מישהו ניסה OVERCLOCKING ל-PPC?

AYELET1

New member
מישהו ניסה OVERCLOCKING ל-PPC?

חי? שורד? נהרס (חו"ח
)

../images/Emo18.gif

לפי הידוע לי, OC מבטל אחריות (גם מורחבת) של HP. לא ניסתי, חבר שלי שרף ככה 5550.... (אבל הוא טמבל, הוא הגזים עם זה) יש תוכנות שעושות את זה מסודר, אאל"ט קוקי עשה את זה לדל...

mikeoreli

New member
זה לא OVERCLOCKING

Over Clockig זה כאשר מתעסקים עם חומרת המכשיר דהיינו משחקים עם ג'אמרפים והלחמות.. קוקי עשה מה שכל אחד אחר שיש לו מעבד של אינטל ממשפחת הXSCALE יכול לעשות. זאת משום שהXSCALE מאפשר גמישות בשינוי המהירות שנעשה על ידי תוכנה.

2cookie

New member
אתה בטוח שזה מה ששרף את המכשיר?

ובאיזו תוכנה הוא השתמש? בכל מקרה, אני מאיץ את הX30 שלי מ312 ל520 מגה הרץ, וזו לא ממש האצה כי אינטל משווקת את הPXA270 בגרסת 520... לכן יכול מאד להיות שמגבלת המעבד ל312 מגה הרץ היא עניין שבתוכנה, למעשה זה מה שההגיון אומר. בכל מקרה- אני בספק אם HP\DELL מסוגלים לראות שהאצת את המעבד שלך.

2cookie

New member
כנראה שזה לא נכון, זו הפעם הראשונה

שאני שומע על מכשיר שנשרף מהאצה... אם דבר כזה היה קורה הפצת התוכנה היתה מופסקת.

mikeoreli

New member
שוב - זה לא OverClocking

כל מה שהתוכנה הזו עושה הוא לתת למעבד פקודה לעבוד במהירות יותר גבוהה שהוא מסוגל לעבוד בה גם כך. מעבדי הXSCALE מסוגלים לרוץ במהירויות משתנות וזאת על מנת לחסוך בסוללה. במחשבי PC רגילים, מייצרים מעבד כשהמטרה היא להגיע למהירות מסויימת, אך ישנם בעיות שמונעות מחלק מהמעבדים לרוץ במהירויות לשהן הוא תוכנן. לכן לדוגמא מעבדי ה700 מה"ץ היו למעשה נפלים של מעבדי ה800 מה"ץ. למעשה כך זה ברוב המהירות המוזרות למינהם. המעבד תוכנן למהירות מסויימת אך בגלל שיש נפלים ועדיין רוצים להרוויח אז מוכרים את המעבד במהירות יותר נמוכה. אז, באים אלו שרוצים לעשות OverClocking, מוסיפים מערכות קירור (שעולות כמו מעבד תקין) ומג'אמרפים ועושים הלחמות במקומות מסויימים כדי להפסיק את הנעילה של המהירות ולמעשה לפתוח למהירות היותר גבוהה שלשמה נועד המעבד. שוב - במעבדי XSCALE המהירות ניתנת לשינוי ברמת התוכנה ונועדה לא משום המגבלות של המעבד אלא משום הגבלות הסוללה ותמחור המכשיר.

2cookie

New member
אם כבר קירור

כשאני גולש באמצעות הWIFI חלק מסויים במכשיר ששם כנראה ממוקמים הרכיבים האלו מתחמם מאד, לאחר שעה בערך זה מתחיל להיות די מפחיד. האם בעוד מכשירים יש תופעה דומה?

mikeoreli

New member
שתי אפשרויות

1. חום זה תוצר לוואי משימוש בקרינת RF (כמו WIFI, BT, סלולאר ועוד)ולאחר שעה של עבודה החום מורגש מאוד. 2. תקלה במכשיר.

