מישהו עשה כאן QLTS?

מישהו עשה כאן QLTS?

כנראה שממש משעמם לי אם אני מחפש להוסיף עוד דברים. לפני שמגיעות השאלות זה סוג של בחינה מקצועית, לא נדרש למהגר מן השורה.

titch

New member
אני חושבת לעשות את המבחן

אני מכירה כמה אנשים שעשו את ה-QLTT אבל לא מכירה מישהו שנגש ל-QLTS. האמת היא שאני ממש מקווה למצוא עבודה גם בלי המבחן ואם ידרשו ממני לעשות אז לעשות את זה תוך כדי עבודה. ורק שאלה - מה השיקולים לעשות את המבחן? הוא מאוד התייקר (כ-4,000 פאונד כשהקודם היה בסביבות ה-400) וגם נשמע לי הרבה יותר קשה ממה שהיה בעבר.

titch

New member
אין אלטרנטיבה :)

אבל מהתייעצות עם ה-career centre באוניברסיטה שלי (יש שם מישהי שמתמחה בהשמת משפטנים) נאמר לי שמשרדים לא תמיד דורשים את זה וששווה לנסות בלי. מקסימום יבקשו ממני לעשות את המבחן ואז סביר להניח שגם ישלמו עליו. מאחר ואני רק בתחילת החיפושים אני לא יודעת אם זה אכן המצב, מקווה מאוד שכן :)

אבל לעצמאים שמחפשים דרך יצירתית לעקוף IR35

אין ברירה. יש לך מושג כמה זמן לוקח ההליך (לימודים ומבחנים)? אני לא אשאל אם יש קורסי ערב.

titch

New member
אין לי מושג

כל מה שידוע לי זה שהמבחן עכשיו מורכב מ-3 חלקים: חלק ראשון - מבחן אמריקאי של 90 שאלות חלקים שני ושלישי - מבחנים של כתיבה משפטית ומבחן בע"פ כל חלק עושים בנפרד. אני אברר על המבחן מעט יותר בזמן הקרוב ולאחר מכן אשמח לחלוק את המידע שאמצא :)

annadolly

New member
יש אפשרות להיות רשום

כעורך דין זר, במקרה כזה אתה לא מורשה חתימה, ועליך להיות רשום (ולשלם) בלשכת עורכי הדין בארץ. לדעתי השאלה אם לעשות את המבחן (והקורס) תלוייה בכמה זה הכרחי לעיסוק שלך. אני וויתרתי אבל היתה לי חברה שעברה את כל התהליך שלקח מספר חודשים. אם למדת באגליה נדמה לי שצריך לעבור רק שני מבחנים, בהנחה שעסקת בעריכת דין או לחילופין התמחת לפחות שנתיים בחמש שנים האחרונות. אני מסייגת את דברי בכך שאני דולה את המידע מזכרוני, כי אני בדקתי את האפשרות הזו לפני כעשר שנים.

למעלה