מישהו עושה סודוקו ?

modmod

New member
מישהו עושה סודוקו ?

אצלנו בבית זה תפס בצורה חזקה ביותר. יושבים עם נירות ועפרונות ופותרים. לכבוד העניין הזה התקנתי תוכנה ואני מדפיס להם תשבצים
בעיניי זה נחמד מאוד לראות ילדים ומבוגרים פותרים יחד ומפעילים את המח. הרבה יותר טוב מטלויזיה, לא ? אם מעניין אתכם לקבל תשבצים כאלה באימייל - תגידו ואשלח. ביי.

vv8

New member
תזהרו לא להתמכר, אני כמעט

הייתי שם. משחק מדליק

modmod

New member
../images/Emo13.gif אם תרצו אוכל להעלות קבצי סודוקו

אני כבר מהמכורות ../images/Emo122.gif

ועוד עכשיו שאני מקורקעת הביתה הסודוקו הוא פתרון מדהים. אני מדפיסה לי מאתרים את הלוחות.

שאלה לי...

אני למשל לא הצלחתי להתמכר למשחק הזה. באמת שניסיתי אבל לא.... זה משחק שבאמת תפס תאוצה ופופולריות רבה בתקופה האחרונה, ואני מסכימה איתך לחלוטין שזה עדיף מאשר לבהות מול מסך הטלוויזיה או להתמכר למחשב. אבל.... מאיפה באה ההנחה שהמשחק הוא משחק חשיבה שמפעיל את המוח?? הרי העקרון של המשחק מבוסס על ניסוי וטעייה בלבד.... לפי מיטב הבנתי, אין בו שום דרישה לחשיבה מתמטית או אפילו לחשיבה לוגית...
אולי בכל זאת הוא עובד על שיפור יכולת מוטוריקה עדינה (בגלל כתיבת מספרים, ומחיקה, כתיבה ומחיקה, כתיבה ומחיקה....)
בכל מקרה...תהנו!

למה זה עדיף מאשר לבהות בטלויזיה?

פי אלף יותר כייף לבהות במסך המחשב או בטלויזיה,ככה גם נהנים ולא צריך להפעיל את המוח
האמת? לא מצליחה להתחבר לדבר המשעמם הזה
לעומת זאת בעלי מחכה לעיתון של יום שיש רק בשביל זה

המשחק הוא בכלל לא מתמטי

זה משחק של חשיבה לוגית, ראית המרחב/כלל הלוח, אלימינציה וריכוז לדעתי כשיושבים מול סודוקו הוא מפעיל הרבה תאים מנוונים במוח
ועוד משהוא שאני אוהבת בו זה הלבד, להתנתק לכמה דקות עם עצמך והחשיבה שלך.

לא רק

נכון...זה באמת משחק שמצריך יכולת ראיה מרחבית וריכוז...אבל לדעתי גם מצריך יכולת שליטה עצמית ואיפוק שכאתה מגלה לקראת הסוף...אחרי שכבר הצבת כמעט את כל המספרים...והנה התחלת לחשוב שאתה הגאון הכי הכי...שאופס- יש לך מספר כפול....
ואז...לפחות אני...רק מהמחשבה שצריך למחוק הכל ולהתחיל מהתחלה (כי אין לך מושג איפה הטעות) מתעצבנת מאוד מאוד...
מזל שזה רק נייר, אבל נייר מסכן מאוד באותו רגע!
ואז צריך לעשות מדיטציה, לנשום עמוק ולהרגע... למישהו הסימפטומים האלו גם קרו? או שרק לי יש כזו הפרעה קיצונית בגלל המשחק הזה?

Neta558

New member
../images/Emo91.gif

אותי הסודוקו שיעמם אחרי כמה תשבצים, סה"כ הם כולם אותו הדבר בסוף.. בעיני חידות "שחור ופתור" הן מענינות יותר (זהירות-ממכר!) ובסוף במקום לוח עם מספרים מקבלים ציור
יש אתר נהדר עם המון תשבצים, רק צריך לפתוח שם שם משתמש (חינם) http://www.griddlers.net

seegall

New member
אני לא מאמינה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif גם את שם../images/Emo35.gif

בדיוק רציתי לכתוב על זה כאן ופתאום ראיתי את ההודעה שלך...וואו... אני לא מסוגלת לעזוב את התשבצים האלה. מכורה אמיתית...חבל"ז

הייתי מגדירה את עצמי

כפאדיחיונרית....... אין לי מושג ירוק מהו סודוקו........ מהו סודוקו? [עכשיו בחופש כשיש זמן אני נוטה לקרוא או לפתור תשבצי הגיון, אולי אמצא שעשוע חדש?] כלומר ראיתי את הלוח, אבל אין לי מושג מה עושים איתו

seegall

New member
הסבר קצר

מטרת המשחק היא לשבץ את המספרים 1-9 בכל שורה, טור ואלכסון בלי לחזור על ספרה פעמיים. עכשיו נראה אותך...
וכשיימאס לך או כשתרצי לגוון, היכנסי לאתר שצירפה נטע והתמכרי לתשבצים המדהימים שם.

MIRI13

New member
אפשר הסבר קצר על "שחור ופתור"?

כרגע אני מכורה לסודוקו...

seegall

New member
שחור ופתור - הדרכה ../images/Emo3.gif

בשולי התשבץ רשומים מספרים המתארים את אורכו של כל בלוק משבצות מושחר (או צבוע). אם התשבץ הוא בעל צבע אחד בלבד, יש להשאיר רווח של לפחות משבצת אחת ריקה בין שני בלוקים. אם התשבץ צבעוני, אין צורך ברווחים בין צבעים שונים אלא רק בין שני בלוקים של צבע זהה. את הבלוקים יש להשחיר (או לצבוע) לפי סדר המספרים. כדי לפתור את המשחק, יש לבחור שורה או עמודה, אחת בכל פעם, ולנתח את האפשרויות השונות למיקום הבלוקים המתאימים. (זה דומה למשחק הילדים "מה במשבצת" שבו יש להתאים בין שורה לעמודה). אני יכולה להמשיך ולהסביר, אבל נראה לי שזה כבר לא יתאים לבקשה של "הסבר קצר"...
. אם תרצי, אשמח להרחיב.

MIRI13

New member
../images/Emo24.gifתודה ,בהזדמנות אנסה לפתור

ואם אצטרך עוד הסברים אפנה אלייך,(בנתיים אני עם הסודוקו) תודה ויום טוב מירי

למעלה