מישהו עובר לדנמרק???

PonPon82

New member
מישהו עובר לדנמרק???

אם יש כאן מישהו שעבר/מתכוון לעבור לדנמרק אודה לו מאוד מאוד אם יוכל לתת לי קצת מידע כללי על: א) מצב הרפואה הסינית שם - האם מפותחת או שרק מתחילה את דרכה? האם יש מגמה חיובית להתפתחות שלה שם? ב) האם החיים שם קלים כמו שחושבים (הרי זוהי מדינת רווחה מהמתקדמות ביותר)? האם יש שם קהילה יהודית (לא חרדית) שניתן להשתלב בה? האם יש בתי ספר/גנים יהודיים? ומבחינת אוכל - האם ניתן להשיג מצרכים כשרים בקלות? אנו חושבים על מעבר לקופנהאגן.. תודה מראש!!

אני אענה לך מה שאני יודע..

א. יש קהילה יהודית נחמדה, אבל אם יש לך בעיה עם דתיים אז יש כמה כיפות סרוגות שם. ב. יש חנות של יהודי שמשווק מזון כשר (אני חושב שקוראים לה `סאמסון`) די קרוב לטיבולי. ג. היא אכן מדינת רווחה סוציאל דמוקרטית מהמובילות בעולם. טיפולי שיניים עיניים (וזה כולל גם משקפיים ועדשות מגע) בחינם. השכלה גבוהה לא רק שהיא בחינם אלא מקבלים מלגת סטונדט.. (קצת שונה מישראל...) חשוב להדגיש שיש גם מיסים גבוהים אבל זה בהחלט שווה. ד. כדאי לך בכל מקרה לשאול גם בפורום ``תרבויות סקנדינביה`` אני מאמין שמתמצאים שם בנושאים האלה.

forglemmigej

New member
כמה תיקונים עם כל הכבוד

טיפולי עיניים ושיניים חינם לגמרי +עדשות ומשקפיים? לא נכון לגמרי! יש החזר אבל לא חינם. המלגת קיום לסטודנטים היא רק לאזרחי המדינות הסקנדינביות ולא לתושבי האיחוד , לא פשוט להתקבל לאוניברסיטה יש מליון מועמדים על מקומות ספורים. החנות הכשרה נקראת Kosher Delikatesse והיא בכתובת הזו:Lyngbyvej 87, DK 2 100 Copenhagen Ø Phone: (+45) 3918 5777 Open Tuesday-Friday. Please order it 24 hours in advance.

אה

אה אתה יודע יותר. אז למה אתה לא ענית ? (קראתי קצת מהקישקושים בפורום הסמוך אבל בכלל לא פירטת.) הטיפולי שיניים ועיניים הם כן בחינם לגמרי. אבל יכול באמת להיות שהיום זה השתנה (עלינו לישראל לפני שבע שנים אחרי שגרנו שם שלוש דורות). ובעניין הסטודנטים יכול להיות שאתה צודק אני יודע שאחים שלי תמיד קיבלו מלגות. פסטאו - דו ?

forglemmigej

New member
מה קישקושים?

מה ממה שאמרתי לא נכון? וזה לא סגנון דני כפי שאתה מעיד על עצמך שהינך
בכלל להתבטא כך טיפולי שיניים מסובסבדים בחלקם חינם לגמרי לא היה אף פעם. משקפיים פשוטים או בעיות ראיה מינוריות לא עולה אבל משקפיים לראיה בי פוקלית או אניסטגמוס עולה גם עולה והרבה. ואם האחים שלך דנים אז בודאי שהם קבלו מלגת קיום וזה מה שאמרתי. אנחנו לא יודעים אם השואלת המקורית היא ממוצא דני או סתם אירופאי אחר ויש הבדלים. גם אם רק הבן זוג הוא דני והם מיו כל חייהם בישראל תהיה בעיה באישור שהיה . זה לא פשוט .

PonPon82

New member
forglemmigej - שאלה לי אליך...

