מישהו מקשיב לנו

מישהו מקשיב לנו

לכל אלה אשר כתבו והגיבו לגבי הנושא "ריבוי ריקודים" ורפרטואר מגוון בהרקדות - ישן וגם חדש. אז לידיעתכם, ביום שני בחוג של יענקלה זיו בהדר יוסף, המרקיד לא לימד ריקוד, וגם הרפרטואר היה קצת שונה כלומר יותר ישן מחדש. אתמול, יום שלישי, בחוג בלב הפארק של אבי פרץ - לא למדנו ריקוד חדש ורפרטואר הריקודים היה מגוון יותר. אבי אף הודיע לרוקדים "קצת נוסטלגיה". ברצוני להודות לכל אותם מדריכים, שככל הנראה עוקבים אחר הפורום הזה, אמנם לא מגיבים, אבל לוקחים לתשומת לבם הערות והארות. מדריכים יקרים: אתם אלה שמכתיבים לנו הרוקדים את הקצב. אז עשו טובה: אנחנו לא ממהרים. המשיכו כך.

בואו נבדוק...

אכן גם אני התרשמתי שרבים האנשים שקוראים ומתעניינים בפורום ואם כך באמת אפשר לנצל אותו ולהפיק תוצאות. למשל, הייתי מציעה להעביר הסכמה לגבי ריקוד ישן שמחזירים לחוגים במקביל בכל הארץ. אם כולם יחזירו את אותו ריקוד בודאי שכולם יהיו מרוצים. אני למשל מציעה להתחיל עם הריקוד האולטימאטיבי :"שדמתי". ריקוד מדהים. אולי ילמד את הרוקדים החדשים להחזיק ידיים במעגל ולהרגיש את אותו "יחד" שכל כך היה פעם וכל כך חסר היום. יחד עם חברים. יחד בארץ הזו. מה דעתכם מרקידים הקוראים את ההודעה הזו: למדו את "שדמתי" ! עם כל הנשמה! ... ואחר כך גם את "רוח ים והוד גלים...."

kashke

New member
../images/Emo45.gif לגבי אחיזת ידים - כדאי שהמרקיד

יעיר מספר פעמים... אך אל נשכח כי חלק ניכר מהריקודים בשנים האחרונות חוברו והועברו בחוגים ללא ציון שיש לאחוז ידים ונראה לי ממה שראיתי, שאי אפשר לאחוז ידים בריקודי המעגל. שדמתי-ריקוד נהדר!!!

שדמתי בכפר מסריק

ריקוד שרוקדים לעיתים קרובות בהרקדה בקיבוץ כפר מסריק אצל אבי אמסלם, וכמובן תוך אחיזת ידיים. ובכלל - כאשר נרקדים ריקודים השייכים לכותרת של "ריקודי נוסטלגיה" הם נרקדים באוירה נוסטלגית נעימה, אחיזת ידיים (בדר"כ, ובין הרוקדים ה"ותיקים"), ודיוק מירבי.

silvey

New member
ריקודי נוסטלגיה-אני בעד, אבל....

יש לי בעיה עם זה שמתחילים לרקוד ריקוד ישן ומי שיודע רוקד ומי שלא, עומד בצד ומתרגז...וכועס...על זה שהמדריכים בכלל לא מתחשבים ב"לא יודעים" ואפילו לא מנסים ללמד תוך כדי או להדריך את הצעדים. אפשר להכניס את הריקודים הישנים והיפים תוך כדי ההרקדה על ידי לימוד קצר או הדרכה תוך כדי ריקוד אם הוא קל וקליט, וכך יגדל מאגר הריקודים בארכיב הזכרון של הרוקדים. מה דעתכם?

למעלה