shed

New member
--->

החום במקרה הזה לא נובע מקרינת RF שכן אין לה מספיק עוצמה כדי לחמם משהו, אלא מפעולת מגבר הספק אשר פולט חום (בדיוק כמו שנאי). עוצמת החום הנפלטת תלויה במגבר עצמו, ובמוד הפעולה. באופן טבעי מגבר של 4 וואט יפלוט יותר חום ממגבר של וואט אחד (ב-PDA למיניהם המגבר מתקרב ל-0.1W מלמטה). בדרך כלל דואגים למקם את מעגל ההגברה במקום בעל פיזור חום גבוה. לעיתים יש גם שימוש בספוג מוליך חום על מנת לתעל את החום הזה אל מחוץ למכשיר או אפילו בצלעות קירור. ב-TC (כן, פתחתי אותו
) מעגל ה-RF ממוקם על מן "מרפסת" ויושב מעל הלוח הראשי. כך יש לו זרימת אוויר גם מלמעלה וגם מלמטה. הרגשת התחממות בעת שימוש רב ב-wifi היא טבעית. יחד עם זאת המכשיר לא אמור להתחמם לרמה שבה אתה לא יכול להחזיק אותו ביד למשך דקה לפחות רצוף.

shed

New member
זה בדיוק overclocking

גם ב-PC וגם בפאלם ניתן לשנות את מהירות עבודת ה-BUS. בחלק מהמקרים זה דורש ג'ימפור ידני בחלק מהמקרים (יותר נכון ברוב הבורדים כיום) ניתן לשנות מהירות BUS גם ב-PC על ידי פקודת תוכנה. אין הבדל איך משנים את מהירות ה-BUS (הלחמות, ג'ימפור או פשוט קינפוג תוכנתי) העקרון נשאר אותו דבר: המעבד רץ בתדר שעון גבוה יותר מזה שיצא מהמפעל. בעולם הפנטיומים למעבד יש גם מכפיל משתנה, שגם איתו ניתן לשחק. אנחנו לא נכנס לזה כאן. במעבדי xscale מהירות השעון ניתנת לקינפוג תוכנתי על מנת לאפשר underclocking - כלומר: הורדת תדר שעון כדי לחסוך בחיי סוללה כאשר לא צריכים ביצועים מכסימליים. כך למשל סוני הוציאה את lightspeed שנותנת ליוזר אפשרות לקבוע רמות הפעלה שונות לתוכנות שונות על המכשיר (ואז word יפעל בביצועים מכסימליים, אבל הלאונצ'ר יעבוד במהירות נמוכה יותר). כאשר מריצים מעבד במהירות גבוהה יותר מזו שהיצרן כיוון אליה למעשה גורמים להתחממות יתר אשר לא בטוח שהמעבד והלוח תוכננו לעמוד בה. האפקט המיידי הוא חימום, וקיצור אורך חיי מעבד (בסדר גודל של מ-150 שנה ל-100 שנה בערך).

2cookie

New member
באשר להתחממות

באיזור המעבד על הלוח אני אף פעם לא מרגיש חום יוצא דופן, הWIFI מתחמם הרבה יותר וגם טעינה דרך החשמל (שמסתבר שההתחממות במקרה הזה טיפוסית לX30)

shed

New member
--->

לא תמיד תוכל להרגיש בהבדלי טמפ' על המעבד. אני מניח שלא ממש פתחת את הדל ובדקת. בכל מקרה - כל מעבד שמכבד את עצמו (ולא בדקתי את הספקים של המעבדים הנ"ל לעומק) יודע לעצור את עבודתו כאשר הוא מגיע לטמפ' קריטית. בכלל: טמפ' לא פוגעת בסיליקון, היא פוגעת בהלחמות ובמארז של המעבד.

2cookie

New member
במכשיר בעובי סנטימטר שמרגישים

בו כל שינוי טמפרטורה?! לא נראה לי שאם המעבד היה מתחמם לא הייתי מרגיש.

AYELET1

New member
תודה לכל מי שהתייחס ../images/Emo140.gif

הכוונה להשתמש באותה תוכנה שקוקי ידידנו משתמש בה ניתן להאיץ ל-472 ול-530 אם מאיצים ל-530 , יוצאת הודעה המודיעה שלא מומלץ להאיץ מעבר ל-500 בינתיים אני אשאר עם 472 וגם זה קצת גורם לי חשש
אבל מצד שני רוב היום אני עם פראלם
והוא זריז כשד ולא זקוק לשום האצה (אני רצינית לגמרי!!!)

AYELET1

New member
מספיק בהחלט ../images/Emo3.gif

הפוקט מטריף עלי את דעתי עד שהוא זז...

shed

New member
רק 270?

למה שלא נשים איזה לוח עם 8 מעבדים מקבילים כדי שנוכל לפתוח איזה PDF מסכן בלי לחכות לשעון חול...

למעלה