למה התכוונת שגם אם אנחנו ממוצא דני או סתם אירופאי וכל חיינו היינו בישראל תהיה בעיה עם השהייה?? מילא תהיה בעיה עם הזכויות הסויצאליות של הלימודים וכל זה, אבל בעיות עם השהייה?? בעלי מקבל אזרחות פולנית בקרוב והבנו שזה מקנה לנו זכויות שהייה בכל מדינות האיחוד. אנחנו רוצים כנראה לעבור לדנמרק, בעלי רוצה לפתוח שם קליניקה. מה, תהיה בעיה עם השהייה? אנא, ענה רק אם לפי מה שאתה באמת יודע... בכל מקרה אלך לבדוק את זה בשגרירות. תודה.

אני באמת ממליץ.

שגרירות דנמרק ברחוב ברקוביץ` 4 בת``א מאוד מאוד אדיבים (כיאה לדנים...) ויספקו לך את כל התשובות. לי נראה שעם השהיה באמת לא תהיה לכם בעיה- כמו בשאר מדינות האיחוד, אבל בכלל לא בטוח כי הם החמירו לאחרונה מאוד את מדיניות ההגירה (בעקבות ריבוי המוסלמים שם), אבל מה שכן יהיה לכם די קשה בלי ידיעת השפה הדנית (וזה למרות שאפי` ההומלסים שם יודעים אנגלית) וגם רוב השירותים הסוציאלים מיועדים לדנים או לכל הפחות ניתנים לסקנדינבים. בהצלחה.

Nobilis

New member
תשובות

א) בעל אזרחות אירופית (שאיננה אזרחות דנית) יכול לשהות בדנמרק ביחד עם בן זוגו הלא אירופי ללא בעיות מיוחדות. יש בירוקרטיה כמובן (רישום ברשויות המקומיות, וכו'). בדקו בשגרירות מראש האם בן הזוג צריך לבקש אשרת בן זוג עוד בארץ, או שמספיק שיגיע כתייר לדנמרק וירשם שם. ב) עד לשנת 2011 יתכנו הגבלות על זכותם של אזרחים פולניים לעבוד בפולין כשכירים מתוקף היותם אזרחים אירופיים. אם זה הכיוון של בעלך, בדקו זאת מול השגרירות. כל הפרטים, אגב, נמצאים כאן: http://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/eu_and_nordic_citizens/eu_eea_citizens.htm בהצלחה.

Nobilis

New member
אגב...

ההסבר המפורט בנוגע לזכויות של אזרחים ממדינות האיחוד החדשות (לרבות פולנים) נמצא כאן: http://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/eu_and_nordic_citizens/citizens_of_new_eu_member_states/citizens_of_new_eu_member_states.htm אני ממליץ לקרוא את שני הקישורים. הם מפורטים, ומכילים את כל המידע. אם תהיינה שאלות לאחר מכן, אנחנו כאן

forglemmigej

New member
אם בעלך רופא

אין שום בעיית שהיה כי יש מחסור עצום ברופאים ואחיות . לפתוח קליניקה עצמאית זו תעוזה לא קטנה לדעתי ועדיף להשתפשף קצת בשיטה פה לפני שהולכים לפתוח לבד. כדאי מאד לדעת את השפה ורוב האנשים שהולכים לרופא מעדיפים לדעת את שפת האם מאשר שפה שניה. לגבי הגירה של בני זוג שאחד מהם דני והשני לא הרשויות עושות בעיות לזה שאינו דני אבל זו אינה הבעיה שלכם עד כמה שהבנתי. למיטב ידיעתי כל תושבי המדינות החדשות צריכות להביא קונטרקט ממעביד מקומי של לא פחות מ30000 קרונה לחודש לפני שיקבלו אישור שהיה . אי אפשר סתם לבוא להרשם בקומיון ולקבל Cpr שזה מקביל מספר זהות בארץ ואז הכלח רץ חלק. לדעתי עדיף להתקבל לעבוד בבית חולים כרופא ולאחר מכן לפתוח קליניקה פרטית. בתור רופא הכניסה היא הרבה יותר חלקה מאשר סתם אדם ממוצא פולני שמחפש עבודה.

Nobilis

New member
כאמור...

כל המידע בקישורים בהודעות שלי למעלה. הממשלה שלכם די מסודרת

למעלה