקרוא ספר הסטוריה טוב - החלטה שלך. אם אתה חושב שתלמד מזה משהו - חבל על הזמן שלך ושל המוכר בסטימצקי.

לצערי אני יודע מה זה בימס...

וזה אכן ממשק זוועתי..... אבל אין כמו MF ו VAX... 180 עושים תוכנות של מחסנים? אני היתי בטוח שזה ה-יחידה....

StatusReport

New member
הממ..

שאלתי את זה כי אני ביחידת מחשבים בחמ"ן ורציתי לדעת איך יגיבו :) בכל מקרה אני אוסיף ואציין שגם יש אצלנו הרבה ממר"מניקים שמשתלבים במדורים השונים לפי הצורך, כלומר מי שעובר קורס תכנות בביסמ"כ לא אוטומטית הולך ליחידת ממר"מ.

StatusReport

New member
הממ..

שאלתי את זה כי אני ביחידת מחשבים בחמ"ן ורציתי לדעת איך יגיבו :) בכל מקרה אני אוסיף ואציין שגם יש אצלנו הרבה ממר"מניקים שמשתלבים במדורים השונים לפי הצורך, כלומר מי שעובר קורס תכנות בביסמ"כ לא אוטומטית הולך ליחידת ממר"מ.

JonDoe2

New member
כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול

מלבד העובדה שאת קורס התכנות שלי עשיתי בשנת 97 (לפני זמן הקד"צ), אני משער שאני יכול לענות על כל שאלותיך (לפחות מהידע שצברתי בחמש וחצי שנים שאני בצבא). תפרט את הנושאים שאתה מעוניין לדעת ואני אענה לך כצורה מפורטת ככל שניתן. וכבר הערה ראשונה - ממר"ם היא לא היחידה הבודדה שמתעסקת עם מחשבים בצבא, אלא היא אחת מיחידות רבות שעוסקות בתחום (האמת היא שממרם כיחידה מתעסקת יותר בתחום התקשורת ופחות בתחום התוכנה).

ERAZER

New member
אממ אם אתה מכיר את פרוייקט גאמא

המבחנים לשמה זה מבחני ידע או היגיון כמו שH20 אמרה

JonDoe2

New member
גאמא - לא מכיר אבל

לא יצא אישית להכיר אנשים מפרויקט גאמא, למרות שלא השם והקונוטציות זה נשמע כמו משהו פלצני של מודיעין. ברוב הצבא, וגם בחלק ממודיעין - נהוג שתוכניתנים הם אנשים שעשו קורס תכנות בבית הספר למקצועות המחשב (בסמ"ח) בתור קד"צ וחתמו שנתיים וחצי קבע. אנשים כאלה יכולים להגיע לכל יחידת מחשב בצבא, כולל לחלק מיחידות מודיעין. למרות זאת, למודיעין היה פעם רעיון שאפשר לקחת אנשים עם רק במחשבים (5-15 יח"ל), להריץ אותם מסלול מזורז בשביל שילמדו איך זה להיות תוכניתן נורמלי ולשבץ אותם ביחידות מחשב של מודיעין, ללא הצורך לחתום קבע. אני משער שזה פחות או יותר מה שפרויקט גאמא מציע (זה גם פחות או יותר מה שחמן מודיעין מציג למיטב ידיעתי). אני לא יודע לומר מה טוב יותר - חמן/גאמא/תוכניתן רגיל, אבל אני יכול להבטיח לך שאחרי 3 שנים בתור תוכניתן יהיה לך קשה למצוא עבודה, בדיוק כמו שקשה למישהו שסיים תואר במדעי המחשב.

DNile

New member
אגב, גאמא חותמים קבע. ו4-5 שנים זה

בהחלט תקופה נכבדה...

Kodak997

New member
אוקיי

1. מה בתכל´ס הם עושים שם? מפתחים תוכנות? כאילו כולם עובדים ביחד על איזשהו פרוייקט שכל הזמן משתכלל? או שזו עבודה "אפורה" שאתה יושב כל היום מול המחשב ועושה דברים ספציפיים? 2. האם גם למודיעין יש יחידת מחשבים והאם איתור חמ"ן יפנו אותי לשם. 3. האם העובדה שאני עושה 5 יחידות מערכות מומחות (בנוסף ל-5 ביסודות המחשב) תעזור לי בנידון (אנחנו מקבלים תעודת תוכניתן דרגה 1 משהו כזה) 4. למי אני יכול לפנות בשביל להתמיין למסלולים האלה? לחכות שיפנו אליי? (כמובן במקרה של איתור חמ"ן אני יכול לנדנד להם ולבקש) 5. אני מצטרף לבקשתו של המוחק לגבי פרוייקט גאמה. תודה מראש, ניר.

