מישהו ממשתמשי 717

enoeht

New member
מישהו ממשתמשי 717

יוכל אולי להגיד לי אם יש הבדל בין איכות סטנדרט לFINE ? מתי כן אוכל להרגיש בהבדל אם קיים ? תודה !

כדי להקפיץ הודעה

חייבים לרשום משהו בתוכן ושההודעה תהיה ארוכה מ-10 תוים

ted

New member
אין הבדל עד להגדלות ענק. אפשר

להישאר בסטנדרט. FINE זה בזבוז מקום. הגדלתי פוטרים מסטנדרט ויצאו מצויינים.

יש איזהשהו "ניסוי מעבדה" שאתה מכיר

למדידת הבדלי איכות בין דחיסות שונות? גם בקנון אני לא מוצא הבדלים - וההבדל בין 2 הדחיסות הוא פי 2 מקום.

ted

New member
אני עושה CROP לחלק קטן מתמונה

משהו כמו 20% בשטח, מגדיל ל A4, ומדפיס בבית ברזולוציה מירבית על נייר איכותי בגודל A4. משווה את שתי התמונות עם לופה. כאן לא מצאתי הבדל ששווה טירחה. ב CP990 למשל ראיתי הבדל ברור בגודל הזה.

כאן=בD100?

עכשיו כשאני חושב על זה, אני זוכר שמצאתי הבדל בתמונות חשוכות. כשמבהירים תמונה במחשב, אז הפרטים שמתגלים בחלקים החשוכים הם טובים יותר בתמונות הפחות דחוסות.

ted

New member
דובר על ה 717. גם ב D100

ההבדלים לא גדולים, ואת המבחן הזה היא עוברת בקלות. ה CP4500 גבולית במבחן, כלומר, אם ארצה ממנה פוסטר איכותי אצטרך לצלם בדחיסה קטנה יותר. קטע ההבהרה במצלמה דיגיטלית לא שייך כאן וקשור לטווח הדינמי המעולה שיש לדיגיטליות בחלק האפל של התמונה (הצד האפל של הירח...מי זוכר?) שעולה בכמה סטופים על זה של הפילם. בחלק הבהיר של התמונה לפילם יש יתרון קל, אלא אם כן צילמנו ב RAW, ואז גם היתרון הזה מתאייד.

ת ו מ ס1

New member
מעניין ביותר

אני מצלם ב 10D במצב ה"רגיל" אך כל ידידי כמו דוב ושלמה ואחרים כולם מצלמים ב "Fine", וגודל ה Jpeg הוא פי שניים יותר גדול. האם האמת אני מפסיד משהו ? (ברור שאני מרויח פי שניים תמונות בכרטיס זהה). תומס

ilan_k

New member
בRAW אפשר "לשחק" עם החשיפה...

גם אחרי הצילום - ברמת סטופים - בTIFF רק ברמה מוגבלת של פוטושופ .

Odri

New member
מה זאת אומרת ברמת סטופים?

איפה הסטופים האלה נמצאים עם לא על הפוטושופ???

ilan_k

New member
למיטב ידיעתי...

את יכולה לשנות עד גבול מסויים חשיפות כאילו נתת פיצויי חשיפה... אם התמונה קצת באנדר את יכולה לשפר אותה וכנ"ל לגבי האובר. הקובץ מכיל פשוט יותר חומר גולמי מאשר JPEG ו-TIFF לדוגמא.

Odri

New member
כנראה שלא רק מלצריות הן לא מספיק

חכמות, או במלים אחרות - פשוט אין לי מושג למה אתה מתכוון ואיפה אני יכולה לשנות את הסטופים אחרי הצילום אם לא בפוטושופ ודומיו, ואם כן, אני חוזרת לשאלת המקור מה בעצם ההבדל בין ה-ROW ל-TIFF

למעלה