מישהו מכיר ?

Temporary2

New member
מישהו מכיר ?

כשביקרתי בשנגחאי נכנסתי ל-foreign languages bookstore כדי להצטייד בלונלי פלאנט החדש שהיה אז (= חודש יוני שעבר) ממש טרי על המדף. בזמן שהסתובבתי בחנות הציעו לי איזושהי תוכנה ללימוד סינית, שנראתה לי מרשימה למדי (ע"פ המפרט בלבד). אני זוכר שלושה דברים: התוכנה כללה אנימציות של חתך חלל הפה (פרופיל - רואים את תנועות הלשון, החיך וכו'), וניתוח דיבור של התלמיד, ועלתה 100 US$. בזמנו לא ממש התלהבתי לסחוב את הקופסא איתי כי היתה לי עוד דרך ארוכה, אז חשבתי שאם אני ארצה אני אקנה אותה בביג'ין לפני חזרתי ארצה. מה שכמובן לא קרה... עכשיו אני מתחרט. חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי תוכנה שנקראת "Interactive Chinese" (ראו בלינק המצורף). נראה לי שמדובר באותה התוכנה. הבעיה : המחיר באינטרנט 300$... מישהו מכיר ? מישהו שמע ביקורות ? למישהו יש המלצה על תוכנה אחרת ללימוד ? - אני רוצה ללמוד כרגע בשביל הכיף, וכהכנה לטיול נוסף בסין בקיץ 2007. אולי בעתיד אני אחפש מורה\קורס, אבל כרגע לימוד עצמי מתאים לי יותר.

Temporary2

New member
??? - התבלבלת, נראה לי...

לצערי, סיימתי את הטיול מזמן, בספטמבר האחרון...

ואללה? גם אני...

משום מה הייתי בטוחה שאתה מטייל שם עכשיו.. איפה טיילת וכמה זמן?

Temporary2

New member
פירטתי את זה כבר בפורום תרמילאים

בזמנו, אבל אם את רוצה עוד פעם אז: טיילתי בסין 4 חודשים (טוב, טכנית 4.5 אבל קפצתי לאנגליה לשבועיים תוך כדי), אפריל עד אמצע אוגוסט (2005). המסלול: Kunming + Shilin Lijiang Tiger L.G. (טרק 5 כוכבים...) Zhongdian Deqin + Mingyong Glacier Changcheng Litang Kangding MuGeTsu->Tagong (טרק רגלי) Leshan Emeishan Chengdu Chongqing->Wuhan (שייט) Yangshuo Hong Kong Wudanshan Shanghai Suzhuo Beijing Datong Wutaishan Xian Zhanjie Jiayuguan Dunhuang Turpan Urumqi + Tianchi Urumqi->Yinning->Kashgar (טיול ארוך באוטובוס...) Kashgar Karakul Southern Silk Road + Cross Takalamakan Hwy. כמובן שהיו כמה מקומות שביקרתי בהם יותר מפעם אחת בדרך. זה רק המניין של המקומות שיצא לי להסתובב בהם קצת. ואם כבר שאלת, אז איפה את היית ? ולאן היית חוזרת ?

וואו איזה פירוט:)

אני הייתי בסין רק חודשיים וחצי (לצערי) מיולי ועד ספטמבר 2005 .התחלתי מבייג'ין-שיאן ואח"כ מחוזות גאנסו,סיצואן ויונאן ,עברתי ליאנגשו וסיימתי בהונג קונג. לאן הייתי חוזרת? שאלה קשה . לא יודעת אם הייתי חוזרת לאנשהוא. טיילתי במקומות מדהימים אבל אני חושבת שבטיול הבא הייתי מעדיפה לגלות מחוזות ומקומות אחרים שעוד לא הייתי בהם בסין. אם אתה ממש ממש מתעקש,אחד המקומות שהכי אהבתי היה דאוצ'נג.

SPnage

New member
וואו

עשית ממש את אותו המסלול שאני עשיתי. גם אני הייתי חודשיים וחצי, וגם בין יולי לספטמבר (2003). אם כי הייתי חודש שלם רק ביונאן

../images/Emo9.gif

כן, כבר הגעתי למסקנה שאנחנו מאוד דומים:) אגב, יצא לך לעשות את שינשבאנה? (האזור בדרום יונאן -אני אף פעם לא זוכרת את השם המדויק) זה אחד הדברים שאני מצטערת שלא היה לי זמן לעשות...

SPnage

New member
כן

אבל הייתי שם פחות משבוע. זה אחד המקומות שבכלל לא תכננתי להגיע אליהם, אבל עשיתי עסקה עם השותפה שלי לטיול שאני גורר אותה איתי לרוילי (במערב יונאן על הגבול עם בורמה) ואני אבוא איתה לטרק בשישוואנגבנה. בסוף שני המקומות האלה היו המקומות הכי שווים שהגעתי אליהם בכל סין. עשינו שם טרק של 3 ימים לבד בין הכפרים, והיה פשוט מדהים, וראיתי רק שני תיירים (סינים או אחרים) בכל הזמן שהיינו שם. מצד שני אז עוד לא הייתי במדינות אחרות במזרח, והאזור דומה מאוד לדרום מזרח אסיה, רק ששם מוכרים אננס שלם ב-1Y!!!

SPnage

New member
אולי בגלגול הבא ../images/Emo3.gif

סתם, אבל בשבילי זה יהיה לפחות עוד שנתיים
מקווה שאצלך המצב רצת יותר מזהיר, אני גם רוצה לחזור לטייל שם, עד היום איכשהו עוד לא יצא. טיבט ושינג'יאן על הכוונת.

../images/Emo4.gif

המצב אצלי לא הכי מזהיר גם כן. אין לי מושג מתי התוכניות לטיול נוסף יצאו לפועל והכי מלחיץ אותי זה שאחרי האולימפיאדה סין הולכת לטבוע בהמוני תיירים ולהשתנות לגמרי ככה שצריך למהר:(

TomerEp

New member
המסלול שלי..

כרגע מדבר מהטיול עצמו.. עד עכשיו: Bangkok - Macau GuangZhou ZhouQing Whuzo Guilin back to GuangZhou to seder Train to Kunming, stay one day with local uni students, great food Dali Now Lijiang Tommorow Panzihua(sichuan) and then hopefully asap to Emei Shan chendu ee ho Jizuaghou Xian maybe pinyao Beijing Datong Shanhai and area Jinan - tai shan Hong kong Macau fly to Bangkok(only 80$us) bangkok el al israel :( sad sad sad dont wanna be here !!!!! 21 june

אל תוותר על סונגפן!

עיירה מקסימה לפי דעתי שממנה יוצאים לטרק סוסים מקסים ולפארק ג'וזייגו היפיפה!

למעלה