מישהו מפתח ל ANDROID?

מתכNET

New member
האם OPENGL ES זו הדרך המקובלת

לפתח משחקים עבור ANDROID ו IPHONE?

De-Panther

New member
אין לי ניסיון בפיתוח משחקים למובייל, הדברים..

שאני יודע זה מחברים שכן מפתחים למובייל. אבל זה לא ממקור ראשון, אז תבדוק גם בעצמך או שתחכה לתגובות של אחרים. opengl es, זו בסופו של דבר ספריה שאתה משתמש בה לגישה ליכולות גרפיות של המכשיר. בדומה לOpenGL או DirectX במחשב רגיל. אתה יכול להשתמש בזה לפיתוח משחקים, ואתה יכול להשתמש בספריות יעודיות לפיתוח משחקים. העניין הוא שזה אחראי על הצד הגרפי בלבד. כך שאם אתה רוצה משחק פיזיקלי, תהיה צריך לבנות או להשתמש בספריות גרפיות אחרות יחד עם זה. אם אתה רוצה לפתח משחקים, יש כלים שהייעוד שלהם הוא פיתוח משחקים, ובכך הם חוסכים לך זמן עבודה(פקודות פשוטות יותר כדי לצייר דברים על המסך, ספריות פיזיקליות, טעינת תמונות ומודלים בצורה קלה יותר, אפשרויות רשת, וכו') לא יודע מה יש לאנדרואיד(מעבר ליוניטי), אבל לאייפון למשל יש את: http://www.cocos2d-iphone.org/ שהרבה משתמשים בו לפיתוח משחקים http://unity3d.com/ שגם מאפשר פיתוח לאנדרואיד אבל בסופו של דבר תלוי איזה משחק אתה רוצה לפתח, לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות שלו. ואם אתה רוצה לפתח תוכנות\אפליקציות באופן כללי, לא בטוח שכלים לפיתוח משחקים יתאימו לך.

מתכNET

New member
תודה נראה לי ש COCOS2D משתמש ב OPENGL

ES אני פשוט מכיר OPEN GL ורציתי לדעת אם להשקיע גם ב OPEN GL ES ונראה לי שזה הכיוון שלי תוגה

De-Panther

New member
גם יוניטי. אבל אם תסביר מה אתה רוצה לעשות, אז

אנשים יוכלו לכוון אותך יותר. בסופו של דבר, אם אתה עובד עם OPENGL, אתה בטח יודע שאתה צריך לכתוב בעצמך(או לקחת ממקומות אחרים), ספריות לטעינת מודלים, שיידרים, ספריות UI, וכו'. כלים כמו קוקוס ויוניטי נותנים לך את הדברים האלה ובכך חוסכים זמן עבודה.

מתכNET

New member
אני רוצה להתחיל ברמה הנמוכה אחרי זה אני כבר

אבחר את הספריה.

erezor

New member
corona

במילה אחת - סוף הדרך. משתמשים בסקריפטינג ב-LUA, שהיא שפה קלילה ביותר. אני השתלטתי על הסיפור ברמה שכבר יכולתי לכתוב אפליקציה עם כפתורים, אנימציות וגרפיקה תוך כמה שעות ספורות. היתרון הגדול שלה הוא שניתן לייצא ממנה גם לאנדרואיד וגם לאייפון, והכל בדו-מימד הישן והטוב.

למעלה