מישהו עדיין זוכר

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

redredole

New member
כאיש חיל האויר

בעת שרותי בסדיר וגם במילואים, הייתי בין אלה שקלטו את מטוסי המירז´ הצרפתי או בשמו העברי שחק. בתמונה אחד המטוסים הראשונים שהגיעו. (אני אחד האנשים בתמונה).

טרה10

New member
מה שאני זוכר..זה סרט- שראיתי היום

ולא היו בכלל הליקופטרים. גם בשאר ישוב..כבר אין. ובשנה שעברה היינו בשאר ישוב בנופש בצימר אצל משפחה- ממש מומלץ- ויש להם על שפת החצבני אתר זכרון ל-73..שנפלו עם שני ההליקופטרים..אם כי השני נפל בדפנה. זה היה בקשר להליקפוטרים--אבל אני הרי תמיד מקושר ומפליג..אז בקשר לסרט.. הנושא: הארם הניאנדרטלי. אז ככה, מתברר שהניאנדרטלים שהם אחד ממיני האדם הקדמון ואנחנו..שאת זה אני ממש זוכר..נפגשנו גם במערת כבארה וגם במערת היונים..בגליל. וזה אמרו ארכיאולוגים מהרווארד, ומטנסי..כמו אלה שהשארנו בראש פינה לפני 5000 שנה.[?] והם לא ממש תמימי דעים- אם אנחנו וההם זה אותו דבר, אם התערבבנו או שבכלל אכלנו אותם...כי לנו היה נשק יותר מתוחכם. כל זה היה לפני איזה 300 אלף שנה..נמשך 200 אלף שנה. ואנחנו ´נמשכים´ רק 100 אלף..! זהו.! נ.ב. ויש ספר חדש של מאיר שליו, שוב על העמק שלנו..ועל נהלל.! והשם שלו..על הרווח שבגולגולת שנסגר אחרי שנה..אבל אצל ההוא לא.!

magy

New member
אני עם לטרון של רם אורן.....

פשטני אבל מעביר את כל הפשלות שנעשו אז....בארבעים ושמונה....... קשה לקרוא כמה זולים היו חיי אדם...... כמה גרועים היו התנאים........גם בשטח וגם מבחינת ציוד. וכמה קשה היתה המלחמה.....שאילו חשבו עליה היום....... מי היה נותן לה סיכוי.......או לנו....שננצח.........בה...... תוך כדי קריאה, אני המומה שבכלל הצלחנו לנצח.......... ספר קשה לעיכול............לא מבחינת רמתו......... מבחינת האבסורד...........

טרה10

New member
אנחנו ניצחנו..? ומה זה עכשיו..אם לא

המשך המלחמה ההיא..שבה עברו-גורשו-ברחו[מחק את המיותר]700 אלף..!? ויש עכשיו היסטוריונים- שבכלל טוענים- שבכל קרב לצ.ה.ל היתה עדיפות מספריח. שהערבים בכלל לא היה להם צבא. ועוד כל מיני סיפורים איך ניצחנו במלחמה למרות שנהרגו יותר -מ-6000 כאחוז אחד מהישוב..את זה משמיטים כי לא מתאים להם.! יש אחד שגם לא יודע ממה השתחררנו- במלחמת השחרור..ואולי תכתבי לו- מה היה בלטרון עם הירדנים, ושהצבא המצרי גם היה די קרוב לשם-ולא בא לאכול המבורגר ב´מקדונלד´ ב´עד הלום´ או ברמת רחל.! ושבשער הגיא- לא היה מעבר..כי לטרון עדיין לא היתה בידי רם אורן..סליחה בידי הלגיון. בקיצור תנעם לך הקריאה-!

יש את הספר של חיל האוויר...

..."ספר המטוסים"...שם נמצאת כל האינפורמציה, כמובן שלי יש את הגרסה של שנות ה80 המאוחרות תחילת ה 90, ככה שהחדשים לא שם...בטח הספר מתעדכן מדי פעם... וכמובן שאלת הטריוויה: "מי הגה את רעיון המסוק הראשון?"...

B T1

New member
רעיון המסוק הראשון

הוא של לאונרדו דה וינצ´י. תיאורתי בלבד, כי מעולם לא בוצע, אבל הסקיצות מאוד משכנעות.

נכון, BT1 ולכן גם מצרף...את התמונות

...הינה מר´ ליאונרדו דה וינצ´י...צייר, פסל, פילוסוף, מדען, הוגה דעות...והוא היה גם דיסלקטי...הוא כתב מהסוף להתחלה ע"י שימוש במראה ובכך יכולו להבין את כתיבתו האנשים הרגילים... לא להאמין שאדם כזה היה קיים...

והינה סקיצת המסוק שלו...

...הוא היה עסוק בין היתר בפתרון תעופה ע"י כוח האדם(כי זה מה שהיה זמין)...תצפיותיו ורישומיו לגבי מעוף הציפורים פשוט מדהימים... הרעיון של המסוק היה על בסיס "בורג" המתברג לתוך האוויר...מעניין, מסוק מודרני עובד דומה...

למעלה