חיובי ביותר
כשהייתי ילד ההורים שלי החליפו פעם אחת עם משפחה בהולנד.
עכשיו, כמבוגר, החלפנו בפעם הראשונה ב-2008, בארץ (פרדס חנה) לא דרך אתר החלפות אלא עם מישהי שהכרתי בפורומים של תפוז ולמטייל.
בשנה שאחרי, נרשמנו לשני אתרים,
www.homeexchange.com ו-
www.intervac.com ומאז החלפנו פעם אחת כל שנה. דרום ספרד, דרום צרפת, סרדיניה, ישראל (מבשרת), דרום מערב אירלנד (אני גר בדבלין).
לגבי השנה, אנחנו מתפצלים. אני נוסע עם הבת הגדולה שלי לארץ, והיות ואנחנו רק שניים נוכל לישון אצל אמא שלי, אחי וקרובי משפחה אחרים. אשתי נוסעת עם הבת הקטנה לצרפת כי הבת הקטנה לומדת בבית ספר צרפתי ושולטת בצרפתית ואנחנו רוצים שהיא תשתתף בקייטנה בצרפת. כבר סגרנו החלפה ל-10 ימים עם משפחה ב-Tours והם מחפשים קייטנות בשבילנו כעת.
אנחנו מאוד נהנים מהסידור הזה. אפשר גם להחליף מכוניות ואז אין צורך לשכור. במיוחד בתוך אירופה הדבר משתלם במיוחד כי הטיסות מאוד זולות ורוב ההוצאה בחופשה היא על לינה. ההחלפות האלה נסגרות הרבה זמן מראש ומסגירת העניין עד לנסיעה עצמה שומרים על קשר עם המשפחה באימייל ומחליפים הרבה מאוד מידע, ומכירים אחד את השני. אפשר גם לארגן כך שנפגשים, או בתחילת החופשה או בסוף. אנחנו נסענו לסרדיניה לשבועיים אבל המשפחה משם באה לאירלנד לשלושה שבועות. ביום שאנחנו חזרנו הם יצאו לסיור ברחבי אירלנד, ויום לפני הטיסה שלהם הביתה הם חזרו לדבלין, ישנו אצלנו לילה ולמחרת (הטיסה שלהם היתה בערב) הלכנו לטייל ביחד.
היתרון הרציני בזה, מעבר לחסכון הכספי, הוא שגרים בבית אמיתי של מישהו מקומי, ולא באיזה גטו של תיירים.
החסרון הוא שצריך להשאיר בית מסודר פחות או יותר. הבית לא חייב להראות כמו חדר במלון אבל מסודר במידה, אם כי כשנסענו לצרפת הבית היה נראה כאילו הם ארזו את המזוודות שלהם והלכו, והשאירו את כל הפיצ'יפקעס שלהם בכל מקום. לא נורא. צריך לפנות קצת מקום במגירות/ארונות לבגדים שלהם, אבל זהו בערך.
יש אנשים שמיד מתלהבים מהרעיון, ויש כאלה שלא מוכנים בכלל לחשוב על זה "מה? שמישהו יסתכל לי בתוך הארונות?". אבל לנו לא מפריע. מה הם כבר ייראו שם?
המלצה אחת: יש אתרים בתשלום, ויש אתרים חינמיים. (שני האתרים "שלנו" הם בתשלום, כ-$100 לשנה). אני הייתי ממליץ להרשם אך ורק לאתרים שהם בתשלום כי אז יודעים שכל אחד שם שילם את ה-$100 שלו, וזה אומר שכולם רציניים.
עוד דבר, בתוך המדינה שבה את גרה לא שווה להחליף בתים (את זה גילינו בשנה שעברה) כי לא שווה את כל הטרחה של לסדר וכו'. עם הכסף שחסכנו על טיסות יכולנו בקלות לשכור בית איפה שהוא.
השיטה עובדת כי אנשים שמוכנים לתת לזרים להכנס לבית שלהם הם לא אנשים שיהרסו את הבית של מישהו אחר. כשחזרנו הבית תמיד הבריק.