מישהו עוד ער??

netabi

New member
מישהו עוד ער??

בענף המלט שוררת תחרות משוכללת. ייצור המלט גורם לנזקים סביבתיים. ערך נזקים אלה שווה ל 25%- מסך העלויות המשתנות של ייצור המלט. הממשלה שוקלת הטלת מס עקיף כדי להביא לכך שכמות המלט שתיוצר תהיה יעילה. הנח שהמס מוטל על הצרכנים והוא פרופורציונלי למחיר ליצרן. במקרה זה שיעור המס הנדרש הוא . א. 20% . ב. 25% . ג. 12.5% . ד. 50% ה. כל התשובות האחרות אינן נכונות.

אני חושב שאני ער...

אל תתפסו אותי במילה (אני מכוסה משפטית), אבל אם אני לא טועה השאלה הזאת קשורה להשפעות חיצוניות ולא למדנו את הדבר הזה. אני לא נתקלתי בשאלה מסוג זה חוץ משאלה זו. אם מישהו חושב אחרת- תתקנו אותי. לכי לישון!!

netabi

New member
בקשר לשאלה עם ש"מ נאש כמו זו:

הנח שעלות הקמת מוזיאון היא 200 . שווה הערך הכספי של הקמת המוזיאון מבחינת שהם מוכנים s3 - ו s2 , s1 הפרטים מכריזים על הסכומים . r3 - ו r2 , r1 שלושה פרטים הוא . לשלם בתמורה להקמת המוזיאון. המוזיאון מוקם אם סך ההכרזות גדול מ- או שווה ל- 200 במקרה כזה, כל פרט משלם את הסכום אותו הכריז. מכאן, . s1 + s2 + s3 > 200 Nash א. לא ייתכן כי בשיווי-משקל . s1 + s2 + s3 = 0 אך לא ייתכן כי , s1 + s2 + s3 > 200 Nash ב. ייתכן כי בשיווי-משקל הוא בהכרח יעיל. Nash אזי שיווי-משקל , r1 + r2 + r3 > 200 ג. אם . s1 + s2 + s3 < 200 Nash אז לא ייתכן כי בשיווי-משקל , r1 + r2 + r3 > 200 ד. אם ה. כל התשובות האחרות אינן נכונות במצגת היה כתוב שאם סכום ה-S גדול מאותו סכום שהכריזו עליו כן יקימו את המגדלור: s3 = 2 ,s2 = 5 ,s1 = 11 ,A = 10 :2 ד וגמ ה 􀂄 מסק נה: בש יו וי -מש ק ל נאש המגדלור יוקם . 􀂄 אז ,max {s1,s2,s3} > A מסק נה כ לל י ת: אם 􀂄 המגדלור בהכרח יוקם. או שלא הבנתי טוב..

טוב...

בואי נפריד בין שיווי משקל של s לבין שיווי משקל עם r. s1+s2+s3 צריך להיות קטן מהעלות(לא מקימים) או שווה בדיוק לעלות(מקימים). אם הוא יהיה גדול מהעלות זה לא יהיה ש"מ כי כל אחד יכול לשפר את מצבו ע"י הפחתה של ההצהרה שלו. אם עולה להקים מוזיאון 200 שקל, וכל אחד מציע למשל 100,50 ו70 אז צרכן ה-100 יכול לרדת ל-80 ועדיין להישאר עם אותה תועלת(הקמת מוזיאון) עם פחות תשלומי מס. הרחבתי על זה באחת השאלות -לא זוכר איזה. ככה מגיעים לא'. באותה דרך אפשר לפסול את ב' ואת ה' (כי הגענו לתשובה נכונה). אם r1+r2+r3 גדול מ-200 זה לא אומר לנו כלום: זה רק מה שהצרכן רוצה, אבל הוא לא אומר לנו את זה. ייתכן מצב שהוא ירצה מוצר, אבל לא ירצה להשקיע עליו כי הוא יחכה שאחרים יעשו את זה בשבילו.... ולכן זה לא אומר לנו כלום!! אנחנו רק יודעים שאם המוזיאון יוקם אז סכום התועלות גדול מ-200, אבל לא יותר.

למעלה