TAFD

New member
תשובות

1. תוכניתן מגיע ליחידת מחשב (או יחידה טכנולוגית שמתעסקת בדברים שהם לא רק פיתוח תוכנות) ומצטרף לצוות שעובד על פרוייקט מסויים (בכל יחידה עובדים על כל מיני פרויקטים) ומצטרף לפיתוח של הפרוייקט או לפעמים גם לתחזוקה שלו. בגדול התפקיד של התוכניתן הוא להיות חלק מצוות שמפתח מערכות תוכנה. לא הבנתי בדיוק מה הכוונה של עבודה "אפורה". בנוסף תוכניתן יכול להגיע ביחידה לתפקיד שהוא לא מתכנת ממש אלא חלק מהתשתיות של היחידה כלומר מתעסק ב system או מנהל מסדי נתונים (DBA) שאלה תפקידים מעניינים למי שאוהב את הדברים האלה, אבל לא מתעסק ממש בתכנות עצמו. 2. גם למודיעין יש יחידות מחשבים וגם שם עובדים על פרויקטים כמו בשאר היחידות של חיל הקשר (שעל רובם סיפר JoneDoe) ואפשר להגיע אליהם אחרי סיום קורס תכנות (כמו שניתן להגיע גם ליחידות מחשב של חיל האוויר והים)או להיות מאותר אליהם על ידי המודיעין אם יש לך רקע ממש רחב בתכנות. 3. אני לא יודע מה אומר המסלול הזה שאתה עושה, אבל זה לא יעזור לך להתקבל לקורס תכנות, אתה תעשה מיונים כמו כולם ואם תעבור תעבור ואם לא אז לא, מגיעים לקורס אנשים שעשו 15 יחידות, 5 יחידות ואפילו יש פה ושם אנשים שלא למדו מחשבים בכלל. אם מה שלמדת הקנה לך ידע מספיק טוב אולי תתמיין ישר לאחת היחידות של המודיעין שמחפשות אנשים עם רקע קודם. 4. כדי לקבל מיונים למקצוע תוכניתן אתה צריך לבקש מבחנים לאשכול מקצועות המחשב, תנסה לנדנד למדור קד"צ בלשכת גיוס, ואם תקבל זימון למיונים בין המקצועות שיציעו לך שם תסמן תוכניתן בעדיפות הגבוהה. בקשר למודיעין, תנדנד לאיתור חמ"ן לדעתי. 5. אין לי פרטים על פרויקט גמא. בהצלחה.

JonDoe2

New member
תשובות

1. תלוי ביחידה - ישנן יחידות המתעסקות בבניית תוכנות (ממטל, ממכא, מאם, יחידות שונות במודיעין, 180 בח"א, ממדס בח"א וממת"ם בחיל הים), לעומתן יש יחידותת כגון ממר"ם שעוסקות יותר בתשתיות תקשורת ותחזוקת שרתים. לכל יחידה יש את הפרויקטים שלה (לרוב עשרות פרויקטים) המשרתים גופים שונים בצבא (החל מתוכנות למחשוב המשרד וכלה בתוכנות המחליפות מערכות מחשב במטוסי קרב ומחשוב טיל החץ) חלק מהפרויקטים הם פרויקטים מתקדמים בטכנולוגיות מתקדמות (java, .net) וחלקם בטכנולוגיות ישנות (מערכות לגאסי) כגון mf, vax וכדומה. חלק מהפרויקטים הם פרויקטים ב"תחזוקת שבר", כלומר - עובדים ותו לאו (בלי גרסאות חדשות, בלי עדכונים) ולעומתם יש פרויקטים חדשים ופרויקטים מתחדשים (הוספות פונקציונליות, תיקוני באגים, שיפור ביצועים, שינוי טכנולוגייה). לגבי עבודה אפורה - תלוי איך אתה מעביר את הזמן ואיך אתה מתייחס אליו. כל אדם יכול לא לאהוב את העבודה שהוא עושה בזמן שאחר חושב שזה אחלה. 2. גם למודיעין יש יחידות מחשב (אני לא אזכיר שמות) וחלקן משלבות בתוכן גם תוכניתנים רגילים וגם כאלה שאותרו דרך חמן. 3. לגבי מודיעין - חמן וכדומה יותר מתאים לכאלה שעשו 5+ יחידות במחשבים (ורק הם יקבלו זימון למבחנים שכאלה). בשביל להיות תוכניתן סטנדרטי (בסמח) - אין צורך בנסיון במחשבים ואין צורך בלימודי מחשבים (בסמח מתאימים את עצמם כך שאפילו אם אין לך מחשב בבית הם יוכלו להפוך אותך לתוכניתן). בסופו של דבר - כל הנסיון שהיה לך לפני במקסימום יתנו לך פור בלימודים על שאר האנשים, אבל לא יעניקו לך איזה מעמד מיוחד (חוץ מהמעמד שתקבל בקורס מהחניכים האחרים שישאלו אותך שאלות כל הזמן) 4. לגבי מודיעין - כמו שהרבה אנשים ציינו - ויטמין פ (AKA פרוטקציה). בכללית אתה יכול להכנס לאתר של אכא (www.aka.idf.il) ולראות שם טלפונים של המשרדים האחראיים על התחומים של המחשבים (תחפש בקורסים טרום צבאיים). 5. תראה מה עניתי לו לעוד שאלות לגבי תחום העיסוק בתור תוכניתן (ושאר המקצועות) ותחום עיסוקן של יחידות המחשב, אתם מוזמנים לפרסם הודעה או לשלוח לי דואר ואני אענה כמיטב יכולתי.

למעלה