מישהו מכיר?

ToMeTiN

New member
מישהו מכיר?

מסתבר שמיקי גבריאלוב גם הלחין את "למי שאינו מאמין" השיר מופיע בדיסק שלו "לא זכיתי באור מן ההפקר" (1997) מישהו שמע על או את הביצוע הזה?

יאפ ../images/Emo9.gif

אני זוכרת שהרצתי חיפוש בשירונט על השיר הזה כי הייתי צריכה את המילים לפני משהו כמו שנה, ומצאתי שיש שתי גירסאות... הייתי קצת בהלם, אבל לא משנה, ורציתי לברר את זה לעומק, אבל עם הזמן (כנראה מההלם
) שכחתי מזה... אז לא, לא שמעתי, אבל האמת? אני גם לא ממש רוצה לשמוע. כמו שהגירסה של חמי רודנר ל"הרגע שלפני" (שנקראת "שוב לא יהיה לי רגע") כמעט הרסה לי את "הרגע שלפני" של יהודית (למרות שהיה לה קשה מאוד כי זה אחד השירים ה-כ-י מדהימים שקיימים בעולם, לא משנה אם הוא של יהודית או לא, הוא פשוט מושלם מכל הבחינות...), אני לא רוצה שמיקי גבריאלוב (שדוגרי אני לא ממש אוהבת אותו) יהרוס לי את השיר הזה שהוא גם אחד המדהימים שיש... הוא ללא ספק אחד מהשירים שנכנסים לציטוטים המועדפים, שלא לדבר על זה שהמשפט "איך אתעורר משנתי ואין בליבי אמונה" היה הדבר הראשון שהייתי רואה כל בוקר כשהייתי פותחת את העיניים, רק כדי שיהיה לי בוקר טוב
.

ToMeTiN

New member
חחח

מסכימה איתך לגמרי גם אמי לא נמנית בעדת חובבי מיקי גבריאלוב אבל חשבתי אולי יהיה פה מישהו כזה... ואין ספק ש"הרגע שלפני" של יהודית הרבה יותר הכל (ניסוח לא משהו, אבל זאת האמת) טומע?! משעשע:)

אין לי כוח לכתוב טומטין..

עד שאני אכתוב את זה, תפרוץ האינקוויזיציה הספרדית... (מונטי פייטון.. לא משנה) טומע זה קיצור נחמד ולא מזיק
ואני חושבת ש"הרגע שלפני" של יהודית זה אחד הדברים שנתן הכי הרבה אנרגיות לגעגוע... למרות שאני חולה חולה חולה חולה חולה חולה חולה על "נמש על השמש" גם כן (ומשום מה יש לי הרגשה שאני היחידה, אבל ממש לא אכפת לי. זה שיר אדיר)

ToMeTiN

New member
קוקושקההההה!

אכן, לא מזיק:) בקשר ל"געגוע" בהתחלה לא ממש אהבתי את האלבום אבל עם השנים מצאתי את את השירים שלו מחדש והתמכרתי גם אליהם:) עדיין לא ממש מחבבת את שיר הנושא.. (לא לסקול אותי בבקשה)

חחח

האלבום עצמו הוא אחד הדברים הנהדרים... חצי מהאלבום את שומעת את הגיטרה של רן שם-טוב, ויודעת שיהיה טוב
אחד האלבומים לדעתי דווקא היותר מושקעים... משלב את יהודית הטובה לדורותיה : גם שיר שלה, גם שירי משוררים, גם שירי פחות משוררים, גם עיצוב עטיפה מגניב, גם אילן מוכיח, ומה שבהחלט עושה את האלבום הזה לנפלא זה - יהודית בלי רררי"ש!
להגיד שזה אלבום רביצי רגיל? זה לא ממש אפשר לעשות. באלבום הזה יש סוג של רטרו לדיסקו, משהו שיכול להיחשב למגניב, אבל גם לקצת מוזר, כי כמו כמעט כל אלבום של יהודית שיוצא עם ליין מסויים, מדובר במשהו חדש ומרגש ולא במשהו שהיא עשתה בעבר (יהודית המגניבה והמתחדשת
) לכן לא תמיד ניתן לדעת איך יישמע לך קול מסויים על ז'אנר מסויים. האלבום הזה כולו התחדשות, ואני מתה עליו, והאמת שהוא אחד הראשונים שקניתי (אחרי הקלטת של "ומאוד"), וכל לילה כשאחותי הייתה בת 3 הייתי שרה לה לפני השינה את "בך לא נוגע". בקשר לשיר הנושא - גם לי יש קצת בעייה איתו. המילים מקסימות, הלחן מקסים, אבל הם לא משתלבים לי טוב ביחד. כאילו, במילים יש משהו חמוץ-מתוק כזה, והלחן כולו מרומם ומרים את השיר למעלה. דווקא בהופעות אני מאוד אוהבת את הביצוע שלו, יחד עם ה"שוב ושוב ושוב ושוב" והעינטוזים של יהודית עם הגיטרה (מה, זה אדיר!
) אבל משהו בשמיעה שלו בבית בשקט בסטריאו לא מסתדרת לי מי יודע מה טוב. בד"כ אני מעדיפה לפתוח את השמיעה שלו עם "הרגע שלפני", "אמבולנס" או "גלקסיה". אבל הנה, גם אני מודה

ToMeTiN

New member
אאוץ', פגעה בי אבן:)

רק להבהרה - אני אוהבת את הררריש של יהודית וממש עצוב לי שהיא ננטשה:( יש באלבום שני שירים שאני אוהבת אותם, אבל בעיבוד אחר "ברנדי וג'יטאן" מהפילהרמונית ו"סיפור מותם של עלמה ועלם" מ"עם הגב לים - שנה לזכרו של מאיר אריאל" (הייתי בהופעה הזאת!) בשירים האחרים לא שמעתי עיבוד אחר... אבל מה שיש טוב מאד:) "געגוע" בהחלט נשמע טוב יותר בהופעות

הממ...

"ברנדי וג'יטאן" הוא לא ממש אחד האהובים עליי, אבל כן, אני מעדיפה את הגירסה עם הפילהרמונית. ובקשר לסיפור מותם - ב-א-ר-ו-ר שזה מ"עם הגב לים" פי אלף יותר יפה... קודם כל - פסנתר (
) ויהודית לבד תמיד יוצא שילוב מנצח (ע"ע "כמו אל מים" ו"וידוי"), לא שיש לי בעייה שזה רק היא וגיטרה, אבל אני פשוט מטורפת על הצלילים של הפסנתר, אולי זו רק אני
. והוא כל כך יפה.. גם ההפסקה הקטנה שיש שם ב"כשפגעם ברק ויפלו אפיים" פשוט מרגש. אחח.. עשית לי חשק, הולכת לשמוע את זה עכשיו :)

../images/Emo10.gif

לא מוצאת את "עם הגב לים"... בעעעעעע. טוב, מילא עכשיו אני עושה סדר בדירה, אז אולי אני אמצא את זה...
מבאס.

ToMeTiN

New member
יופי...

עכשיו את עשית לי חשק לשמוע את השיר:) בהצלחה בסדר

למעלה