מישהו עוקב אחרייכם....

קרניjack

New member
מישהו עוקב אחרייכם....

וזה לא האח הגדול. האם אתם חושבים שערפד צריך לברור את הקורבן שלו על פי טיב הקורבן (כלומר גיל, מראה מין וכו') או שהוא צריך לזנק על ההדמנות ברגע האפשרי? האם צריך לנצל ישר את הרגע או לחשוב לפניי? או שמא בכל: האם מדובר פה באסטרטגייה של ציד או מצפון עפ"י טיבו נבחר הקורבן? תקופה של פילוסופיה ערפדית

Berethor

New member
התשובות שלי

סביר להניח שלטיב הקורבן יש השפעה על איכות הדם שלו, וזה כל מה שאמור להיות רלוונטי לערפד בקטע הזה. זאת אומרת אנשים בריאים שאוכלים טוב, ואוכל בריא היו עדיפים כמובן מכאלה שבקושי אוכלים או אוכלים הרבה ג'אנק פוד וכו. העדיפות הכי גדולה מהבחינה הזאת היא כנראה "לדם כחול", בני אצולה או עשירים רגילים, כי הם אלו שיכולים להרשות לעצמם להקפיד יותר על הדברים האלה. למין ומראה אין השפעה על איכות הדם(אם כי מראות מסויימים יכולות להעיד שאדם לא בריא כמובן) ולכן זה לא כזה רלוונטי אני חושב, לגיל של אדם אוליי יש השפעה על הדם, כמו שיש לו השפעה על הבריאות, אבל לא יודע עד כמה ההשפעה פה היא גדולה. בכל מקרה השאלה פה היא גם באיזה ערפד מדובר, ערפד שהורג את הקורבן שלו, או ערפד שניזון מדם הקורבן אבל משאיר אותו בחיים. אם מדובר בערפד שהורג תקורבן, יש לו פחות סיבות להיות בררן, זה אפילו חבל במקרה כזה שהוא הורג תאנשים 'הכי בריאים והכי איכותיים'. אם בדובר בערפד שלא הורג תקורבן שלו, אז אין תמעצור המוסרי של לעדיף אנשים עם דם איכותי. בכל מקרה אם אין אדם עם דם איכותי בסביבה, ערפד צריך לסתדר עם מה שיש, זה לא כזה ביג דיל גם, במלא הוא אל-מת, הוא יכול לשתות אפילו דם של חולים אם בא לו ולא יקרה לו משהו נורא מזה, הוא לא יחלה ולא ידבק בכלום, מקסימום קצת פחות איכות לדם. אני לא רואה סיבה שלערפד תהיה העדפה למין ולמראה, משום ששתיית דם לדעתי זה משהו שהוא ניטו קשור לתזונה, ולא למשהו מיני או רומנטי, ועל כן גיל, מראה ומין לא רלוונטים פה בהקשרים האלה, מה שכן הם יכולים להיות רלוונטים לאם ערפד מעדיף לשתמש בפיתוי קורבן, מאשר בכוח, אבל שוב ערפד לא באמת זקוק לזה, אני חושב שהשיטה הקלאסית של הטורף עדיפה במלא, ככה יש גם פחות יסורי מצפון במיוחד אם הוא מהערפדים ההורגים, כי זה היחסי טורף וטרף פה הרבה יותר ישירים, מאשר בלהיות מפתה מאנייק שכזה. אני לא חושב שערפד צריך לזנק על כל הזדמנות, בטח אם הוא לא רעב במיוחד, הוא תמיד יכול למצוא קורבן איכותי יותר או לחילופין מישהו שלא להרבה אנשים אכפת ממנו, אם הערפד קופץ על כל הזדמנות אין לו בעצם אפשרות לברור מי הוא רוצה לשתות ממנו דם ומי לא, זה מצב שמתאים רק לערפד שמורעב, לא לערפד שבע ובשליטה. כמובן שעניתי פה לפי מה שאני תופס את הערפד, ואני לא תופס ערפדים כרשעים שלא עושים חשבון לאף אחד, אלא יותר כיצורים שניזונים מדם או אפילו הורגים כי במלא אין להם הרבה בררה בנושא, ככה זה גם אצל הרבה מהטורפים הטבעיים בטבע. אז אני אומר אם מדובר שערפד שצריך להרוג, עדיף שיבחר קורבן לא איכותי במיוחד, ומישהו שלא אכפת לו כל כך ממנו, אם זה ערפד ששותה דם בלי להרוג, אז יש לו יותר סיבות להיות בררן, וזה גם בלי להיות אגואיסט מוחלט אלא פשוט מישהו שיש לו טעם/העדפות.

Berethor

New member
אם כי

אם מדובר בערפד שלא הורג אז יכול להיות שם גם משהו שהוא לא רק תזונה אוליי, עם אנשים מסויימים(לרוב לא). אבל אני לא רואה מה ההגיון בזה בערפד שכן הורג.

אך אנינות הטעם

אז ככה , כל שבט או סוג של בני אדם , הם בעלי מנטליות של תודעה הבאה לביטוי בדם , ואז סוג עולם החוויה שלהם עובר במאכל הדם , דהיינו הרגש הנפש , ואז ערפדים מתייחסים לזה בדומה לבחירת יין , איזה בציר(מנטאלי חוויתי), מייצג הפרט , ואם אפשר אז שיראה אסטטית טוב , אולם אם רעבים לא בררניים עד כדי כך , ויש שמפתחים פטשים לסוגים שונים כמו לקריאולים ,,, ערפד חדש עדיין לא חווה ומכיר ולכן יפנה לגרוטאסקיות ההמונים בגלל הרעב , אבל ערפד ותיק יתענג ...הדם הוא לא רק מזון זה נפש וזה טעים יותר מרק הנוזל , אתה רואה את כל זכרונות וחוויות הפרט שאתה אוכל (דבר שגם תלו בגיל הערפד , צעיר בקושי יחווה את הדם , ותיק יחווה ויתענג והתעצומות של חווית נפש הזולת רק גדלות עם הזמן ומשם גם הכוחות) דוד

למעלה